× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fejlesztik az algyői Borbála fürdőt

|
2021. május 07. | Sport

Május elsejétől az algyői Borbála fürdő is újra várja vendégeit, akik már a megújult beléptetőrendszeren keresztül jutnak be, ugyanis a járványhelyzet alatt lecserélték a karórás rendszert.

Bella Ár­­pád, a Gyevitur Nkft. vezetője elmondta, visszatértek a kulcsos módszerre, ugyanis ez gazdaságosabb megoldás, mert korábban naponta ment tönkre óra és ezzel együtt az öltözőszekrény is.

Most már viszont kulcsot kap minden vendég a szekrényhez, ezért cserébe egyébként kauciót kell hagyni a recepción. Ez lehet pénzbeli, ami ezer forint, és lehet tárgy is, ezek természetesen visszajárnak a kilépéskor, a kulcs leadása után.

Bella Árpád beszámolt arról is, hogy amíg a vírus miatt zárva kellett tartaniuk, megújították a szaunarészleget is, valamint a szivattyúk cseréje is megtörtént, így a jövőben a legjobb minőségben működnek majd az élményelemek. Emellett persze a szükséges nagytakarítást és festést is elvégezték az elmúlt hónapokban.

Sőt, folyamatban van egy új kültéri medence építése is, ezt a tervek szerint nyáron vehetik birtokba a fürdőzők.

Az új szolgáltatás az árlistában is változást hoz majd, de a jövőben is megmarad az algyői lakosokat megillető kedvezmény, vagyis fél áron csobbanhatnak továbbra is.

Kérdésünkre elmondta, a múlt hétvége során többen ellátogattak a fürdőbe, de még csekély volt a forgalom, a két évvel ezelőtti május elsejei vendégszám negyedét mérték most. Hozzátette, örülnek, hogy vég­­re fogadhatnak vendégeket, és bíznak abban, hogy minél többen kapnak majd kedvet a fürdőzéshez.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

A kerti munkát és a gyerekek kinti játékát egyaránt zavarják a méhek Algyőn, sokan félnek tőlük. Éppen ezért egyeztetésre hívta a helyi méhészeket az önkormányzat, és ellenőrizték a szabályok betartását is. Közös megoldást találtak.

2021. június 16. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából a Szempair Kft. légi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközségben a következő területeken.

2021. június 16. | Önkormányzat Bővebben

Az óvodába járó gyermekek létszámának növekedésével arányosan vált egyre zsúfoltabbá a játszóudvar, éppen ezért nevelőközösségünk elhatározta, hogy gazdagabbá, változatosabbá varázsolja az udvari játékeszközöket.

2021. június 14. | Oktatás Bővebben

Két autó, egy Volkswagen Passat és egy Mercedes karambolozott szombat este fél 8 körül az Algyői úton, a MOL kútnál, Szeged irányában. Az egyik autó felborult, jelenleg is a feje tetején van, a helyszínen lévő olvasóinktól úgy tudjuk, sérült is van.

2021. június 13. | Rendőrség Bővebben

Algyői séta címmel nyílt tárlata a Faluházban a szegedi Nap-Fény Fotókörnek. A kör tagjai tavaly nyáron többször is a községbe kirándultak, ekkor kapták lencsevégre például a tájház kiállítását, a helyi fodrászt és kiemelkedő épületeket is a településen.

2021. június 12. | Kultúra Bővebben

×