× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fecskéket hívnak a szúnyogok ellen

|
2020. május 20. | Napjaink

Tavaly nagy szúnyoginvázió volt Algyőn, ezért gondolkoztak el az önkormányzatnál azon, hogy valamilyen biológiai védekezéshez kell folyamodniuk.

Ehhez szeretnék segítségül hívni a fecskéket, amelyekről köztudott, hogy invázió idején szúnyogokkal táplálkoznak. Éppen ezért 40 fecskefészket helyeztek ki a település több pontján Verseczki Nikoletta természetvédelmi szakember segítségével.

Berényi András, az önkormányzat Fejlesztési és Üzemeltetési csoportjának vezetője elmondta, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől szerettek volna kész fészkeket vásárolni, azonban készlethiány miatt erre nem volt lehetőség. – Így az algyői kézműveseket hívtuk segítségül, akik az Alkotóházban készítették el a fészkeket az egyesülettől kapott minta alapján. A Gyevikult Nkft. a helyszín mellett az agyagot és az égetőkemencét is biztosította a munkához, míg az elkészült fészkeket a Gyeviép Nkft. helyezte fel – részletezte.

Olyan épületekre helyezték fel a fészkeket, ahol már korábban is volt a villás farkúak által készült lakhely. Így a polgármesteri hivatalra, a sportközpontra, a volt zöld iskola melléképületére és a Búvár utcai bérlakásra is került a fecskelakból, amelyekhez pelenka is tartozik, így nem a földre potyog majd a madarak ürüléke.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×