× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fehér-tavi kirándulás

|
2014. november 18. | Oktatás
Borbás Bálint 4.a osztályos tanuló a Madarak Fák Napi megyei természetismereti versenyen elért eredményéért nyert egy 10 fős kirándulást a Fehér-tóra. Legnagyobb örömünkre a családján kívül osztálytársait és osztályfőnökét választotta útitársul. Így szeptember 27-én elindult a csapat. Ábrahám Krisztián, a Kiskunsági Park munkatársának vezetésével először a Fehér-tavi jellegzetes élőlényeket ismerhettük meg a kiállítóházban, majd kezdetét vette a közel 4 órás túra. A szerencsés jó időben sok madarat és állatot is megfigyelhettünk. A legizgalmasabb pillanat az volt, amikor a kilátóban álltunk és a tavat kémlelve egyszer csak egy barna rétihéja párt láthattunk: épp vadásztak a tó felett. Megtanultuk, hogy ha unkát vagy békát szeretnénk megfogni, akkor csak a lábát érinthetjük, hogy levegőt kapjon, mivel a bőrén át lélegzik. Örültünk, hogy a halászatról is hallhattunk, mivel a honismereti hetünk témája az iskolában a halászat, mint ősi mesterség volt. Sok gyógynövényt ismertünk meg, sőt már azt is tudjuk, melyik növény levele hordozza a fiatalság titkát (,de ezt megőrizzük magunknak).

Köszönjük Bálintnak ezt az örök élményt.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×