× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Eseti és rendszeres segítség

|
2014. június 02. | Önkormányzat
A polgármester hatáskörébe átruházott szociális és gyermekvédelmi ellátások közül az önkormányzati segélyre 6 millió 800 ezer forintot, adósságcsökkentő támogatásra 1 millió 500 ezer forintot tervezett elosztani az önkormányzat. Eddig 168 önkormányzati segélykérelem futott be, és egy személy kért adósságcsökkentési támogatás mint eseti ellátást. A 6 féle rendszeres ellátás közül ápolási díjként legfeljebb 11 millió 700 ezer forintot oszthat el az önkormányzat, jelenleg 34 algyői kap ilyen támogatást. Hasonlóképpen méltányossági alapon adhat közgyógyellátást a helyi önkormányzat. Erre eddig 27 kérelem érkezett, idén Algyőn összesen 2 millió 500 ezer forintot szánhatnak ilyen célra. energiaköltség támogatásra 250 ezer, gyermekintézményi étkezési térítési díjra 300 ezer forintot költhetnek. Ez utóbbi támogatásban 7 gyermek részesül. Hulladékdíj szállítási díjkedvezményt – 50, 70 és 100%-os mértékben – összesen 4 millió 100 ezer forintot oszthatnak el a kérelmezők között. Bérlettámogatás 378 algyői diák kap, ami idén 1 millió 279 ezer 655 forint kiadást jelent majd.

A jegyzői hatáskörbe telepített 4 féle szociális és gyermekvédelmi ellátás alakulásáról is képet kaptak a képviselők. Az aktív korúak ellátásaként nevezett foglalkoztatást helyettesítő támogatásra idén 15 millió forint szánhat az önkormányzat. A 15 millió forintnyi összeg – amelynek 80%-át visszaigényelheti az önkormányzat – a több negyedét már igénybe vették. Az ugyancsak aktív korúak ellátásának minősülő rendszeres szociális segély (idén 2 millió 90 ezer forint, aminek negyedét már kiosztották) 90%-át kérheti majd vissza az önkormányzat. Egy évre 175 algyői gyerekről állapította meg a jegyző, hogy jogosult a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre. A nagyközségben adott a lehetőség, de idén egy gyermek részére sem állapítottak meg úgynevezett „óvodáztatási támogatást”, amire egyébként idén 60 ezer forintot fordíthatnának. Lakásfenntartási támogatásban (aminek összege havi minimum 2500 forint) 126 algyői háztartás részesül. Közöttük ebben az évben 7 millió forintot oszthatnak el.
 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×