× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Éttermet és tetőteraszt alakítanak ki a Tisza-parton

|
2021. március 07. | Önkormányzat

Újabb szolgáltatásokat vehetnek majd igénybe az algyői Tisza-parton az arra kirándulók és a helyiek. Modern stílusban hangulatos környezetet teremtenek, éttermet és tetőteraszt alakítanak ki, valamint a tanösvényt is megújítják.

Érdemes lesz nyáron az algyői Szent Anna-kikötőt választani, ha szabadidő eltöltéséhez keresünk programot, ugyanis tovább fejlesztik a Tisza partján kialakított területet. A kilenc lábon álló, régen a gabonarakodóhoz tartozó épület alapját használva, halas fogásokat kínáló éttermet hoz létre az önkormányzat, amelyhez tetőterasz is készül. Mindezt egy LEADER-es pályázatból és saját forrásból hozzák létre tavasszal.

Molnár Áron polgármester lapunknak elmondta, ko­­rábban már elnyertek egy LEADER-pályázatot, amelyből a régi fehér iskolát szerették volna átalakítani vízi központtá a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel közösen, azonban a pandémia közbeszólt, nem tudták megvalósítani a tervet, így vissza kellett adni a forrást. Most ennek a pénznek az elnyerésére pályáznak ismét, hogy 18 millió forintból fejlesszék a kikötőt.

Beszélt arról is, hogy a 2019-ben átadott Szent Anna-kikötőbe egy halsütödét álmodtak meg korábban, amit meg is nyitottak, és hamar beigazolódott, hogy többek negatív véleménye ellenére sikeres a hely, mindennap tele voltak a padok és az asztalok vendégekkel. Hozzátette, akkor egy olyan vállalkozót sikerült találniuk az üzemeltetésre, aki algyői halászcsaládból származik, és régóta vendéglátással foglalkozik, így éttermi szintűre emelte a helyszínt. A jövőben is ő üzemelteti majd az éttermet, az önkormányzat vele szeretne közösen egy színvonalas helyet kialakítani.

A halételek mellett persze a magyaros fogások sem maradnak majd el.

Figyelmet fordítanak a vendégek kényelmére is, zárható lesz az éttermi rész, így a szúnyogok sem zavarják majd az embereket.

A tervek szerint május végétől élvezhetik majd a szolgáltatásokat az arra kirándulók. Lent, a kikötőben lévő kis épületnek is új funkciót adnak, például borkóstolókat és kártyapartikat szervez majd ott az önkormányzati tulajdonú Gyevikult Nkft. Továbbá a két tanösvény is új arculatot kap majd, valamint egy futókört is létrehoznak ott.

forrás: www.delmagyar.hu (KIss Anna)

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×