× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egységes Kérelem 2020 ! ! !

|
2020. április 02. | Migrált hírek

Tisztelt Termelők!

Jelenlegi információink alapján április 6-án elkezdődik az Egységes kérelem benyújtási időszaka, amely a tervezet szerint május 15-ig tart.

A járványügyi helyzet miatt azonban rendkívüli munkarend van érvényben a Falugazdász hálózatnál is, melynek célja az, hogy mindannyian megőrizzük az egészségünket. Ezért nagy valószínűséggel nem lesz lehetséges ebben az időszakban a személyes egyeztetés, úgy kell készülnünk, hogy a kérelem benyújtása telefonos egyeztetés alapján fog megtörténni.

Alapjaiban az Egységes kérelem igénylésének feltételei nem fognak változni.
A cél az, hogy lehetőleg gördülékenyen, és a legnagyobb pontossággal nyújtsuk be a kérelmeket:

Ehhez szükséges lesz a fokozottabb közreműködésükre. Fentiek alapján a következőkre kérném Önöket:

1. Készítsék elő a tavalyi Területalapú támogatási kérelmüket. Gondolják végig, hogy melyik blokkban milyen kultúrájuk van most az idei évben. Célszerű ráírni a helyrajzi számot/számokat is.
2. Lehetőség szerint a térképre írják be, hogy most milyen kultúra van az adott területen.
Ha nem változott a terület nagysága, csak a kultúra, úgy a kérelem ezen része egyszerű lesz.
Amennyiben a vetésszerkezet változott (pl. több parcellára osztódik a területünk, vagy összevonódnak a parcellák stb.), úgy az a kérésem, hogy az Önöknél lévő tavalyi kérelembe RAJZOLJÁK BE a 2020. évi állapotot, írják be a növénykultúrákat (egy kultúra minimum 2.500 négyzetméter!!!). A kérésem, hogy jól elkülönülten és egyértelműen történjenek a bejelölések.
Ha új terület van, akkor a település és a helyrajzi szám ismeretében tudom ezt a területet rögzíteni.
3. Ha növény alapú termeléshez kötött kiegészítő támogatást is szeretnének igényelni, azt is jelöljék meg a térképen. Ekkor szükséges lesz majd a szaporító anyag mennyiségének a feltüntetése, a vetés ideje is.
A telefonos egyeztetéseknek ezek az információk lesznek az alapjai, ezek fognak nekem támpontot nyújtani ahhoz, hogy a legpontosabban nyújtsam be a kérelmüket. Amennyiben a rajzok és a területek bonyolultak, kérni fogom elektronikus formában az Önök által berajzolt térképet, azaz fényképezzék le/szkenneljék be (bármi megoldás jó), s küldjék el a megadott elérhetőségre. Ha a tavalyi kérelem nincs meg, vagy nehezen olvasható, az Önök által megadott e- mail címre el tudom juttatni a pdf. dokumentumot. Ha egyértelműen részemről is beazonosítható lesz a tábla, nem szükséges elküldeniük a képet.

4. Állat alapú (Szarvasmarha) támogatások esetén segíteni tudok abban, hogy az ENAR rendszerből le tudom kérdezni a támogatható állatok listáját, s egyeztetésre el tudom küldeni az Önök által megadott e-mail címre.

Egyéb speciális jogcímek esetében szintén egyeztetés szükséges.
Ebben a formában még nem dolgoztunk, biztos, hogy lesznek majd kezdeti nehézségek.
Az a kérésem, hogy a megbeszélt időpontban mindenkinél legyen ott a telefonja, meg az előkészített dokumentumok.
Terveim szerint a megbeszélt időpontban keresni fogom a beütemezett ügyfeleket a kérelem beadása céljából.

Nagy valószínűséggel a telefonom sokszor fog foglalt állapotot jelezni. A kiírt telefonszámot az adott nap folyamán vissza fogom hívni.
Emiatt az e-mailes megkeresést javasolnám mindenkinek. Ha nem boldogulnak, vegyék igénybe fiatalabbak (gyermek/unoka stb.) segítségét.

A telefonszámom: 06-20/915-4575
E-mail címem: mucsi.krisztina@nak.hu

Kérdések esetén állok rendelkezésükre.
VIGYÁZZANAK MAGUKRA!

Mucsi Krisztina falugazdász

 

További hírek

Sajnos a járványügyi korlátozások miatt jelenleg látogatók nem korcsolyázhatnak az algyői jégpályán, azonban az egyesületek munkája nem állt meg. Pápai Miklóst, a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatának szakosztály-igazgatóját az algyői edzésekről kérdeztük.

2021. február 26. | Sport Bővebben

Egyeztető megbeszélésre került sor Algyő Nagyközség Önkormányzata, Csongrád-Csanád Megye Önkormányzata, illetve az Aktív Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviselői között Algyő aktív turisztikai ajánlatairól, illetve fejlesztési terveiről. Kiemelt irány a Tiszához kapcsolódó kínálat, illetve tervek voltak.

2021. február 26. | Önkormányzat Bővebben

A  Volánbusz Zrt. 2021.03. hó-ban is biztosítja a kihelyezett bérletárusítást 2021. március 03-04.-én. Mindkettő napon 9-17 óráig, ebédidő : 12:00-12:30 ig (bejárat az orvosi rendelő felőli hátsó ajtó).

2021. február 26. | Gazdaság Bővebben

A férfiaknál a rutin legyőzte a fiatalokat, míg a nők hétről hétre fejlődnek.

2021. február 25. | Sport Bővebben

A Korm. rendelet szerint „a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a 4. melléklet szerinti vendéglátó üzlettípust a kereskedő legkésőbb 2021. március 31-ig köteles bejelenteni a jegyzőnek.”

2021. február 24. | Önkormányzat Bővebben

×