× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Eredményesen zajlott az üzleti reggeli

|
2023. április 19. | Önkormányzat

Algyői cégvezetőket invitált üzleti reggelire Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester. A találkozó legfőbb célja az önkormányzat idei költségvetésének ismertetése, továbbá a vállalkozókkal történő párbeszéd erősítése volt.

A március 21-i üzleti találkozó tapasztalatiról a képviselő-testület márciusi ülésén kérdezték Molnár Áron polgármestert, aki sikeresnek ítélte a programot. Elmondta, hogy kisebb és nagy cégek képviselőit egyaránt meghívták.

Hozzátette, a kimutatások szerint Algyőn tavaly 666 vállalkozót és céget tartottak számon, közülük 303 vállalkozás egyáltalán nem fizetett iparűzési adót, mivel bevételeik nem érték el azt az adóhatárt, amely fölött IPA-fizetési kötelezettség van. További 156 vállalkozó 100 ezer forint alatti iparűzési adót fizetett, így a maradékból állt össze az 1,3 milliárdos IPA-bevétel Algyőn.

Megjegyezte, ezek azért érdekes adatok, mert olykor felvetődik egyes vállalkozók részéről, hogy milyen sok adót fizetnek a falunak, közben sokukat nem is terheli ez az adónem.

Molnár szerint feladatuk, hogy azokat a vállalkozókat, akiknek nem kell iparűzési adót fizetniük, jobban bevonják a település közösségi életébe, és például egy-egy projekt, bál vagy egyéb rendezvény kapcsán segítséget, valamilyen hozzájárulást kérjenek tőlük.

„A találkozó részvevőit arra kértem, hogy kapcsolódjanak be rendezvényeinkbe, illetve azt az együttműködést ajánlottam fel, hogyha bármi olyan problémájuk van, ami érinti az önkormányzatot akár hatóságként vagy csak egyfajta szereplőként, bátran keressék fel a hivatalt” – mondta.

Füzesy István alpolgármester arról beszélt, hogy próbálnak egy adatbázist létrehozni, amelyben a helyi cégek szerepelnek, ezt az önkormányzat saját felületein is tudja publikálni, másrészt adott esetben át is tudják adni egy közbeszerzést elnyert fővállalkozóknak a listát. Mert bár egy közbeszerzés kapcsán nincs ráhatásuk arra, hogy ki végzi a munkát, ám egy adott projektet elnyert fővállalkozó talán választ helyi céget is bizonyos munkákra.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×