× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Éttermet és tetőteraszt alakítanak ki a Tisza-parton

|
2021. március 07. | Önkormányzat

Újabb szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe az algyői Tisza-parton az arra kirándulók és a helyiek. Modern stílusban hangulatos környezetet teremtenek, éttermet és tetőteraszt alakítanak ki, valamint a tanösvényt is megújítják.

Érdemes lesz nyáron az algyői Szent Anna-kikötőt választani, ha szabadidő eltöltéséhez keresünk programot, ugyanis tovább fejlesztik a Tisza partján kialakított területet. A kilenc lábon álló, régen a gabonarakodóhoz tartozó épület alapját használva, halas fogásokat kínáló éttermet hoz létre az önkormányzat, amelyhez tetőterasz is készül. Mindezt egy LEADER-es pályázatból és saját forrásból hozzák létre tavasszal.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, ko­­rábban már elnyertek egy LEADER-pályázatot, amelyből a régi fehér iskolát szerették volna átalakítani vízi központtá a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen, azonban a pandémia közbeszólt, nem tudták megvalósítani a tervet, így vissza kellett adni a forrást. Most ennek a pénznek az elnyerésére pályáznak ismét, hogy 18 millió forintból fejlesszék a kikötőt.

Beszélt arról is, hogy a 2019-ben átadott Szent Anna-kikötőbe egy halsütödét álmodtak meg korábban, amit meg is nyitottak, és hamar beigazolódott, hogy többek negatív véleménye ellenére sikeres a hely, mindennap tele voltak a padok és az asztalok vendégekkel. Hozzátette, akkor egy olyan vállalkozót sikerült találniuk az üzemeltetésre, aki algyői halászcsaládból származik, és régóta vendéglátással foglalkozik, így éttermi szintűre emelte a helyszínt. A jövőben is ő üzemelteti majd az éttermet, az önkormányzat vele szeretne közösen egy színvonalas helyet kialakítani.

A halételek mellett persze a magyaros fogások sem maradnak majd el.

Figyelmet fordítanak a vendégek kényelmére is, zárható lesz az éttermi rész, így a szúnyogok sem zavarják majd az embereket.

A tervek szerint május végétől élvezhetik majd a szolgáltatásokat az arra kirándulók. Lent, a kikötőben lévő kis épületnek is új funkciót adnak, például borkóstolókat és kártyapartikat szervez majd ott az önkormányzati tulajdonú Gyevikult Nkft. Továbbá a két tanösvény is új arculatot kap majd, valamint egy futókört is létrehoznak ott.

forrás: www.delmagyar.hu (KIss Anna)

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×