× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Erdei iskola Neusiedl am See-nél

|
2013. november 29. | Oktatás
Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a szülők támogatásával, 15 diákunk a Hebertsfeldeni Általános Iskola tanulóival együtt egy hetet tölthetett el Ausztriában.

A gyerekek a nyelvi- és történelmi ismereteken, természetvédelmi- és országismereti tudnivalókon túl egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak. Gottfried Konrad tanár úr szervezésében az öt nap alatt a tanulók számos olyan helyszínre jutottak el, amelyekről a tankönyvekben már tanultak. Az erdei iskola lehetőséget adott Sopron, Pozsony, Bécs, Eisenstadt megismerésére és az őszi Fertő-tó élővilágának felfedezésére. A tábor résztvevői az egy hét alatt a különböző építészeti stílusok és kultúrtörténeti korszakok jellemzőit is megfigyelhették. Nagyon jó volt látni, hogy a bécsi Schönbrunni Kastély bálterme annyira elvarázsolta tanulóinkat, hogy a bátrabbak még táncra is perdültek. A sportjátékoknak, játékos feladatoknak köszönhetően barátságok is szövődtek, melyek remélem, hosszú ideig megmaradnak.

Szívből köszönjük Hegyi Gabriella tanárnőnek, hogy vállalta a tanulók kíséretét és a programok lebonyolításában való aktív részvételt. Hálásan köszönjük Polgármester Úrnak, hogy támogatásával a 10 éve tartó erdei iskola kapcsolatunkat folytatni tudjuk.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×