× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elismerést kapott Gonda Károlyné

|
2020. október 23. | Napjaink

A Vöröskereszt helyi szervezetében végzett példaértékű munkájáért vehetett át oklevelet Gonda Károlyné. Úgy véli, ez a díj az egész csoportot megilleti, hiszen csakis közösen tudnak ennyi mindent tenni a rászorultakért, valamint a szponzoraiknak köszönhetően.

A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége a „Vöröskeresztes Munkáért” kitüntetés bronz fokozatával ismerte el az algyői Gonda Károlynét, aki már hosszú ideje önkéntese a szervezetnek. A Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezet Algyői Alapszervezetének képviselője a helyi véradások lelkes szervezője és segítője, emellett folyamatosan közreműködik a szervezet gyűjtéseiben és az adományok szétosztásában.

„Egyáltalán nem számítottam az elismerésre. Amikor megérkeztem az ünnepségre, akkor megkértek, hogy üljek az első sorba, mert díjazott vagyok. Nagyon meglepődtem ezen, szinte összeakadt a lábam. Tavaly már kaptunk elismerő oklevelet a csoporttal, és azt gondolom, hogy ez a díj is az egész csapatot érinti, nem csak engem, mert ezt a sok mindent csakis csapatmunkával lehet megvalósítani” – mondta el az Algyői Hírmondónak.

A helyi szervezet minden évben véradó ünnepséget tart, rendszeresen szerveznek véradásokat, húsvét előtt kalácsosztást, karácsonykor pedig mézeskalácsot sütnek a templomba és az ünnepségekre, valamint székely káposztát főznek és gyümölcskenyeret sütnek.

„Idén a megyei szervezettől kaptunk táblás csokikat, amiket a gyerekek között osztottunk szét. A támogatóinktól kaptam nyuszicsokikat, összesen 140 darabot, ezeket pedig a nyári táborokba juttattuk el Algyőn. Emellett immunerősítő készítményt is szoktunk vinni a házakhoz, valamint adományokat is gyűjtünk, amelyekből még a Békés megyei Gádoroson élő szegény családokhoz is jut bútor, mert ott nagyon nagy a szegénység. Hamarosan ruhaosztást szervezünk, valamint október 10-én véradás is lesz” – részletezte teendőiket Gonda Károlyné.

Elmondta, jótékonysági akcióikat csakis a nagylelkű algyőiek adományaival tudják megvalósítani, valamint az önkormányzat, a Napsugár ABC, a Vámos Cukrászda, Miklós Attila, az Ezerjófű Egyesület, a Gyevi Patika, Mészáros György, a Biobolt és a zöldséges segítségével.

„Engem annak idején amikor felkértek erre a munkára, akkor még nem sejtettem, hogy ennyi feladattal jár majd. De nem bántam meg, hogy elvállaltam, szeretem csinálni, szeretek az emberekkel foglalkozni” – emelte ki. Gonda Károlyné a legnagyobb kihívásnak azt tartja, amikor a sok család közül ki kell választania a legszorultabbat, hiszen szíve szerint mindenkinek adományt adna. 

forrás: Algyői Hirmondó

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

×