× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elköszöntek a nagycsoportosok az óvodától

|
2013. július 03. | Oktatás

„Itt a Búcsúnap, indul a csapat…” Lelkesen készült a két nagycsoport (Gomba és Süni) a négy éves óvodai életük lezárására.

Nagy meglepetés volt számukra a középső csoportosok (Maci, Pillangó) vidám műsora, köszöntője az óvoda udvarán. Örömmel fogadták az óvodai jelükkel díszített kis ajándékokat, a ceruzákat. Most ők voltak a nézők, akiknek az ünneplés szólt, a sok-sok egész évben nyújtott fellépésüket követően.

Ez a kis kedves búcsú előzte meg a másnapi, Faluházban megtartott óvodai évzárót. Mindkét csoport saját egyéni arculatát mutatva ünnepelt a színpadon, ezután pedig büszkén ballagtak a kis batyukkal a vállukon, önfeledten falatoztak a nekik készített tortákból, csemegékből.

Ezután elkezdődött a nyári élet az óvodában, melynek egyik programja hagyományaink szerint a nagycsoportosok számára az úszás, vízhez szoktatás. Ezúton is nagyon köszönjük az Algyői Borbála Fürdőnek ezt a lehetőséget.

Végül következett a várva várt kirándulás Csongrádra, a Bokros-tanyára, a „Vadnyugat Városába”, ahol sokféle tevékenység várta őket: például patkódobás, labirintus, hordólovaglás, aranymosás, lovaskocsikázás. A nap végén a házigazdák vidám műsorral búcsúztak el a gyerekektől.

Reméljük ballagó batyujukba a szerencsét hozó kis ajándékok mellé bekerül ez a sok felejthetetlen élmény is.

Sok sikert, minden jót kívánunk nektek, nagycsoportosaink elkövetkező iskolai életetekben!

  

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×