× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elmozdult saru: hétfőtől félpályás útzár az algyői hídon

|
2014. október 19. | Gazdaság
Október 20-án ismét elkezdődnek a munkálatok az algyői Tisza-hídon. Ezúttal a híd sarujának helyreállítási munkáit végzik majd a szakemberek, emiatt a közlekedők várhatóan két hétig számíthatnak korlátozásra.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy október 20-án elkezdődnek az algyői Tisza-híd az egyik, a helyéről kimozdult sarujának javítási munkái. A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból – hőmérséklet okozta térfogatváltozásból – eredő mozgást. Jelenleg ez ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű elmozdulás esetén problémákat okozhat" – írja közleményében a Magyar Közút.

A szakemberek első lépésként 20 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom dinamikus hatása minél kisebb legyen. Az október 20-án kezdődő munka félpályás útzárral is jár majd. Erre azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség.

A munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. addig is a közlekedők türelmét és megértését kéri.
 

További hírek

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

Nem változott érdemben Algyő idei költségvetése: a hárommilliárdos büdzsé nagyjából megfelel az elmúlt évek gyakorlatának, csak a szerkezete változik. Az idén tovább kell csökkenteni a település működtetésének kiadásait, és a fejlesztéseket is rangsorolni kellett.

2021. április 05. | Önkormányzat Bővebben

×