× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elengedték az algyői halászok ladikjait

|
2009. március 20. | Rendőrség

Az M43-as út hídépítőinek pontonjainál akadtak fenn az algyői halászok ladikjai. A két vízi járművet a vasárnapra virradó éjszakán „engedték szabadon" ismeretlen tettesek.

A halászok lapunknak azt mondták, szombat délután négykor még megvolt mindkét ladik – másnap hajnalra azonban csak a láncot, és az erővágóval elpattintott láncszemeket találták. Azonnal értesítették a vízirendőrséget. Mivel magasan áll a Tisza, és nagy a sodrás, éjjel elvileg a határon is átúszhattak volna a csónakok, és akkor nemigen kerülnek vissza. Szerencse, hogy Tápé közelében épül az M43-as hídja, és az itt lévő pontonokon – jelentős mennyiségű rőzsével együtt – a két vízi jármű is fönnakadt. Egyiket a rendőrség 60 lóerős motorcsónakjával sem tudták levontatni az uszadékról, csak egy hajó tudott segíteni.

A vízi rendőrség nem nyilatkozik az ügyről. A halászok azt mondták, máskor is előfordult már ilyesmi. A mostani eset azért dühítő, mert egész télen lenn voltak a ladikok, semmi sem történt velük – csak most, amikor kezdődik a munka java: sok horgászegyesület rendelt tőlük tiszai keszeget a tavaikba.

Egy újszerű halászladik 100 ezer forintot ér.

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×