× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ételt 1 mosolyért – Nagy Martin emlékének ajánlották fel a napot

|
2022. november 23. | Napjaink

Nagy Martin mindig önzetlenül segített az embereknek, azt vallotta, hogy jót tenni jó! Emléke előtt tisztelegve októberben ételt osztottak algyői rászorulóknak. Martin édesapjának a célja minél több ember szemét felnyitni, hogy figyeljenek oda a körülöttük lévőkre, ez az akció is ezt szolgálta.

Már nyáron körvonalazódott Nagy Zoltánban a gondolat, hogy a kerékpártúra helyett vagy mellett másképp is megemlékezzenek 2019-ben elvesztett fiukról, Nagy Martinról. Az ötletet beszélgetések és összefogás követte, majd októberben száz adag babgulyást főztek, és azzal vendégelték meg a rászorulókat.

„Az előző két jótékonysági kerékpártúrát augusztus utolsó két hétvégéjén rendeztük meg, ám a pandémia hozadéka, hogy besűrűsödtek a programok, számtalan rendezvény várta Algyőn és Szegeden is az embereket ebben az időszakban idén, ezért segítettünk most másképp” – magyarázta az édesapa. Beszélt egy algyői szakáccsal, Matovics Sándorral, aki elvállalta, hogy a mentorálja a főzést, majd helyi üzletek, vállalkozók és magánszemélyek csatlakoztak felajánlásaikkal, így sikeres volt az „Ételt 1 mosolyért” akció.

„Martin fiunk alaptulajdonsága volt, hogy önzetlenül segített embereknek, de mindez azután derült ki számunkra, hogy elveszítettük őt. Egy szülő mindig másképp látja a gyerekét, így a barátaival beszélgettem, kíváncsi voltam, miként látták őt. Olyan történeteket hallottunk, amelyek nagyon megleptek bennünket, és még büszkébbé is tettek. Sok esetben tanulhatok a fiamtól! Ezért is jött ez az ötlet, mert úgy érzem, fel kell nyitni az emberek szemét, hogy figyeljenek oda egymásra, és segítsenek, ha tehetik” – fogalmazott Nagy Zoltán.

Hozzátette, sok segítséget kaptak a mostani akció során az AESZI-től, hiszen helyet biztosítottak nekik a főzéshez és ételporciózáshoz, valamint az ételjegyeket is kiosztották. Kimondottan a gyerekeknek is tudtak kedvezni, hiszen támogató partnerek édességeket is felajánlottak, amelyeket a rászoruló gyerekeknek oda tudtak adni. Ráadásul annyira jól és bőségesen sikerült a babgulyás, hogy jutott még az Algyőieken kívül a Családok Átmeneti Otthonának és a Hajléktalan Szállónak is. Az Ételt 1 mosolyért akciót támogatta a Harap-6 Falatozó, a Családi Zöldséges, a Priváthús Mórahalom Kft., a Napsugár ABC, a Kamilla Viola ABC, a szegedi Papír-írószer-nyomtatványbolt, míg a magánadományozók között volt Szencziné Katalin, Nagy Szabolcs és Nagyné Takács Éva, Szöllősi József és Kukoláné Mészáros Irén.

Nagy Zoltán kiemelte, buzdítani szeretnék az embereket arra, hogy figyeljenek oda a környezetükben élőkre, lássák meg a napi küzdelmeiket és segítsenek azoknak, akik rászorulnak. Úgy értékelt, a főzéssel és ételosztással méltó módon megemlékezhettek Martinról is, hiszen ő mindig segített másoknak.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×