× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Együtt fogynak Algyőn

|
2015. február 24. | Egészség, életmód
Hadat üzent a kilóknak és az ebből adódó rossz egészségi állapotnak az algyői Landler Ibolya, aki novemberben alakította meg életmódklubját a nagyközségben. A tagokról már elkezdtek leolvadni a kilók.

Fogyjunk együtt! – adta ki a jelszót tavaly novemberben az algyői Landler Ibolya, aki nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy az összes kissé túlsúlyos embert rávegye a nagyközségben az életmódváltásra. Klubjába eddig 24 fogyni vágyó jelentkezett: a tagok életkora mind 40 felett van, testsúlyuk miatt sokuknak megromlott az egészsége.

Landler Ibolya meglátása szerint Algyőn sok az elhízott ember, és ez alól a fiatalabb korosztály sem kivétel, bár ők még véleménye szerint inkább fitneszórákon akarnak megszabadulni a felesleges kilóktól. – Saját tapasztalatból mondom, hogy a túlsúlyos embereket lenézik. Az emberek többsége nem akarja megismerni a hátteret: én sem azért híztam el, mert otthon marékszámra eszem a chipset, tucatnyi műtétemnek köszönhetem mindezt.


Sokan azt hiszik rólunk, lusták és gyengék vagyunk, pedig ez nem igaz. A csoportunk a Borbála fürdőben is részt vesz foglalkozásokon, különböző kirándulásokat tervezünk. Tóth Krisztina doktornő állapotfelmérésével indult a program, mindenki megtudta, mi a valódi problémája, és napi hány kalóriát fogyaszthat. A klubtagok már fejből tudják, hogy például egy tojásban 170, egy szelet kenyérben 80 kalória van.

– Én szeptemberben kezdtem a fogyókúrát, 17 kilót adtam le, és még ugyanennyitől szeretnék megszabadulni. A klubtagok közül a legügyesebb Margitka volt, aki két hónap alatt 6-8 kilót adott le – magyarázta Landler Ibolya.

A klubban havonta van súlymérés, a többi gyűlésen recepteket és tapasztalatokat cserélnek a tagok. Múlt csütörtökön egyikük saját készítésű, szigorúan hozzáadott cukormentes, répa–cékla–banán–narancs koktélját kóstolták meg. Landler Ibolya egy kis könyvet is írt, amiben hasznos recepteket ajánl a fogyni vágyóknak.
 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×