× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elismerést kapott Gonda Károlyné

|
2020. október 23. | Napjaink

A Vöröskereszt helyi szervezetében végzett példaértékű munkájáért vehetett át oklevelet Gonda Károlyné. Úgy véli, ez a díj az egész csoportot megilleti, hiszen csakis közösen tudnak ennyi mindent tenni a rászorultakért, valamint a szponzoraiknak köszönhetően.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés bronz fokozatával ismerte el az algyői Gonda Károlynét, aki már hosszú ideje önkéntese a szervezetnek. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezetének képviselője a helyi véradások lelkes szervezője és segítője, emellett folyamatosan közreműködik a szervezet gyűjtéseiben és az adományok szétosztásában.

„Egyáltalán nem számítottam az elismerésre. Amikor megérkeztem az ünnepségre, akkor megkértek, hogy üljek az első sorba, mert díjazott vagyok. Nagyon meglepődtem ezen, szinte összeakadt a lábam. Tavaly már kaptunk elismerő oklevelet a csoporttal, és azt gondolom, hogy ez a díj is az egész csapatot érinti, nem csak engem, mert ezt a sok mindent csakis csapatmunkával lehet megvalósítani” – mondta el az Algyői Hírmondónak.

A helyi szervezet minden évben véradó ünnepséget tart, rendszeresen szerveznek véradásokat, húsvét előtt kalácsosztást, karácsonykor pedig mézeskalácsot sütnek a templomba és az ünnepségekre, valamint székely káposztát főznek és gyümölcskenyeret sütnek.

„Idén a megyei szervezettől kaptunk táblás csokikat, amiket a gyerekek között osztottunk szét. A támogatóinktól kaptam nyuszicsokikat, összesen 140 darabot, ezeket pedig a nyári táborokba juttattuk el Algyőn. Emellett immunerősítő készítményt is szoktunk vinni a házakhoz, valamint adományokat is gyűjtünk, amelyekből még a Békés megyei Gádoroson élő szegény családokhoz is jut bútor, mert ott nagyon nagy a szegénység. Hamarosan ruhaosztást szervezünk, valamint október 10-én véradás is lesz” – részletezte teendőiket Gonda Károlyné.

Elmondta, jótékonysági akcióikat csakis a nagylelkű algyőiek adományaival tudják megvalósítani, valamint az önkormányzat, a Napsugár ABC, a Vámos Cukrászda, Miklós Attila, az Ezerjófű Egyesület, a Gyevi Patika, Mészáros György, a Biobolt és a zöldséges segítségével.

„Engem annak idején amikor felkértek erre a munkára, akkor még nem sejtettem, hogy ennyi feladattal jár majd. De nem bántam meg, hogy elvállaltam, szeretem csinálni, szeretek az emberekkel foglalkozni” – emelte ki. Gonda Károlyné a legnagyobb kihívásnak azt tartja, amikor a sok család közül ki kell választania a legszorultabbat, hiszen szíve szerint mindenkinek adományt adna. 

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Időpont: 2021.04.19.-20. 9.00-16.00 óra között.

2021. április 12. | Oktatás Bővebben

Ismét Gyászol a Megyei Polgárőr Szövetség: Gulyás Sándor (1950-2021), az Algyői Polgárőr Egyesület elnöke, türelemmel viselt betegségben életének 70. évében elhunyt.

2021. április 10. | Napjaink Bővebben

Kemény kihívásoknak kellett megfelelnie Kiss Olivérnek. Az algyői kézilabda-játékvezető ugyanis nemrég a franciaországi olimpiai selejtezőcsoportban, majd húsvéthétfőn a férfi Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben dolgozhatott.

2021. április 10. | Sport Bővebben

– A közelmúltban sajnálatos eset történt a kilátónál, megrongálták, ez pedig már nem az első eset, és valószínűleg nem is az utolsó, ezért komolyabban kell foglalkoznunk vele – közölte a közösségi oldalán közzétett videóban a polgármester.

2021. április 08. | Rendőrség Bővebben

A nők tovább meneteltek, a férfiak pedig lerohanásgólokkal nyertek a kézilabda Csongrád-Csanád megye második, harmadik vonalában.

2021. április 07. | Sport Bővebben

×