× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezerjófű kirándulás 2014.

|
2014. július 21. | Napjaink
Tartalmas, minden résztvevőt érdeklő programokkal kitöltött három napos kirándulást nem könnyű szervezni. Szerencse, ha a csoport tagjainak érdeklődési köre hasonló, ha ismerik és tolerálják egymást. Egyesületünknél ezek adottak, így nem véletlen, hogy az egyesület szakmai kirándulása minden évben várt és népszerű program tagjaink körében.

Az idén a Bakony és a Balaton felvidék volt a cél, azon belül is Bakonybél, Zirc, Balatonfüred, Tihany és Veszprém látnivalói. Bakonybél bencés apátságában gyógynövény termesztéssel és feldolgozással foglalkoznak, Zirc ciszterci szerzetesei gyönyörű arborétumot tartanak fenn, Tihany bencés apátsága pedig méltó központi látnivalója volt a községben ott jártunkkor tartott Levendula Napoknak. Balatoni Hal és Borünnep és a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál tette kellemesebbé az esti parti sétányolást Füreden, hol szálláshelyünk volt, de megnéztük a város nevezetes épületeit, tereit is, nagyokat kortyoltunk a Kossuth Lajos forrás hideg vízéből. Néhányan, talán nem csak a szerencsés véletlennek köszönhetően betévedtek egy csopaki borászmester pincéjébe is jó hangulatú kóstolgatásra és itthon gyorsan fogyó szuvenírre szert tenni.

Jutott időnk egy balatoni sétahajózásra is, vasárnap délután, hazaindulás előtt pedig a vészprémi várnegyedben tett sétára.

Szakmai, turista és laza pihenő programok megfelelő aránya három napon keresztül, szervezés és összeszokottság kérdése. Az viszont már nem, hogy füredi szállásadó gazdánk Borbélyné Dr. Hunyadi Éva volt, a Debreceni Egyetem adjunktusa, aki az egyetem Növénytudományi Intézetének munkatársaként gyógy és fűszernövényekkel is foglalkozik. Nem nehéz kitalálni, miről beszélgettünk vele első este közös vacsora és borozgatás közben, örvendve, hogy a véletlen mi mindenről is képes gondoskodni.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×