× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ezerjófű kirándulás 2014.

|
2014. július 21. | Napjaink
Tartalmas, minden résztvevőt érdeklő programokkal kitöltött három napos kirándulást nem könnyű szervezni. Szerencse, ha a csoport tagjainak érdeklődési köre hasonló, ha ismerik és tolerálják egymást. Egyesületünknél ezek adottak, így nem véletlen, hogy az egyesület szakmai kirándulása minden évben várt és népszerű program tagjaink körében.

Az idén a Bakony és a Balaton felvidék volt a cél, azon belül is Bakonybél, Zirc, Balatonfüred, Tihany és Veszprém látnivalói. Bakonybél bencés apátságában gyógynövény termesztéssel és feldolgozással foglalkoznak, Zirc ciszterci szerzetesei gyönyörű arborétumot tartanak fenn, Tihany bencés apátsága pedig méltó központi látnivalója volt a községben ott jártunkkor tartott Levendula Napoknak. Balatoni Hal és Borünnep és a Balatonfüredi Nemzetközi Gitárfesztivál tette kellemesebbé az esti parti sétányolást Füreden, hol szálláshelyünk volt, de megnéztük a város nevezetes épületeit, tereit is, nagyokat kortyoltunk a Kossuth Lajos forrás hideg vízéből. Néhányan, talán nem csak a szerencsés véletlennek köszönhetően betévedtek egy csopaki borászmester pincéjébe is jó hangulatú kóstolgatásra és itthon gyorsan fogyó szuvenírre szert tenni.

Jutott időnk egy balatoni sétahajózásra is, vasárnap délután, hazaindulás előtt pedig a vészprémi várnegyedben tett sétára.

Szakmai, turista és laza pihenő programok megfelelő aránya három napon keresztül, szervezés és összeszokottság kérdése. Az viszont már nem, hogy füredi szállásadó gazdánk Borbélyné Dr. Hunyadi Éva volt, a Debreceni Egyetem adjunktusa, aki az egyetem Növénytudományi Intézetének munkatársaként gyógy és fűszernövényekkel is foglalkozik. Nem nehéz kitalálni, miről beszélgettünk vele első este közös vacsora és borozgatás közben, örvendve, hogy a véletlen mi mindenről is képes gondoskodni.
 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×