× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezerjófű tábor 2013.

|
2013. szeptember 19. | Egészség, életmód
Az elvetett mag kikelt és kivirágzott. Táborunkba évről évre egyre több gyerek jelentkezik, az idén megközelítette a 30-at az előzetesen részvételi szándékot jelzők száma. Úgy tűnik, célkitűzéseink népszerűek lettek a gyerekek és szüleik körében.

Az idén is gazdag programot állítottunk össze az előző évekhez hasonlóan. A hangsúly most is az egészségmegőrzésen, az egészségtudatosságra nevelésen volt. Ennek jegyében állítottuk össze az étrendet, a foglalkozásokat, és az egyéb programokat.

Minden reggel 30 perces jóga tornával kezdődött Gercsó Gabriella vezetésével.

A héten öt gyógynövényekkel kapcsolatos foglalkozáson vehettek részt a gyerekek. Kettőt a tájházban tartottunk hétfőn és kedden, a harmadik a biciklitúrához kapcsolódott, a negyedikhez a Füvészkert gyógynövénykertje szolgált színtérül, végül játékos vetélkedő zárta a sort pénteken délután, amelyben vidám versengés mutatta meg, melyik csapat tagjai szerették meg leginkább a gyógynövényekkel való ismerkedést, foglalatoskodást.

A szerdai biciklitúrán az Atkai holtághoz kerekeztünk el, majd egy rövid gyógynövénytúrára indultunk a holtág partján. itt is találkoztunk már ismert, és újonnan felfedezett gyógynövényekkel is. Belovai János gátőr és fia, Csaba megmutatta a gátőrház állatait, kerti tavát, és tisztálkodásra is lehetőségünk volt a gátőrházban. Az ebéd után akadályverseny, majd a visszaúton fagyizás koronázta meg a napot.

A hosszan tartó szárazság ellensúlyozására három vízi program szolgált a héten. Hétfőn Kopasz Péter és fia, Kopasz Bálint, idősebb és fiatalabb Canjavec Tamás a vízi sportokkal ismertette meg a gyerekeket. A kenuzás, kajakozás, motorcsónakázás közben a tiszai levegő frissítette a kis tüdőket. Kedden délután a Borbála fürdő medencéiben úsztak, lubickoltak a táborozók. Pénteken pedig délelőtti fürdőzésre mentünk a Napfényfürdő Aquapolisba. Itt a csúzdapark birtokba vétele nyújtott feledhetetlen élményt gyereknek, felnőttnek egyaránt.

A tájház ideális helyszín volt számunkra. A gyógynövénykert amellett, hogy színtérül szolgált, teaalapanyagot és fűszereket is biztosított az étkezésekhez, a tízóraihoz és az uzsonnához.

A gyerekeknek itt adott a tér a játékhoz, ahol kiélhetik mozgásigényüket. Fáramászásra, kuckóépítésre az idén is a jutott idejük a lurkóknak a programok közötti szabadidőben egyesületünk tagjainak felügyeletével.

Az Ezerjófű Egyesület és a táborozó gyerekek és szüleik nevében szeretném megköszönni Herczeg József polgármester úr támogatását, amivel lehetővé tette a tábor megrendezését. Ökrös Erikának és a Gyevitúr Kft.-nek a helyszín biztosítását, és a finom ebédeket. Kopasz Péternek, Kopasz Bálintnak, ifj. és id. Canjavec Tamásnak a tiszai vízi programok levezetését, Belovai Jánosnak a kedves fogadtatást a gátőrházban. Farkas Imrének és feleségének, Terikének a fűszerekkel ízesített kecskesajtot, ami a tízóraik és uzsonnák elmaradhatatlan része volt a táborozók örömére, és a finom kecsketejjel készült turmixot, amit a csütörtök délutáni kecskesímogató alkalmával élvezhettek a gyerekek és kísérőik. A tábor lebonyolításában nyújtott önzetlen és lelkes munkát Makán Ferencnének, Nagy Józsefnének, Kiss Tibornak, Gercsó Gabriellának, László Edinának, Canjavecné Borbás Annamáriának, Téglás Albertnek, Pataki Dezsőnének, és fényképészünknek, Gézának. A finom és egészséges tízóraik és uzsonnák előkészítését, elkészítését Bakó Ferencnének, Kövér Imrénének, Nagy Menyhértnének, Kecskeméti Sándornénak, Merlákné Dombóvári Ibolyának.

Végül kiemelném, hogy olyan jó kis lelkes, érdeklődő csapat gyűlt össze a táborban, akikkel élmény volt eltölteni ezt a hetet.
 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×