× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Elárverezték Kopasz Bálint kajakját

|
2021. november 29. | Sport

Évek óta a Tisza-parton az egyik hajótárolóban „parkolt” az olimpiai bajnok Kopasz Bálint gyerekkori hajója, amelyet a három évvel ezelőtt megalakult Algyői Vízisport Egyesület árverésre bocsátott. Az egyesületet ugyanis a közelmúltban óriási balszerencse érte, hiszen az egyetlen mini kajaknégyes hajójuk darabokra tört, azonban ezt pótolni szeretnék a tavaszi vízre szállásig, ezért döntöttek úgy, hogy eladják Kopasz Bálint első minikajakját.

Kövér Imre, az egyesület elnöke elmondta, az aukció lezárult, 170 ezer forintért egy helyi vállalkozó vásárolta meg az olimpiai bajnok által dedikált kajakot. Beszélt arról is, hogy egyre több gyermek érdeklődik a sportág iránt, már 50-nél is több tagjuk van, ráadásul a 2021-es utánpótlás magyar bajnokságokon párosban és négyesben is szereztek ezüst-, valamint bronzérmeket. Ezért is van nagy szükség az új hajóra, amely egymillió forintba kerül majd, a hiányzó összeget többek közt rendezvények, adománygyűjtések segítségével pótolják majd – tette hozzá.

Csúri Szabolcs, az egyesület tagja közölte, a négyszemélyes MK4-es nagyon fontos az egyesület életben, mert az a csapatevezés tanításának és elsajátításának nélkülözhetetlen eszköze, továbbá sikerélményt nyújt azoknak a gyermekeknek is, akik egyedül bizonytalanabbak a vízen.

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

2022. augusztus 9-én a Kastélykert u. 44 előtt csőtörés történt, ezért a Szegedi Vízmű Zrt. közlése alapján időszakos vízhiány tapasztalható a Géza utca és a Szamóca utca között. A hiba elhárítása folyamatban van, a javítás körülbelül 3 órát vesz majd igénybe.

2022. augusztus 09. | Gazdaság Bővebben

A magyar versenyzők négy érmet, közte két aranyat szereztek szombaton a kanadai Halifaxben zajló kajak-kenu világbajnokság első döntős napján, írta az MTI. Kopasz Bálint visszaszerezte világbajnoki címét K-1 1000 méteren és a Kiss Blanka, Lucz Anna duó is remek teljesítménnyel nyerte meg a K-2 200 métert.

2022. augusztus 07. | Sport Bővebben

50 kilogrammnyi csirkehúst lopott a házból a 45 éves férfi.

2022. augusztus 05. | Rendőrség Bővebben

Szingapúrból érkeztek fiatal edzők az Algyői Vizisport Egyesülethez, hogy megnézzék, hogyan lehet egy ötletből egy remek egyesületet építeni. A fiatalok nagyon lelkesen és nyitottan ismerkednek a hazánkban működő kajak-kenu sport struktúrájával és az edzések módszertanával.

2022. augusztus 03. | Sport Bővebben

Befizetés, beiratkozás, szünet, családi délelőtt, ballagás a Bóbita Bölcsődében

2022. augusztus 01. | Oktatás Bővebben

×