× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elmozdult saru: hétfőtől félpályás útzár az algyői hídon

|
2014. október 19. | Gazdaság
Október 20-án ismét elkezdődnek a munkálatok az algyői Tisza-hídon. Ezúttal a híd sarujának helyreállítási munkáit végzik majd a szakemberek, emiatt a közlekedők várhatóan két hétig számíthatnak korlátozásra.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy október 20-án elkezdődnek az algyői Tisza-híd az egyik, a helyéről kimozdult sarujának javítási munkái. A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból – hőmérséklet okozta térfogatváltozásból – eredő mozgást. Jelenleg ez ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű elmozdulás esetén problémákat okozhat" – írja közleményében a Magyar Közút.

A szakemberek első lépésként 20 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom dinamikus hatása minél kisebb legyen. Az október 20-án kezdődő munka félpályás útzárral is jár majd. Erre azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség.

A munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. addig is a közlekedők türelmét és megértését kéri.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×