× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Élménypedagógia az óvodában

|
2014. május 05. | Oktatás

Az élménypedagógia megvalósulása az, amikor nem mi pedagógusok, hanem a mesterség tudója adja át az ismereteket a gyerekeknek.

A mesére épülő gazdagító tevékenység témái ebben a félévben Fésűs Éva: A három tojás című meséjére épülnek.

Két királyi család perpatvara adja a történet pillérét. Mivel minden mese jól végződik, így ez is egy lakodalmi dínom-dánommal, mulatsággal zárul. A békekötést a királykisasszony piskóta süteménye segíti elő, mely a királyfi szívét is megbabonázza.

A történet kapcsán látogatást tettünk Herczeg Andrásék baromfi udvarában, ahol a gyermekek megtapasztalhatták az állattartás szépségét – az etetést, a gondoskodást. Saját szemmel láthatták a fészkelő helyet, amelyben pont találhattak tojást is.

A tapasztalatszerzésen túl, szívélyes vendéglátásban is részünk volt.

Juliska néni (aki több évtizeden keresztül óvodánk dolgozója volt) és Bandi bácsi szeretettel fogadta a gyerekeket-két unokájuk, Kristóf és Mártika óvodánk közösségének tagjai – segítették útba igazítani társaikat.

A következő héten a helyi cukrászdába mentünk, ahol a cukrászsütemények illata, látványa és Vámos Zoltán cukrász mester rövid, gyermekközpontú tájékoztatója fogadta a gyermekeket.

Az élménypedagógia megvalósulása az, amikor nem mi pedagógusok, hanem a mesterség tudója adja át az ismereteket a gyerekeknek.

A látogatás vendéglátással zárult – így valóban igaz az, hogy több érzékszerven keresztül kapták az élményt a résztvevők.

Hálás köszönetet mondunk Herczeg Andrásnak és családjának, valamint Vámos Zoltán cukrászmesternek, hogy támogatásukkal gazdag programban részesíthették az ovisokat.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×