× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Farki réti út kátyúzó munkálatai

|
2021. július 13. | Gazdaság

Algyő Nagyközség Önkormányzatához lakossági megkeresés érkezett a Farki réti út leromlott állapotával kapcsolatosan. Az érintett útszakaszon a Volánbusz járatai (Rákóczi telep), az Országos Büntetés Végrehajtás (Nagyfai Büntetés Végrehajtási Intézet) járművei és a Batidai úton keresztül Hódmezővásárhely irányába jelentős személy és mezőgazdasági jármű forgalom bonyolódik. Az útszakasz egyes részein már kátyúzási, illetve burkolat felújítási munkálatokat végeztek az elmúlt 1-2 évben, azonban az árvízvédelmi töltésről letérve mintegy 2000-2500 méteres szakaszon az útburkolat olyan mértékben süllyedt, töredezett és kátyús, hogy a közlekedés nem biztonságos rajta.

Az Önkormányzat jelezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. felé a problémát, ahonnan az a válasz érkezett, hogy jelenleg megkezdték a kátyúzó előkészítő munkálatokat, ősszel pedig majd várhatóan aszfaltot is tesznek az adott útszakaszra. Ez a legrosszabb szakaszt érinti, körülbelül 1 km hosszan a Nagyfai bejárótól a korábban elkészült aszfaltos részig.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata Algyő településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) módosítását tervezi a Bartók Béla utca – Tiszavirág utca találkozásánál lévő beépítetlen telekre vonatkozóan.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a járda és bejáró építésére meghirdetett pályázatot az önkormányzat felfüggeszti mert a beérkezett igények meghaladták a rendelkezésre álló térkő mennyiségét.

2021. július 23. | Önkormányzat Bővebben

Csütörtökön délután 16 óra után nagy területen kapott lángra a tarló és a lábon álló gabona Algyő külterületén. A tűz két pótkocsira is átterjedt.

2021. július 23. | Rendőrség Bővebben

Az óvoda vezetőjét, Ozsváth Lászlóné Valikát a pandémiás helyzet változtatásra késztette, ezért a megszokott karácsonyi ünnepség helyett kerti parti szervezésével igyekezett vidámságot, örömet szerezni a régi kolléganőknek.

2021. július 21. | Oktatás Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata megbízásából, a településüzemeltetést végző Gyeviép Nkft. földi kémiai szúnyoggyérítést végez Algyő Nagyközség egyes területein. A szúnyoggyérítés elvégzése: 2021. július 22. (csütörtök) a napnyugta utáni időszakban.

2021. július 20. | Önkormányzat Bővebben

×