× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fel a netre! – önképző számítógépes tanfolyam

|
2013. március 01. | Oktatás

A hagyományokat folytatva 2010 őszétől kezdődően újraindult a számítógépes oktatás az Algyői Könyvtárban. A tanfolyamaink célja, hogy a számítógép kezelését megkönnyítse, illetve kedvet csináljon a használatához. Az egyes csoportok 5 fővel indulnak, mivel kisebb csoportokban könnyebben és gyorsabban megy a tanulás. A tanfolyamok 4 héten keresztül, heti két alkalommal kerülnek megrendezésre, alkalmanként másfél órában, a tanulók igényeinek megfelelő időpontokban. A tanfolyamokra személyesen a könyvtárban lehet jelentkezni vagy a Könyvtár Facebook oldalán online vagy telefonon (62/517-170). Az oktatás díja 5000.- Ft.

2010 őszétől kezdődően eddig 12 csoport, összesen 60 fő - mindegyik korosztályt képviselve - vett részt a foglalkozásokon.

A kezdő tanfolyam anyaga a számítógép bekapcsolásától egészen a szövegszerkesztésen át az alapszintű internethasználatig terjed. A haladó tanfolyamon megtanuljuk például, hogyan kell az e –mail csatolásokat megnyitni és hogyan tudunk csatolni, vagy letölteni az Internetről programokat. Megtanuljuk az e-banoklás és az online ügyintézés fontosabb szabályait, valamint megtanuljuk használni a közösségi oldalakat, a videomegosztó oldalakat és megtanulunk tudatosan keresni a Google-ban. A tanfolyamok tematikája a tanulók igényei szerint változtatható. Ha a csoporton belül felmerül az igény valamelyik terület mélyebb megismerésére, azt beleépítjük a tananyagba.

A tanfolyamok végén sem vizsga, sem számonkérés nem lesz, mivel önképző jelleggel indítjuk tanfolyamainkat. Bármilyen korosztály jelentkezését szívesen fogadjuk!

Jelentkezni lehet a kezdő és a haladó tanfolyamra is a Könyvtárban. Tanfolyam tájékoztató: március 4. hétfő, 10 óra.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×