× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Félmilliós csalást lepleztek le a rendőrök

|
2009. június 24. | Rendőrség

Csalás megalapozott gyanúja alapján folyik eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon 4 személy ügyében. A gyanúsítottak egy Kft-t vertek át – tájékoztatott dr. Tuczakov Szilvána a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A két algyői és két szegedi férfi a gyanú szerint az idei évben júniusban több alkalommal is – eddigi adatok szerint összesen ötször – megjelent az egyik helyi Kft telephelyén, és a többek között élelmiszer-forgalmazással foglalkozó Bt. nevében élelmiszereket vettek át különböző értékben olyan szállítólevél bemutatásával, melyet a Bt. nevére állítottak ki, de hamisított bélyegzőlenyomattal láttak el, így károsítva meg a betéti társaságot. Az ily módon megszerzett élelmiszerek értéke összesen megközelíti a félmillió Ft-ot. Az átvett áru egy részét azután továbbértékesítették.

A négy személy utolsó „akciója” június 22-én volt, amikor is a tranzakción a rendőrség is megjelent és előállította őket.

Az élelmiszerek egy részét – közel felét – a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Az eljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon folyamatban van.

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×