2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld (zártkert is), valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük az illetékes járási földhivatal felé.

"> 2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld (zártkert is), valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük az illetékes járási földhivatal felé.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Földhasználat bejelentési kötelezettség

|
2013. február 14. | Gazdaság

A földhasználati nyilvántartásba 2012. december 31-ig bejegyzett földhasználó köteles a 2013. február 1-től  2013. március 30. napjáig terjedő időszakban

  1. magánszemély földhasználó esetében a személyi azonosítóját és az állampolgárságát,
  2. gazdálkodó szervezet földhasználó a statisztikai azonosítóját bejelenteni.

A bejelentés módja a  „földhasználati azonosító adatközlési adatlap” használatával. A bejelentéshez (adatlaphoz) csatolni kell:

  • magánszemély földhasználó esetében a személyi azonosítót és lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát,
  • gazdálkodó szervezet földhasználó esetében a statisztikai azonosítót tartalmazó okirat másolatát.

Az adatközlési bejelentéssel indult eljárás díjmentes.

A bejelentés helye:

  • Az adatlapot és kötelező mellékleteit a használt földterület fekvése szerint illetékes járási földhivatalhoz kell benyújtani.
  • Ha a földhasználó több járási földhivatal illetékességi területéhez tartozó termőföldet használ, úgy a bejelentését egy földhivatal felé kell megtennie azzal, hogy az adatlapon (II. pont) elegendő feltüntetnie azoknak a településeknek a nevét, amelyeken a földhasználatával érintett földrészletek vannak.

Az azonosító adatlap, illetve további részletesebb tájékoztatás:

Az ingatlanügyi hatóság (járási földhivatal) földhasználati bírsággal sújtja azt a bejegyzett földhasználót, aki adatszolgáltatási kötelezettségének határidőn belül nem tesz eleget.

2013. január 1-jével kibővült a földhasználati nyilvántartásba bejelentendő földhasználatok köre azáltal, hogy a földhasználóknak területi mértéktől függetlenül minden termőföld (zártkert is), valamint mező-, és erdőgazdasági belterületi föld – kivéve az erdő művelési ágú területek – használatát be kell jelenteniük az illetékes járási földhivatal felé.

 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×