× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Félpályás útzár hétfő reggeltől a 47-es úton

|
2014. december 14. | Rendőrség
LIGA Tanács december 15-én, hétfő reggel 7 órától délután 4 óráig országszerte félpályás útlezárást tart.

A szakszervezet tiltakozik a a korkedvezményes nyugdíj csökkentése, a cafetéria adóemelése ellen, követelik a költségvetési törvény érdemi megvitatását, az új Munka törvénykönyve munkavállalókra hátrányos rendelkezéseinek felülvizsgálatát, és a sztrájktörvény visszaállítását.

Csongrád megyében az 5-ös és a 47-es úton lehet hétfőn a tüntetés miatt forgalomkorlátozásra számítani. Zsura Brigitta, a LIGA regionális referense elmondta, 20-20 demonstrálót várnak a 47-es útra a Kastélykerthez az utat mind Szeged, mind Hódmezővásárhely felé egy pályára szűkítik. Az 5-ös úton a Maty-éri pályánál lehet a ligásokkal találkozni.

Nem a lakosság közlekedésének az akadályozása a cél, hanem a munkavállalói jogok képviselete – tette hozzá Zsura Brigitta. Megjegyezte, civilek is csatlakozhatnak a figyelemfelhívó megmozduláshoz, jelentkezni a liganet.hu honlapon lévő elérhetőségeken lehet. A szakszervezet honlapján elérhető egy mobilalkalmazás, a munkába tartók tájékozódhatnak az útlezárással érintett szakaszokról és a lehetséges kerülőutakról.
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×