× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Év végére kész a belvízmentesítés

|
2013. október 13. | Gazdaság
Meghaladta az 50 százalékos készültségi szintet az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása elnevezésű projektje, és az év végi határidőre terv szerint elkészül – jelentette be a pénteki sajtótájékoztatón az Ativizig projektadminisztrátora, Kováts Zsuzsa.


Eddig főként irtási munkák, fakitermelések, betonozási, gépészeti és villamos munkák folytak. Az Algyői-főcsatornán az elvégzett földmunkák közül a legjelentősebb a speciális gépi hátteret igénylő tevékenység, a résfal építése volt. Fokozatosan haladnak a mederrendezési és töltésépítési munkák. Az újonnan épülő domaszéki szivattyútelepen szerkezetkész állapotban vannak a szivattyúbevezető idomok.

A közel 700 millió forint értékű projekt kivitelezése márciusban kezdődött, az Uniótól és a magyar államtól kapja a támogatást az Ativizig, önerő nem kell hozzá. A beruházásnak köszönhetően 30 százalékkal csökken a belvízi elöntés kockázata. A főcsatorna a Maty-értől Algyőig húzódik; rekonstrukciója Kiskundorozsmát, Domaszéket, Szatymazt és az ott élő 20 ezer 500 embert, valamint 600 hektárnyi területet védi meg közvetlenül a belvízkároktól.
 

További hírek

Óvodánk 2021. március 8-a óta ügyeleti rendben működik, lehetőségeink szerint, Algyő Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, segítjük a családokat az egyszeri meleg étkezés biztosításával, gyermekeknek az óvónők tevékenységajánlókkal színesítik hétköznapjaikat.

2021. április 13. | Oktatás Bővebben

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

×