× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elmozdult saru: hétfőtől félpályás útzár az algyői hídon

|
2014. október 19. | Gazdaság
Október 20-án ismét elkezdődnek a munkálatok az algyői Tisza-hídon. Ezúttal a híd sarujának helyreállítási munkáit végzik majd a szakemberek, emiatt a közlekedők várhatóan két hétig számíthatnak korlátozásra.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy október 20-án elkezdődnek az algyői Tisza-híd az egyik, a helyéről kimozdult sarujának javítási munkái. A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból – hőmérséklet okozta térfogatváltozásból – eredő mozgást. Jelenleg ez ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű elmozdulás esetén problémákat okozhat" – írja közleményében a Magyar Közút.

A szakemberek első lépésként 20 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom dinamikus hatása minél kisebb legyen. Az október 20-án kezdődő munka félpályás útzárral is jár majd. Erre azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség.

A munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. addig is a közlekedők türelmét és megértését kéri.
 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×