× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ételt 1 mosolyért – Nagy Martin emlékének ajánlották fel a napot

|
2022. november 23. | Napjaink

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

Már nyáron körvonalazódott Nagy Zoltánban a gondolat, hogy a kerékpártúra helyett vagy mellett másképp is megemlékezzenek 2019-ben elvesztett fiukról, Nagy Martinról. Az ötletet beszélgetések és összefogás követte, majd októberben száz adag babgulyást főztek, és azzal vendégelték meg a rászorulókat.

„Az előző két jótékonysági kerékpártúrát augusztus utolsó két hétvégéjén rendeztük meg, ám a pandémia hozadéka, hogy besűrűsödtek a programok, számtalan rendezvény várta Algyőn és Szegeden is az embereket ebben az időszakban idén, ezért segítettünk most másképp” – magyarázta az édesapa. Beszélt egy algyői szakáccsal, Matovics Sándorral, aki elvállalta, hogy a mentorálja a főzést, majd helyi üzletek, vállalkozók és magánszemélyek csatlakoztak felajánlásaikkal, így sikeres volt az „Ételt 1 mosolyért” akció.

„Martin fiunk alaptulajdonsága volt, hogy önzetlenül segített embereknek, de mindez azután derült ki számunkra, hogy elveszítettük őt. Egy szülő mindig másképp látja a gyerekét, így a barátaival beszélgettem, kíváncsi voltam, miként látták őt. Olyan történeteket hallottunk, amelyek nagyon megleptek bennünket, és még büszkébbé is tettek. Sok esetben tanulhatok a fiamtól! Ezért is jött ez az ötlet, mert úgy érzem, fel kell nyitni az emberek szemét, hogy figyeljenek oda egymásra, és segítsenek, ha tehetik” – fogalmazott Nagy Zoltán.

Hozzátette, sok segítséget kaptak a mostani akció során az AESZI-től, hiszen helyet biztosítottak nekik a főzéshez és ételporciózáshoz, valamint az ételjegyeket is kiosztották. Kimondottan a gyerekeknek is tudtak kedvezni, hiszen támogató partnerek édességeket is felajánlottak, amelyeket a rászoruló gyerekeknek oda tudtak adni. Ráadásul annyira jól és bőségesen sikerült a babgulyás, hogy jutott még az Algyőieken kívül a Családok Átmeneti Otthonának és a Hajléktalan Szállónak is. Az Ételt 1 mosolyért akciót támogatta a Harap-6 Falatozó, a Családi Zöldséges, a Priváthús Mórahalom Kft., a Napsugár ABC, a Kamilla Viola ABC, a szegedi Papír-írószer-nyomtatványbolt, míg a magánadományozók között volt Szencziné Katalin, Nagy Szabolcs és Nagyné Takács Éva, Szöllősi József és Kukoláné Mészáros Irén.

Nagy Zoltán kiemelte, buzdítani szeretnék az embereket arra, hogy figyeljenek oda a környezetükben élőkre, lássák meg a napi küzdelmeiket és segítsenek azoknak, akik rászorulnak. Úgy értékelt, a főzéssel és ételosztással méltó módon megemlékezhettek Martinról is, hiszen ő mindig segített másoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×