× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj pályázat

|
2024. február 01. | Oktatás

Algyő Nagyközség Önkormányzata Ösztöndíj Pályázatot hirdet azon hallgatóknak, akik a pályázati felhívás közzétételének időpontját megelőző legalább két évben algyői bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek és a diploma megszerzése érdekében felsőfokú oktatási intézményben, nappali vagy levelező tagozaton, önköltséges vagy államilag finanszírozott képzésben tanulmányokat folytatnak, és az elbírálást megelőző félévben az igazolt tanulmányi átlaguk elérte a 4,2-es átlagot, és a pályázat beadásakor 27 évesnél fiatalabbak.

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

A hagyományos tanulmányi átlag megállapítása az oktatási intézmény által igazolt hagyományos tanulmányi átlag eredménye és a teljesített kreditek összege alapján történik.

Első évfolyamos hallgatók esetén ösztöndíj az első tanév első félévének lezárása után állapítható meg.

Az ösztöndíj iránti pályázathoz mellékelni kell:

  1. a hallgatói jogviszony igazolást;
  2. az oktatási intézménnyel hitelesített, hagyományos tanulmányi átlag eredményét és a teljesített kreditek összegét tartalmazó igazolást;
  3. pályázati adatlapot.

A beérkezett pályázatokat a beérkezés sorrendjében kerülnek elbírálásra.

Az ösztöndíj odaítélése egy tanulmányi félévre történik. Az ösztöndíj a pályázó kérelme alapján a pályázatban megjelölt, a pályázó nevére szóló bankszámlára történő utalással, kivételes esetben postai úton folyósítható.

A szeptember 1. – január 31. napja közötti 5 hónapra megállapított ösztöndíj, illetve a február 1. – június 30. napja közötti 5 hónapra megállapított ösztöndíj egyösszegben kerül kifizetésre.

A pályázat benyújtási határideje: 2024. március 1 (péntek) 12 óra.

A pályázat benyújtása történhet személyesen az Igazgatási és Szociális csoportnál ügyfélszolgálati időben, hétfőn 8.00-15.00 óráig, szerdán 08.00-17.00 óráig és pénteken 8.00-12.00 óráig, postai úton: Algyő Nagyközség Önkormányzata 6750 Algyő, Kastélykert u. 40., vagy ügyfélkapun keresztül (Algyői Polgármesteri Hivatal KRID: 406123125)

A pályázattal kapcsolatos bővebb információ kérhető: Volford Beáta szociális ügyintéző, tel.: +36 62 517517 / 927-es mellék
Rendelet elérhetősége: https://or.njt.hu/eli/v01/726973/r/2023/19

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×