× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Épülhet az új bölcsőde

|
2020. augusztus 24. | Oktatás

Két pályázatot is nyert a napokban az algyői önkormányzat, ami azt jelenti, hogy megkezdhetik az új bölcsőde építésének előkészítését. A tervek szerint hatvan gyereknek lesz majd hely az épületben, amiben egy konyhát is kialakítanak.

– Az új bölcsőde engedélyes tervei már megvannak, most, hogy nyertünk a pályázatokon, a kiviteli terveket is el lehet ké­­szíttetni – mondta a Délmagyarországnak Molnár Áron, a település polgármestere.

Az algyői önkormányzat a napokban kapta meg az értesítést a Pénzügyminisztérium egyik államtitkárságától, hogy nyertek a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című pá­­lyázaton csaknem 450 millió forintot. Mivel egy másik, szintén a Pénzügyminisztériumhoz beadott pályázatuk is sikeres volt, így elindulhat az új bölcsőde építésének előkészítése.

Jövőre kész lehet

Molnár Áron azt is elmondta, hogy az építésre nyílt közbeszerzést kell kiírniuk, és re­méli, hogy ez még ebben az évben megtörténik, és győztest is hirdethetnek. Ha minden a legjobb ütemben halad, akkor jövő év végére akár meg is épülhet az új bölcsődeépület.

Algyőn a bölcsődés korú gyermekek száma az elmúlt 5 évben 14 százalékkal nőtt, ráadásul az önkormányzat az elkövetkezendő években a tendencia további javulására számít a kormány gyermekvállalás feltételeinek javítását szolgáló intézkedéscsomagja révén.

Egyre több a gyerek

A polgármestertől azt is megtudtuk, a délnyugati lakópark építésével ez a folyamat még nagyobb lendületet kapott a községben, így a bölcsődei fé­­rőhelyek iránti igény is megnövekedett.

A jelenlegi 36 férőhelyes böl­­csődét már kinőtték, tavaly férőhelyhiány miatt 123 gyermeket nem tudtak felvenni. Az ingatlan bővítésére a területi adottságok miatt nincs lehetőség, ezért új épületet kell felhúzni a Tiszavirág utcában, szemben az általános iskolával. Így a jelenlegi bölcsődeépületet az óvoda kapná meg, hiszen ott is szükség van a bővítésre a növekvő gyereklétszám miatt.

környezetvédelem

Az új épületben öt, egyenként 12 férőhelyes csoportszoba lesz, valamint a bölcsőde mű­­ködéséhez elengedhetetlen me­­legítőkonyhát és egyéb ki­­szolgálóhelyiségeket is kialakítanak.

Figyelnek a környezetvéde­lemre is, a tervek szerint a te­­tőn napelemeket helyeznek el, azzal fedezik majd részben a bölcsőde villamosenergia-fogyasztását. Levegő-víz hőszivattyút is beszereznek, a használati meleg víz előállítását azzal oldanák meg.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Értesítjük a tisztelt fogyasztókat, hogy a Szegedi Vízmű Zrt. 2021.03.04-én (csütörtökön) 22:00-tól 04:00 óráig Algyő, Búvár utca - Téglás utca kereszteződésében hálózatöblítési munkákat végez.

2021. március 03. | Gazdaság Bővebben

Minden feladatát el tudja látni idén is az önkormányzat, racionalizálásokra azonban szükség van – hangsúlyozta Molnár Áron polgármester. A nagyközség önmagán kezdi a spórolást, csaknem 200 milliót szeretnének megtakarítani.

2021. március 03. | Önkormányzat Bővebben

Ahogy sokan már tapasztalták is, a háziorvosi praxisokban is elkezdtük a vakcinációt. Ennek megszervezése, lebonyolítása hatalmas szervezőmunkát és időt igényel. Minden héten megkapjuk az oltásra regisztráltak listáját, illetve azt, hogy ezen betegek részére melyik védőoltást biztosítja az állam....

2021. március 02. | Egészség, életmód Bővebben

Az NB II. Délkeleti csoportjában szereplő algyői női és férfi kézilabdacsapat is megnyerte a hétvégi meccsét. A férfiaknál Temesvári János 9 góllal ünnepelte a születésnapját, míg a fehér mezes női csapat tükörsima sikert aratott a megyei rangadón Hódmezővásárhelyen.

2021. március 02. | Sport Bővebben

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

×