× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fenntartható életmód kampány

|
2013. április 26. | Oktatás

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola a „Fenntartható életmódot és az ehhez kapcsolódó viselkedésmintákat ösztönző kampány megvalósítása Algyőn” című KEOP-6.1.0/A/11-2011-0159 számú pályázatának gyakorlati megvalósítása  2012. május 7-én kezdődött el.

A projekt legfőbb célja:

A fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése információs eszközök (szemléletformálás, tájékoztatás, képzés, stb.) segítségével.

Az 5. rendezvény tevékenysége röviden:

A kampány negyedik rendezvényét 2013. április 17-én tartottuk, a 3. és 4-es tanulóink számára. A tanulók az „Otthonunk” című filmet nézték meg. A film érdekes megoldást választott a Föld, mint élő bolygó veszélyeztetettségének bemutatására. A jelen felvillantása után új technológiával vetítette elénk a sajnos közelinek tűnő, ijesztő jövőt. A gyerekek számára elgondolkodtatóak voltak a feltárt adatok, tények, a számukra még megfoghatatlan környezetszennyezés okozta következmények.

A diákok olvasgathatták Gévai Csilla „Nagyon zöld könyv”-ét és megismerhették a témához kapcsolódó hasznos internetes oldalakat. A könyv a gyerekek számára érthetővé, kézzelfoghatóvá teszi a környezetvédelemmel kapcsolatos fogalmakat. Komoly kérdésekről mesél okosan, érthetően, humorosan.

A KÖRLÁNC Országos Egyesület szakemberei segítettek a film és a szakirodalom értelmezésében. Az előadás és az interaktív foglalkozások a fenti témákhoz kapcsolódtak. Nagy hangsúlyt fektettek a globális környezet- és természetvédelmi problémák lokálissá vetítésére. A legnagyobb élményt azonban a fenntarthatóság pedagógiájára épülő játékokkal teli csoportfoglalkozások voltak.

Az ökológiai lábnyom fogalmával is megismerkedtek, és saját családjukra vonatkozóan számításokat végeztek.

„Bringázz a suliba!” címmel vetélkedőt hirdettünk a negyedikes diákoknak. A tanulók csapatokat alkottak, és egy hónapig vetélkednek, hogy kinek, melyik csapatnak sikerül növelni a kerékpárral járó tanulók számát. A legtöbb pontot gyűjtött csapat minden tagja értékes kerékpáralkatrész csomagot kap.

 

További hírek

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

×