× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Fazakas Attila plébánosi kinevezése

|
2020. december 13. | Egyház

Megköszönve eddigi lelkipásztori munkáját, 2020. december elsejétől a Szeged-móravárosi Szent Kereszt Plébánia, és az algyői Szent Anna Plébánia plébánosává nevezte ki Fazakas Attilát Dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök.

Attila atya 2013. Szeged- Móraváros, 2014. Algyő plébániák plébániai kormányzója volt, ez év 335. napjától pedig plébánosi szolgálattal bízta meg az egyházmegye főpásztora.

Csaknem egy hónappal korábban, 2020. november 9-én, elismerve az ügyhallgatói munkáját, valamint az egyházjogi tanulmányokban szerzett tudományos fokozatát, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöki Bíróságának ügyvédjévé nevezte ki a móravárosi, és algyői plébánost Kiss-Rigó László. A kinevezési levélben a püspök a jogi tanulmányok doktori fokozatának mihamarabbi megszerzésére biztatta Attila atyát.

Szívből gratulálunk Attila atyának! További sok sikert kívánunk tanulmányihoz és reméljük még sokáig közösségünk lelkipásztora marad!

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×