× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fedettpályás Díjugrató Bajnokság: Bronzérmes Zajzon András és Conrad

|
2014. április 13. | Sport
A 2013/2014-es fedeles szezon minősítő versenyein elért eredményei alapján Zajzon András (Algyői Sportkör) is részt vett a Nemzeti Lovardában megrendezett Fedettpályás Díjugrató Bajnokságon, ahol 365 ló és 198 lovas indult a 8 kategóriában meghirdetett bajnoki címért. A bajnoksághoz mérten nehéz, technikás pályákat építettek a résztvevőknek.

Anabel - 6 éves ló kategória (58 induló): Ebben a versenyszámban közel 60 ló állt a starthoz, hogy megmérettesse magát a bajnokságon. A hétvége mindhárom pályáját hibátlanul teljesítette a páros. Anabel végül a döntő összevetésében a 6. helyezést érte el!

Conrad - Felnőtt lovas kategória (38 induló): Conradnak (2013. - az Utánpótlás ló kategória győztese) a korosztályos kategóriákat elhagyva idén a közel 40 párost számláló felnőtt kategóriában kellett helytállnia. Az elődöntő hibaidős versenyszámában hibátlan lovaglással a 7. helyet szerezték meg, majd a középdöntőn szintén hibaidős versenyszámában hibátlan lovaglással a 2. helyen végeztek. A döntő 140 cm-re kiírt alappályáját 6 lovas kezdte meg 0 hibaponttal, azonban a pálya nehézségét igazolva csupán egy lovasnak sikerült hibátlannak maradnia, így a további dobogós helyezésekért 4 lovasnak kellett összevetnie, köztük Zajzon Andrásnak is Conraddal. Egy verőhibával, azonban egy gyors lovaglással végül sikerült a 3. helyet megszerezniük. A 2014. évi hazai Ló ranglistát ezzel a nagyszerű eredménnyel Conrad jelenleg vezeti! Bár még messze az év vége reméljük, tovább folytatódik a sikeres szereplésük! Gratulálunk nekik!
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×