× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elárverezték Kopasz Bálint kajakját

|
2021. november 29. | Sport

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott. Az egyesületet ugyanis a közelmúltban óriási balszerencse érte, hiszen az egyetlen mini kajaknégyes hajójuk darabokra tört, azonban ezt pótolni szeretnék a tavaszi vízre szállásig, ezért döntöttek úgy, hogy eladják Kopasz Bálint első minikajakját.

Kövér Imre, az egyesület elnöke elmondta, az aukció lezárult, 170 ezer forintért egy helyi vállalkozó vásárolta meg az olimpiai bajnok által dedikált kajakot. Beszélt arról is, hogy egyre több gyermek érdeklődik a sportág iránt, már 50-nél is több tagjuk van, ráadásul a 2021-es utánpótlás magyar bajnokságokon párosban és négyesben is szereztek ezüst-, valamint bronzérmeket. Ezért is van nagy szükség az új hajóra, amely egymillió forintba kerül majd, a hiányzó összeget többek közt rendezvények, adománygyűjtések segítségével pótolják majd – tette hozzá.

Csúri Szabolcs, az egyesület tagja közölte, a négyszemélyes MK4-es nagyon fontos az egyesület életben, mert az a csapatevezés tanításának és elsajátításának nélkülözhetetlen eszköze, továbbá sikerélményt nyújt azoknak a gyermekeknek is, akik egyedül bizonytalanabbak a vízen.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×