× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fel a netre! – új önképző számítógépes tanfolyam

|
2014. szeptember 16. | Oktatás
Kibővült képzésekkel várja önt is tanfolyamaival az Algyői Könyvtár. 2010 őszétől kezdődően eddig 20 csoport, összesen 110 algyői - mindegyik korosztályt képviselve - vett részt a foglalkozásokon.

A hagyományokat folytatva 2010 őszétől kezdődően újraindult a számítógépes oktatás az Algyői Könyvtárban. Tanfolyamaink célja, hogy a számítógép kezelését megkönnyítse, illetve kedvet csináljon a használatához. Az egyes csoportok 8 fővel indulnak, mivel kisebb csoportokban könnyebben és gyorsabban megy a tanulás. A tanfolyamokat 4 héten keresztül, heti két alkalommal rendezzük meg, alkalmanként másfél órában, a tanulók igényeinek megfelelő időpontokban. A tanfolyamokra személyesen a Könyvtárban lehet jelentkezni vagy telefonon (62/517-170). Az oktatás díja 5500.- Ft.

Az induló képzések közül a kezdő számítógép használói tanfolyam anyaga a számítógép bekapcsolásától kezdve a szövegszerkesztésen át, az alapszintű internethasználatig terjed. Vizsga nincs. Tematika: A számítógép felépítése, részei; A számítógép bekapcsolása; Ismerkedés a számítógép programjaival; Hogyan vásároljunk számítógépet, mire kell figyelni; Szövegszerkesztő; Táblázatkezelő; Internet alapismeretek; Internetes levelezés (e-mail); Zenehallgatás és filmnézés a neten. Oktató: Szabó Noémi.

A haladó számítógép használói tanfolyamon megtanuljuk például, hogyan kell az e–mail csatolásokat megnyitni és hogyan tudunk csatolni, vagy letölteni az Internetről programokat. Megtanuljuk az e-bankolás és az online ügyintézés fontosabb szabályait, valamint megtanuljuk használni a közösségi oldalakat, a videomegosztó oldalakat és megtanulunk tudatosan keresni a Google-ben. A tanfolyamok tematikája a tanulók igényei szerint változtatható. Ha a csoporton belül felmerül az igény valamelyik terület mélyebb megismerésére, azt beleépítjük a tananyagba. Tematika: Google haladó (Google, Maps, Translate, Drive, Google+, stb.); E-mail csatolások; Videomegosztó oldalak (Youtube); Facebook; Programok letöltése; Képszerkesztés (Photoshop); Online vásárlás (Amazon, Bookline, autogarden); Online sajtó, média, tájékozódás (napilapok, Nôk Lapja, tv2, időjárás, menetrend, utazás, apróhirdetés); Online ügyintézés (bankszámla, e-bank, hivatalos papírok, APEH, adóbevallás, ügyfélkapu, e-bank, biztosítás, orvos a neten); E-mail (csatolások, névjegyzék, továbbítás, lementett tartalom, levelező listák); CD/DVD írás, Nero; Formátumok (mit mire?); Azonnali üzenetküldô szolgáltatások (skype, MSN, Twitter); Fájlok online tárolása; Adathordozók használata (pendrive, hdd, fényképező, telefon csatalakoztatása a számítógéphez). Oktató: Szabó Noémi.

Az emelt szintű számítástechnikai oktatás a kezdő és a haladó tanfolyamok elvégzése után, illetve kellő ismeretanyaggal javasolt. Lehetőség van ugyanis elindulni egy komolyabb webszerkesztéssel, haladó internetezéssel, letöltésekkel foglalkozó tanfolyamon, amely szintén a Könyvtárban indul. Oktató: Gál Péter.

A tanfolyamok végén sem vizsga, sem számonkérés nem lesz, mivel önképzô jelleggel indítjuk tanfolyamainkat. Bármilyen korosztály jelentkezését szívesen fogadjuk!

Jelentkezni lehet a kezdő, a középhaladó és a haladó tanfolyamra is a Könyvtárban. A tanfolyamok tájékoztatóját és megbeszélését 2014. október 20-án 17 órakor tartják. Információ: Algyői Könyvtár (telefonszám: 62 / 517-170, vagy e-mail: bibl@algyo.hu)

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×