× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egy Algyő közelében történt katasztrófa elhárítását gyakorolták Szegeden

|
2013. december 26. | Rendőrség
A veszélyes anyagot gyártó, felhasználó, tároló üzemek veszélyeztető hatásai elleni védekezés lépéseit gyakorolták a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az együttműködő szervek képviselői.

A feltételezés szerint az algyői iparterületen egy szén – hidrogén gázt tartalmazó tartály sérülése, majd tartalmának berobbanása okozta az elsődleges veszélyeztetést, majd a robbanás következtében megsérülő ammónia – vezetéken keresztül kiáramló mintegy 4500 kg ammónia tett teljessé a scenáriót.

A meteorológiai paraméterek függvényében egy ilyen baleset hatásai Algyő Nagyközség területén, vagy Szeged M.J. Város északi részén jelentkezhetnének. A kárelhárításban részt vevő kilenc szervezet képviselői mindkét település vonatkozásában gyakorolták a védekezés különböző módozatait, a műveleti sorrendeket, protokollokat.

A törzsvezetési gyakorlat értékelésében elhangzott, hogy az ilyen jellegű gyakorlás legfőbb célja az együtt gondolkodás. Mivel valamennyi együttműködő képviselője egy helyiségben dolgozik, lehetőség nyílik egymás bevethető erőinek, kapacitásainak megismerésére, az esetleges fehér foltok vagy éppen átfedések egyeztetésére, hogy éles helyzetben a lehető leghatékonyabb beavatkozás váljon lehetővé.
 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×