× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elmozdult saru: hétfőtől félpályás útzár az algyői hídon

|
2014. október 19. | Gazdaság
Október 20-án ismét elkezdődnek a munkálatok az algyői Tisza-hídon. Ezúttal a híd sarujának helyreállítási munkáit végzik majd a szakemberek, emiatt a közlekedők várhatóan két hétig számíthatnak korlátozásra.

"A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatja a közlekedőket, hogy október 20-án elkezdődnek az algyői Tisza-híd az egyik, a helyéről kimozdult sarujának javítási munkái. A saru a hídnak az a része, amely a pilléreken keresztül támasztja a szerkezetet, követve a dilatációból – hőmérséklet okozta térfogatváltozásból – eredő mozgást. Jelenleg ez ugyan nem befolyásolja a híd állapotát, de további, nagyobb mértékű elmozdulás esetén problémákat okozhat" – írja közleményében a Magyar Közút.

A szakemberek első lépésként 20 km/órás sebességkorlátozást vezettek be a hídon, hogy a járműforgalom dinamikus hatása minél kisebb legyen. Az október 20-án kezdődő munka félpályás útzárral is jár majd. Erre azért van szükség, hogy a híd megemelt és ideiglenesen alátámasztott felére ne nehezedjen a forgalomból származó plusz teher. Ez azt is jelenti, hogy bár a közlekedők számára nem lesz látványos a munkavégzés, a korlátozás bevezetése mégis szükséges, hiszen több ezer tonnányi tömeg mozgatására lesz szükség.

A munka teljes körű elvégzése előreláthatóan két hétig tart majd. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. addig is a közlekedők türelmét és megértését kéri.
 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×