× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egy szegedi kisdiák tervei alapján dekorálták ki az egyik köztéri ivókutat Algyőn

|
2022. október 28. | Napjaink

Egy szegedi kisdiák tervei alapján dekorálták ki az egyik köztéri ivókutat Algyőn, a Szegedi Vízmű Zrt. pályázatának keretében

Masa Izabellának, a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola tanulójának, a Szegedi Vízmű Zrt. pályázatára beküldött nyertes terve alapján pénteken kifestették és újjá varázsolták az algyői Kastélykert utca és Komp utca sarkán fekvő köztéri ivókutat. A rendezvény célja a környezettudatos vízfelhasználásra való ösztönzés, a felelős vízhasználat tudatosítása szemléletformálással volt, számolt be az eseményről a Szegedi Vízmű Zrt.

Mint írták, Szegeden és Algyőn több mint 150 db közkifolyó, ismertebb nevén kék nyomós kút található, ezek évtizedek óta „részei” a településeknek. Számos helyen indult már kezdeményezés az országban a kutak dekorálására. Az “Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klíma változás korában” projekt keretein belül a Szegedi Vízmű Zrt. pályázatot írt ki 2021 márciusában általános iskolások számára, melynek egyik témája volt a dekoráció tervezése egy közkifolyóra: „Ivókút szépítés – Tervezz díszítést a „kék” nyomós kutakra!” címmel. 

Az egyik tervet pénteken meg is valósították, kidekoráltak az algyői Kastélykert utca és Komp utca sarkán fekvő köztéri ivókutat, Masa Izabella, a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskola tanulójának nyertes pályamunkája alapján. A megvalósításban közreműködött a terv készítője, illetve az Algyői Szivárvány Óvoda óvodásai is. “A díjazott pályamunkák közül olyat választottunk, ami az ötletessége, szépsége mellett egyszerűen, könnyen kivitelezhető” – mondták el a szervezők.

A legjobban sikerült tervekből kiállítást is rendeznek majd a Szent István téri víztoronyban.

Forrás: Szegedi Vízmű Zrt.

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×