× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fergeteges gyereknap a Faluháznál

|
2021. június 11. | Napjaink

Ingyenes játékokkal, meseelőadással és családi versenyekkel készült a Gyevikult Nkft. a gyereknapra. A helyi civil szervezetek is összefogtak, finomságokkal kedveskedtek a résztvevőknek, így egy valóban közösségi napot tartottak a Faluház melletti területen.

"A hosszú lezárás után úgy érzem, hogy mindenki nagyon ki volt már éhezve arra, hogy együtt lehessünk és olyan program valósulhasson meg, ami miatt érdemes otthonról kimozdulni. Ennek kedvezett az időjárás is, így minden összeállt a vasárnapi gyereknapra" – mondta Kovács László, a Gyevikult Nkft. ügyvezető igazgatója.

Hozzátette, nagyon boldogok, mert mindenki kivette a részét a szervezésből, hozzátett a rendezvény sikeréhez.

"Külön köszönöm azoknak a civil szervezeteknek, akik aktívan részt vettek a lebonyolításban. A Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub tagjai hagyományos lángost sütöttek, az Algyői Nőegylet palacsintával kedveskedett a gyerekeknek, a Magyar Vöröskereszt helyi alapszervezete süteményekkel készült, továbbá játékokat és ruhákat is osztottak. Ezen felül a Szamóca Fagyizó fagyijegyet ajánlott fel, míg a gyevi szóda szódát biztosított, amit a büfében így ingyen kínáltak a felajánlásnak köszönhetően" – sorolta. Algyői rendezvényen először vettek részt a szegedi Mátrix Közhasznú Alapítvány Bohócdoktorai, akik nagy sikert arattak, és szintén jótékonykodtak és csokoládét is osztottak.

Kovács László megjegyezte, a járványügyi szabályok napról napra történő változása kicsit bonyolította a szervezőmunkát, ám mivel szabadtéren 500 főig különleges korlátozások nélkül lehetett rendezvényt tartani, így a Gyevikult Nkft. csapata rövid idő alatt meg tudta szervezni a programokat a családoknak.

Arra kérdésünkre, hogy milyen nagyobb programokra készülnek, elmondta, hogy június 26-án Szent Iván éji rendezvényre várják az algyőieket a Tájház udvarára. Ezt követi július végén az Anna napi búcsú, ami háromnapos lesz a tervek szerint. A pénteki napra a Rockfordulót tervezik, szombaton folknap lesz, a néptáncosoké lesz a színpad, míg a zárónapon a hagyományos búcsúra várják az algyőieket és az érdeklődőket. Ez volt a második esztendő, amikor a járványhelyzet miatt elmaradt a falunap. Az a terv, hogy az Algyő Napi ünnepségsorozatot kibővítik háromnapos rendezvénnyé, így egy picit pótolni tudják a falunapi hangulatot az őszi rendezvényen.

Ezeken felül számtalan táborral készül a nyárra a Gyevikult Nkft., ezek között van még olyan ingyenes, amelyre várják a jelentkezőket.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Fergeteges gyereknap a Faluháznál (10 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×