Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tankonyhájában 2012. május 19-én 9-17 óráig egész napos tanfolyam lesz az az egészséges reformtáplálkozásról. A tanfolyam keretében a résztvevők megismerhetik az ősi gabonák használatát, a kilenc féle gabona élettani hatását, elkészítését elméletben és gyakorlatban, felhasználását a mindennapi táplálkozásban.

"> Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tankonyhájában 2012. május 19-én 9-17 óráig egész napos tanfolyam lesz az az egészséges reformtáplálkozásról. A tanfolyam keretében a résztvevők megismerhetik az ősi gabonák használatát, a kilenc féle gabona élettani hatását, elkészítését elméletben és gyakorlatban, felhasználását a mindennapi táplálkozásban.

">
× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egynapos tanfolyam az egészséges táplálkozásról

|
2012. május 15. | Egészség, életmód

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola tankonyhájában 2012. május 19-én 9-17 óráig egész napos tanfolyam lesz az az egészséges reformtáplálkozásról.

A tanfolyam keretében a résztvevők megismerhetik az ősi gabonák használatát, a kilenc féle gabona (tönkölybúza, rozs, árpa, zab, köles, hajdina, kukorica, amarant, barnarizs) élettani hatását, elkészítését elméletben és gyakorlatban, felhasználását a mindennapi táplálkozásban.

Az alapanyagokat az előadó biztosítja a gabonáktól a zöldségekig.

A tanfolyam menete:

  • általános ismertető az egészséges táplálkozásról
  • reggeli: pástétomok, kásák, levek, teák
  • ebéd: leves, főétel – többféle, saláta készítése
  • délután desszert készítése
  • az ételek készítése közben elméleti ismeretek és gyakorlati fogások átadása
  • receptek ismertetése
  • személyes problémák esetén tanácsadás is lehetséges

Fontos: a hallgatók éhgyomorral érkezzenek, mert mindent helyben készítenek el, ami a nap folyamán elfogyasztásra kerül (a maradékot szétosztják és elvihető).

Előadó: Éles Vilmosné egészségtan tanár, a Natura Reformtáplálkozási és Gyógynövény Szaküzlet vezetője.

A tanfolyam részvételi díja: 10.000 Ft/fő. Az Algyő Egészségéért Programsorozat pályázatából a jelentkezőket 5.000 Ft-tal támogatjuk, így az egész napos elméleti és gyakorlati előadás a résztvevőknek 5.000 Ft-ba kerül.

Jelentkezni az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola titkárságán, Somosiné Szél Szilviánál az 517-192-es telefonszámon lehet! Jelentkezési határidő: 2012. május 7.

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×