× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Eredményesen zajlott az üzleti reggeli

|
2023. április 19. | Önkormányzat

Algyői cégvezetőket invitált üzleti reggelire Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester. A találkozó legfőbb célja az önkormányzat idei költségvetésének ismertetése, továbbá a vállalkozókkal történő párbeszéd erősítése volt.

A március 21-i üzleti találkozó tapasztalatiról a képviselő-testület márciusi ülésén kérdezték Molnár Áron polgármestert, aki sikeresnek ítélte a programot. Elmondta, hogy kisebb és nagy cégek képviselőit egyaránt meghívták.

Hozzátette, a kimutatások szerint Algyőn tavaly 666 vállalkozót és céget tartottak számon, közülük 303 vállalkozás egyáltalán nem fizetett iparűzési adót, mivel bevételeik nem érték el azt az adóhatárt, amely fölött IPA-fizetési kötelezettség van. További 156 vállalkozó 100 ezer forint alatti iparűzési adót fizetett, így a maradékból állt össze az 1,3 milliárdos IPA-bevétel Algyőn.

Megjegyezte, ezek azért érdekes adatok, mert olykor felvetődik egyes vállalkozók részéről, hogy milyen sok adót fizetnek a falunak, közben sokukat nem is terheli ez az adónem.

Molnár szerint feladatuk, hogy azokat a vállalkozókat, akiknek nem kell iparűzési adót fizetniük, jobban bevonják a település közösségi életébe, és például egy-egy projekt, bál vagy egyéb rendezvény kapcsán segítséget, valamilyen hozzájárulást kérjenek tőlük.

„A találkozó részvevőit arra kértem, hogy kapcsolódjanak be rendezvényeinkbe, illetve azt az együttműködést ajánlottam fel, hogyha bármi olyan problémájuk van, ami érinti az önkormányzatot akár hatóságként vagy csak egyfajta szereplőként, bátran keressék fel a hivatalt” – mondta.

Füzesy István alpolgármester arról beszélt, hogy próbálnak egy adatbázist létrehozni, amelyben a helyi cégek szerepelnek, ezt az önkormányzat saját felületein is tudja publikálni, másrészt adott esetben át is tudják adni egy közbeszerzést elnyert fővállalkozóknak a listát. Mert bár egy közbeszerzés kapcsán nincs ráhatásuk arra, hogy ki végzi a munkát, ám egy adott projektet elnyert fővállalkozó talán választ helyi céget is bizonyos munkákra.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Hatvanban, a XXI. ITF Taekwon-do Nemzetek Kupáját. A versenyre, 8 ország több mint 300 sportolója nevezett. A harcművészek küzdelem és formagyakorlat kategóriákban mérhették össze tudásukat. Az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztálya 3 fővel képviseltette magát, akik 2 éremmel térhettek haza.

2023. május 31. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Képviselő-testülete a 2023. május hó 31. napján tartott ülésén, a 148/2023. (V.31.) Kt, határozatával megállapította, hogy az Algyő Nagyközség Önkormányzata tulajdonában álló víziközművek koncessziós szerződés keretében történő üzemeltetésére a Szegedi Vízmű Zrt részéről benyújtott pályázat érvényes, a pályázati eljárás eredményes.

2023. május 31. | Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Egészségház u. 42. I. emelet 4. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Az „Esély Otthon az algyői fiataloknak" (EFOP-1.2.11-16-2017-00045) elnevezésű pályázat keretében az Algyő, Kosárfonó utca 16. szám alatti ingatlanban 13 lakás került kialakításra. Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet 11 lakásingatlan kedvezményes használatára.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. fsz. 2. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására, 2023. július 01-től.

2023. május 30. | Önkormányzat Bővebben

×