Hírek önkormányzat Turisztika Közérdekű információk Események

Hírek

Egy meccs, amely sok mindenről dönthet

Egy meccs, amely sok mindenről dönthet

Azt szokták mondani, hogy az idegenbeli bravúrt mindig a hazai meccsen aratott győzelemmel lehet teljessé tenni. A debreceni győzelem után az Ózd elleni partin ez megtörtént. Most a lajosmizsei sikert „kell” igazolni a Balassagyarmat ellen.

Az ellen a Balassagyarmat ellen, Amely mindig mögöttünk végzett az elmúlt négy évben, de kétszer is legyőztek bennünket, mi több a legelső összecsapáson éppen Algyőn, 32-30-ra. Azért az eddigi meccsek nekünk kedveztek igazából négy győzelem, két döntetlen és két vereség a mérlegünk, ellenük. Az utolsó idényben 31-29-es vereség ott és 33-33-as döntetlen itthon.

A tavalyi keretükhöz két rutinos játékost igazoltak. A 33 éves Sutka Norbit Budakalászról. Norbi korábban Szegeden játszott, mint saját nevelésű átlövő. A másik rutinos játékos az a Sándor Ákos, Aki a válogatottban is bemutatkozott és a Dunaferr nagy generációjának volt a tagja (ifi VB bronzérmes), Miklerrel, Zubaival, Grebenárral.

Szóval ne gondoljuk, hogy könnyű csuklógyakorlat vár ránk szombat este hattól.

Herbert Gábor így vélekedett a meccsről: - Megint egy olyan csapat következik, amely sok gólt lő a bajnokságban. Bízom benne, hogy az eddig megszokott védekezésünk és a kapus teljesítményünk működni fog szombaton is, mert veszélyes ellenfélnek tartom a Balassagyarmatot, Akik tudnak magas szinten, de kevésbé jól is játszani.

További híreink

Vízvezeték hálózat felújítása
Vízvezeték hálózat felújítása

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Kosárfonó utca Kőfal és Téglás utcák közötti szakaszán a vízvezeték hálózat felújítása hamarosan megkezdődik.

Jegyzői tájékoztató a vízjogi engedélyezésről
Jegyzői tájékoztató a vízjogi engedélyezésről

Az utóbbi időben rengeteget foglalkozott a média, az engedély nélkül fúrt vízilétesítmények (a továbbiakban: kutak) vízjogi fennmaradási engedélyeztetésének témakörével.

A Krúdy Kör bemutatkozása az Algyői Könyvtárban
A Krúdy Kör bemutatkozása az Algyői Könyvtárban

A Gyevi Art Kultúrális Egyesület Algyői Tollforgatók Körének vendége volt az Algyői Könyvtárban az Óbudai Krúdy Gyula Irodalmi Kör.

Idősek napja
Idősek napja

2018. október 6-án került megrendezésre Algyőn 10. alkalommal a nyugdíjasok találkozója, melyet az Idősek napja alkalmából, Algyő Nagyközség Önkormányzatának és a Gyevikult Nkft támogatásával az Algyői Szőke Tisza Nyugdíjasklub szervezett.

Ezen a napon robbantották fel a németek az algyői vasúti Tisza-hidat - de két év alatt újra talpon volt
Ezen a napon robbantották fel a németek az algyői vasúti Tisza-hidat - de két év alatt újra talpon volt

1944. október 8-án a hátráló német csapatok felrobbantották a hidat maguk után: az acélszerkezet 20 méter mélyre rogyott a Tiszába. Csak 2 évvel később szedték ki.