× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Farki réti út kátyúzó munkálatai

|
2021. július 13. | Gazdaság

Algyő Nagyközség Önkormányzatához lakossági megkeresés érkezett a Farki réti út leromlott állapotával kapcsolatosan. Az érintett útszakaszon a Volánbusz járatai (Rákóczi telep), az Országos Büntetés Végrehajtás (Nagyfai Büntetés Végrehajtási Intézet) járművei és a Batidai úton keresztül Hódmezővásárhely irányába jelentős személy és mezőgazdasági jármű forgalom bonyolódik. Az útszakasz egyes részein már kátyúzási, illetve burkolat felújítási munkálatokat végeztek az elmúlt 1-2 évben, azonban az árvízvédelmi töltésről letérve mintegy 2000-2500 méteres szakaszon az útburkolat olyan mértékben süllyedt, töredezett és kátyús, hogy a közlekedés nem biztonságos rajta.

Az Önkormányzat jelezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felé a problémát, ahonnan az a válasz érkezett, hogy jelenleg megkezdték a kátyúzó előkészítő munkálatokat, ősszel pedig majd várhatóan aszfaltot is tesznek az adott útszakaszra. Ez a legrosszabb szakaszt érinti, körülbelül 1 km hosszan a Nagyfai bejárótól a korábban elkészült aszfaltos részig.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×