A 4. évfolyam tanulói 5 napot töltöttek a Bükk hegységben található jávorkúti erdei iskolában. Csodálatos természeti környezetben, tapasztalt, elhivatott szakemberek irányításával ismerhették meg a táj jellegzetes növény és állatvilágát.

"> A 4. évfolyam tanulói 5 napot töltöttek a Bükk hegységben található jávorkúti erdei iskolában. Csodálatos természeti környezetben, tapasztalt, elhivatott szakemberek irányításával ismerhették meg a táj jellegzetes növény és állatvilágát.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Erdei iskola Jávorkúton

|
2012. június 14. | Oktatás

A 4. évfolyam tanulói 5 napot töltöttek a Bükk hegységben található jávorkúti erdei iskolában.

Csodálatos természeti környezetben, tapasztalt, elhivatott szakemberek irányításával ismerhettük meg a táj jellegzetes növény és állatvilágát. Az izgalmas túrákon minden tanulónk az élőhelyén láthatta a növényeket, tapinthatta, szagolhatta, sőt, volt olyan ehető növény, amit meg is kóstolhattak. Tanulóink a túrákon szerzett ismeretekről feladatlapok kitöltésével adtak számot.

A madárvédelemről tartott előadás után az odú és fészekrakás rejtelmeibe is bevezették a gyerekeket. Megtapasztalhatták, hogy például a fecskéknek milyen nehéz és fáradságos munkával készül el a fészkük.

Talán az egyik legizgalmasabb, de egyben a legszebb túránkon Csipkéskútnál a ménest, Bánkútnál a sípályát, Bálványoson pedig a kilátóból az egész Bükk hegységet, sőt a Tátrát is láthattuk – lenyűgöző volt, felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek. Érdekességnek számított, hogy megismerhettük Jávorkút saját, természetes szennyvíztisztítóját.

Nem hiányoztak a játékok sem, de ezek mind célirányosan a természet, a környezet védelmére tanítottak. Lehetôségünk volt az egri és a diósgyôri vár, valamint Lillafüred nevezetességeinek megismerésére is.

Utolsó este a tábortűz fényeinél játszottunk, énekeltünk, élménybeszámolót tartottunk.

Felejthetetlen, programokban gazdag 5 napot töltöttünk az erdei iskolában.

Az erdei iskola költségeit az Algyői Általános Iskola Alapítvány és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola támogatta. Köszönjük!

 

További hírek

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

×