× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Földhivatali ellenőrzés

|
2013. június 11. | Gazdaság

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal  Járási Földhivatala értesíti a településrészek mező és erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földjeinek, külterületi termőföldjeinek és termőföldnek nem minősülő kivett ingatlanok földhasználóit, tulajdonosait, igénybevevőit, tulajdonosi jogokat gyakorlóit, illetve vagyonkezelőit, hogy a CSMKH Szegedi Járási Hivatal Járási Földhivatala helyszíni szemle során ellenőrzi a jogszabályokban foglalt rendelkezések betartását.

I.   ütemben  hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség ellenőrzése 2013. június 30.-g tart, különös tekintettel az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását kell megelőzni.

II.  ütemben a parlagfűvel fertőzött területek felkutatása történik.

III. ütemben Újrahasznosítási kötelezettség bejelentésének ellenőrzése történik. 

IV. ütemben Művelési ág változtatás bejelentésének ellenőrzése, földminősítési mintaterek helytállóságának vizsgálata. 2013.június 03.-2013.október 30. napjáig tart.

V. ütemben Termőföldek engedélynélküli más hasznosítása.

Szeged Járási Hivatal Járási Földhivatal Illetékességi területén az ellenőrzés tervezett időpontja 2013. július, augusztus, szeptember, október hónap. A Tfvt.24. §. (1) bekezdése értelmében földvédelmi bírságot köteles fizetni az aki a termőföldek hasznosításával kapcsolatos kötelezettségét neki felróhatóan elmulasztja.

Részletes tájékoztatást a lakosság megtalálja kifüggesztve, az Önkormányzat hirdetőtábláján.

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×