× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Eredményesen zajlott az üzleti reggeli

|
2023. április 19. | Önkormányzat

Algyői cégvezetőket invitált üzleti reggelire Molnár Áron polgármester és Füzesy István alpolgármester. A találkozó legfőbb célja az önkormányzat idei költségvetésének ismertetése, továbbá a vállalkozókkal történő párbeszéd erősítése volt.

A március 21-i üzleti találkozó tapasztalatiról a képviselő-testület márciusi ülésén kérdezték Molnár Áron polgármestert, aki sikeresnek ítélte a programot. Elmondta, hogy kisebb és nagy cégek képviselőit egyaránt meghívták.

Hozzátette, a kimutatások szerint Algyőn tavaly 666 vállalkozót és céget tartottak számon, közülük 303 vállalkozás egyáltalán nem fizetett iparűzési adót, mivel bevételeik nem érték el azt az adóhatárt, amely fölött IPA-fizetési kötelezettség van. További 156 vállalkozó 100 ezer forint alatti iparűzési adót fizetett, így a maradékból állt össze az 1,3 milliárdos IPA-bevétel Algyőn.

Megjegyezte, ezek azért érdekes adatok, mert olykor felvetődik egyes vállalkozók részéről, hogy milyen sok adót fizetnek a falunak, közben sokukat nem is terheli ez az adónem.

Molnár szerint feladatuk, hogy azokat a vállalkozókat, akiknek nem kell iparűzési adót fizetniük, jobban bevonják a település közösségi életébe, és például egy-egy projekt, bál vagy egyéb rendezvény kapcsán segítséget, valamilyen hozzájárulást kérjenek tőlük.

„A találkozó részvevőit arra kértem, hogy kapcsolódjanak be rendezvényeinkbe, illetve azt az együttműködést ajánlottam fel, hogyha bármi olyan problémájuk van, ami érinti az önkormányzatot akár hatóságként vagy csak egyfajta szereplőként, bátran keressék fel a hivatalt” – mondta.

Füzesy István alpolgármester arról beszélt, hogy próbálnak egy adatbázist létrehozni, amelyben a helyi cégek szerepelnek, ezt az önkormányzat saját felületein is tudja publikálni, másrészt adott esetben át is tudják adni egy közbeszerzést elnyert fővállalkozóknak a listát. Mert bár egy közbeszerzés kapcsán nincs ráhatásuk arra, hogy ki végzi a munkát, ám egy adott projektet elnyert fővállalkozó talán választ helyi céget is bizonyos munkákra.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Idén januárban a Nemzeti Művelődési Intézet alkotói pályázatot írt ki „Egyszer volt, hol nem volt” címmel a szakköri közösségek számára. Pályázni lehetett bármilyen ASzakkörön készített alkotással, amely a magyar népmesék világát, szimbolikáját, történeteit, mesefiguráit tükrözi vissza.

2024. március 18. | Kultúra Bővebben

Csaknem 5 milliárd 260 millió forint Algyő idei költségvetése, amelyet a februári ülésen fogadtak el a testület tagjai. Pozitívumként elhangzott, hogy ez az első olyan év, amikor a szolidaritási adó kevesebb, mint a nagyközségnek juttatott állami normatíva.

2024. március 14. | Önkormányzat Bővebben

A régi elemek új köntösben várják a mozogni vágyókat. Átadó beszédében Molnár Áron polgármester a mozgás fontosságáról beszélt. A parkot az Algyői Vízisport Egyesület kajakosai próbálták ki először.

2024. március 07. | Sport Bővebben

Az Algyői Vízisport Egyesület toborzást tartott az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola alsó tagozatos diákjai számára.

2024. március 06. | Sport Bővebben

10 óra után nem sokkal karambol történt, ezúttal a 47-esen, az Algyői Halászcsárdánál ütközött két autó.

2024. március 06. | Rendőrség Bővebben

×