× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

FIAT Díjugrató Magyar Bajnokság

|
2014. szeptember 13. | Sport
Az év legjelentősebb hazai díjugrató versenye, a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság került megrendezésre Budapesten a Nemzeti Lovardában. Az Algyői Sportkör színeiben versenyző Zajzon András Conrad nevű lovával az idei évben elért eredményeik alapján minősülést szerezve indulhattak a felnőtt bajnokságon, mely egyben felnőtt csapatbajnokság is volt.

A felnőtt OB-n 5 pályát kellett teljesíteni mindenkinek a hétvége során, majd az összesített eredmények alapján hirdettek bajnokot. Az elődöntőn 37 lovas állt starthoz, amely vadászugratás szerinti elbírálással zajlott (A lovas által lelovagolt pálya idejéhez hozzáadják a hibapontjait. Így az első helyezett 0 hp-tal folytatja a versenyt, míg a többiek idejét egy szorzóval átszámolják). A középdöntő kétfordulós volt, amely egyben a csapatverseny végeredményét is adta.

Csongrád megyét idén négy lovas képviselte: Czékus Zoltán – Hercegnő, (Morris Lovas SE), Zajzon András – Conrad (Algyői Sportkör), Biharvári Attila – Gordon (B&H Lovasklub és Réti Dávid – Fabelhaft (Equitania LC Szeged).

A mindig izgalmas csapatversenyt nagy érdeklődés övezte és a nézői kíváncsiság fokozottan erős volt a csapattagok és kísérők körében is. Réti Dávid sajnos csak az elődöntőn tudott elindulni, Fabelhaft nevű lova sérülése miatt végül a további versenyzést feladta. A Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságon a csapatverseny döntőjében Csongrád megye 3 fős csapata mindösszesen 0,35 hibaponttal (!) csúszott le a bronzéremről, így végül a 4. helyen végeztek.

A felnőtt csapatverseny eredménye:
  1. Bács-Kiskun Megye I-es csapata, 47 hp.
  2. Szabolcs-Szatmár Bereg Megye csapata, 54,29 hp.
  3. Bács-Kiskun Megye II-es csapata, 63,17 hp.
  4. Csongrád Megye csapata, 63,52 hp.
  5. Pest Megye csapata, 66,25 hp.
A kétfordulós felnőtt döntőbe 20 lovas kvalifikálta magát, közöttük Zajzon András is. A pályák nehézségét igazolva az első fordulót csak egyetlen lovas tudta hibátlanul teljesíteni, (Zajzon András is verőhiba nélkül teljesítette, azonban 1 hp-ot a 0,11mp-es (!) időtúllépése miatt kapott), míg a második fordulót három lovas tudta hibapont nélkül befejezni.

A még mindig fiatalnak számító, mindössze 9 éves Conradnak ez volt az eddigi legnagyobb versenye (150cm!), ahol remekül helytállva az egyéni felnőtt bajnokságban a 11. helyen végeztek!

A felnőtt döntő eredménye (összesített):
1. Horváth Balázs, PM Jumping Lady, Airvent LK, 8,34 hp
2. Ifj. Szabó Gábor, Timpex Bölcsész, Timpex Nyíregyháza LK, 16,00 hp
3. Hugyecz Mariann, Chacco Boy, Hetényegyházi Hullám, 16,87 hp
.
11. Zajzon András, Conrad, (Algyői Sportkör), 39,10 hp

Gratulálunk nekik!
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×