× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egy kis éjszakai futás

|
2021. szeptember 24. | Sport

Idén 4. alkalommal szervezte meg a Fáklyás Futást a Running Algyő csapata. A helyszín már ismerős lehetett a résztvevők számára, hiszen most is a Fazekas és az Egészségház utcákon lehetett róni az 1,1 kilométeres köröket.

Bár az esemény batyus jellegű volt, így mindenki hozhatott enni- és innivalót, a Faluház mellett kialakított rajt/cél állomáson a szervezők is készültek finomságokkal, amelyekkel frissíthették magukat a futók az este folyamán.

Az este 8 órás rajtot követően egészen éjfélig lehetett gyűjteni a kilométereket, mindenki annyit futott, amennyi jól esett neki. Közben pedig beszélgetésre és az elmúlt időszak futás szemszögéből való megtárgyalására is volt idő a fáklyákkal hangulatosan kivilágított Faluház melletti téren.

A javarészt algyői futók mezőnyét más településekről érkező sportolók is színesítették, volt, aki kutyával érkezett Szegedről. A hűvösre fordult idő segítette is a résztvevőket, voltak, akik végigfutották a négy óra hosszát.

Az esemény megszervezését és lebonyolítását az ALTE és a Gyevikult Nkft. támogatta. 

forrás: Algyői Hírmondó

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×