× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Élménypedagógia az óvodában

|
2014. május 05. | Oktatás

Az élménypedagógia megvalósulása az, amikor nem mi pedagógusok, hanem a mesterség tudója adja át az ismereteket a gyerekeknek.

A mesére épülő gazdagító tevékenység témái ebben a félévben Fésűs Éva: A három tojás című meséjére épülnek.

Két királyi család perpatvara adja a történet pillérét. Mivel minden mese jól végződik, így ez is egy lakodalmi dínom-dánommal, mulatsággal zárul. A békekötést a királykisasszony piskóta süteménye segíti elő, mely a királyfi szívét is megbabonázza.

A történet kapcsán látogatást tettünk Herczeg Andrásék baromfi udvarában, ahol a gyermekek megtapasztalhatták az állattartás szépségét – az etetést, a gondoskodást. Saját szemmel láthatták a fészkelő helyet, amelyben pont találhattak tojást is.

A tapasztalatszerzésen túl, szívélyes vendéglátásban is részünk volt.

Juliska néni (aki több évtizeden keresztül óvodánk dolgozója volt) és Bandi bácsi szeretettel fogadta a gyerekeket-két unokájuk, Kristóf és Mártika óvodánk közösségének tagjai – segítették útba igazítani társaikat.

A következő héten a helyi cukrászdába mentünk, ahol a cukrászsütemények illata, látványa és Vámos Zoltán cukrász mester rövid, gyermekközpontú tájékoztatója fogadta a gyermekeket.

Az élménypedagógia megvalósulása az, amikor nem mi pedagógusok, hanem a mesterség tudója adja át az ismereteket a gyerekeknek.

A látogatás vendéglátással zárult – így valóban igaz az, hogy több érzékszerven keresztül kapták az élményt a résztvevők.

Hálás köszönetet mondunk Herczeg Andrásnak és családjának, valamint Vámos Zoltán cukrászmesternek, hogy támogatásukkal gazdag programban részesíthették az ovisokat.

 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×