× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Földhivatali ellenőrzés

|
2013. június 11. | Gazdaság

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Szegedi Járási Hivatal  Járási Földhivatala értesíti a településrészek mező és erdőgazdasági művelés alatt álló belterületi földjeinek, külterületi termőföldjeinek és termőföldnek nem minősülő kivett ingatlanok földhasználóit, tulajdonosait, igénybevevőit, tulajdonosi jogokat gyakorlóit, illetve vagyonkezelőit, hogy a CSMKH Szegedi Járási Hivatal Járási Földhivatala helyszíni szemle során ellenőrzi a jogszabályokban foglalt rendelkezések betartását.

I.   ütemben  hasznosítási és mellékhasznosítási kötelezettség ellenőrzése 2013. június 30.-g tart, különös tekintettel az ingatlanon a parlagfű virágbimbójának kialakulását kell megelőzni.

II.  ütemben a parlagfűvel fertőzött területek felkutatása történik.

III. ütemben Újrahasznosítási kötelezettség bejelentésének ellenőrzése történik. 

IV. ütemben Művelési ág változtatás bejelentésének ellenőrzése, földminősítési mintaterek helytállóságának vizsgálata. 2013.június 03.-2013.október 30. napjáig tart.

V. ütemben Termőföldek engedélynélküli más hasznosítása.

Szeged Járási Hivatal Járási Földhivatal Illetékességi területén az ellenőrzés tervezett időpontja 2013. július, augusztus, szeptember, október hónap. A Tfvt.24. §. (1) bekezdése értelmében földvédelmi bírságot köteles fizetni az aki a termőföldek hasznosításával kapcsolatos kötelezettségét neki felróhatóan elmulasztja.

Részletes tájékoztatást a lakosság megtalálja kifüggesztve, az Önkormányzat hirdetőtábláján.

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×