× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ételt 1 mosolyért – Nagy Martin emlékének ajánlották fel a napot

|
2022. november 23. | Napjaink

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

Már nyáron körvonalazódott Nagy Zoltánban a gondolat, hogy a kerékpártúra helyett vagy mellett másképp is megemlékezzenek 2019-ben elvesztett fiukról, Nagy Martinról. Az ötletet beszélgetések és összefogás követte, majd októberben száz adag babgulyást főztek, és azzal vendégelték meg a rászorulókat.

„Az előző két jótékonysági kerékpártúrát augusztus utolsó két hétvégéjén rendeztük meg, ám a pandémia hozadéka, hogy besűrűsödtek a programok, számtalan rendezvény várta Algyőn és Szegeden is az embereket ebben az időszakban idén, ezért segítettünk most másképp” – magyarázta az édesapa. Beszélt egy algyői szakáccsal, Matovics Sándorral, aki elvállalta, hogy a mentorálja a főzést, majd helyi üzletek, vállalkozók és magánszemélyek csatlakoztak felajánlásaikkal, így sikeres volt az „Ételt 1 mosolyért” akció.

„Martin fiunk alaptulajdonsága volt, hogy önzetlenül segített embereknek, de mindez azután derült ki számunkra, hogy elveszítettük őt. Egy szülő mindig másképp látja a gyerekét, így a barátaival beszélgettem, kíváncsi voltam, miként látták őt. Olyan történeteket hallottunk, amelyek nagyon megleptek bennünket, és még büszkébbé is tettek. Sok esetben tanulhatok a fiamtól! Ezért is jött ez az ötlet, mert úgy érzem, fel kell nyitni az emberek szemét, hogy figyeljenek oda egymásra, és segítsenek, ha tehetik” – fogalmazott Nagy Zoltán.

Hozzátette, sok segítséget kaptak a mostani akció során az AESZI-től, hiszen helyet biztosítottak nekik a főzéshez és ételporciózáshoz, valamint az ételjegyeket is kiosztották. Kimondottan a gyerekeknek is tudtak kedvezni, hiszen támogató partnerek édességeket is felajánlottak, amelyeket a rászoruló gyerekeknek oda tudtak adni. Ráadásul annyira jól és bőségesen sikerült a babgulyás, hogy jutott még az Algyőieken kívül a Családok Átmeneti Otthonának és a Hajléktalan Szállónak is. Az Ételt 1 mosolyért akciót támogatta a Harap-6 Falatozó, a Családi Zöldséges, a Priváthús Mórahalom Kft., a Napsugár ABC, a Kamilla Viola ABC, a szegedi Papír-írószer-nyomtatványbolt, míg a magánadományozók között volt Szencziné Katalin, Nagy Szabolcs és Nagyné Takács Éva, Szöllősi József és Kukoláné Mészáros Irén.

Nagy Zoltán kiemelte, buzdítani szeretnék az embereket arra, hogy figyeljenek oda a környezetükben élőkre, lássák meg a napi küzdelmeiket és segítsenek azoknak, akik rászorulnak. Úgy értékelt, a főzéssel és ételosztással méltó módon megemlékezhettek Martinról is, hiszen ő mindig segített másoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

2022. december 06.-án 11:00-15:00 óra között lezárásra kerül a Tisza töltésének az algyői vasúti híd és az Algyői-főcsatorna közötti szakasza, az Algyői szvtp-en végzendő műszaki feladatok miatt. 

2022. december 02. | Gazdaság Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Gyevikult NKft. ügyvezető igazgatói álláshely betöltésére.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2022. december 19. napjától 2023. január 6. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2022. november 29. | Önkormányzat Bővebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk, az MVM Démász Áramhálózati Kft. a közcélú villamos hálózaton előre tervezett munkálatokat fog végezni, az alábbi időszakokban és területeken. Ezen időszakokban a villamosenergia-szolgáltatás szünetelni fog.

2022. november 29. | Gazdaság Bővebben

Kis községünk újra kicsit a rivaldafénybe került, hiszen az Algyőn született Kiss Alexandra elindult a TV2 Séfek Séfje című tévés főzőműsorában, és nagyon szépen megállta ott a helyét. Egy ilyen hobbi mögött azonban kemény munka és kitartás lapul. A megtett útról és a tervekről beszélgettünk az ifjú séffel.

2022. november 22. | Napjaink Bővebben

×