× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egy Algyő közelében történt katasztrófa elhárítását gyakorolták Szegeden

|
2013. december 26. | Rendőrség
A veszélyes anyagot gyártó, felhasználó, tároló üzemek veszélyeztető hatásai elleni védekezés lépéseit gyakorolták a Szegedi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon az együttműködő szervek képviselői.

A feltételezés szerint az algyői iparterületen egy szén – hidrogén gázt tartalmazó tartály sérülése, majd tartalmának berobbanása okozta az elsődleges veszélyeztetést, majd a robbanás következtében megsérülő ammónia – vezetéken keresztül kiáramló mintegy 4500 kg ammónia tett teljessé a scenáriót.

A meteorológiai paraméterek függvényében egy ilyen baleset hatásai Algyő Nagyközség területén, vagy Szeged M.J. Város északi részén jelentkezhetnének. A kárelhárításban részt vevő kilenc szervezet képviselői mindkét település vonatkozásában gyakorolták a védekezés különböző módozatait, a műveleti sorrendeket, protokollokat.

A törzsvezetési gyakorlat értékelésében elhangzott, hogy az ilyen jellegű gyakorlás legfőbb célja az együtt gondolkodás. Mivel valamennyi együttműködő képviselője egy helyiségben dolgozik, lehetőség nyílik egymás bevethető erőinek, kapacitásainak megismerésére, az esetleges fehér foltok vagy éppen átfedések egyeztetésére, hogy éles helyzetben a lehető leghatékonyabb beavatkozás váljon lehetővé.
 

További hírek

Molnár Áron polgármester és Dr. Füzesy István alpolgármester üzleti reggelit szervezett algyői cégvezetőknek. A találkozó célja Algyő Nagyközség Önkormányzatának 2023-as költségvetésének ismertetése, a célok és a leendő fejlesztések prezentálása volt, illetve a vállalkozásokkal történő párbeszéd erősítése.

2023. március 23. | Gazdaság Bővebben

Algyőn két helyszín, vállalkozás, a Levendula Szálloda és a Vámos cukrászda szerezte meg a kerékpárosbarát szolgáltató címet. Ezen a két helyen a kerékpárosok számára összekészített szerszámokkal, eszközökkel teli láda áll majd a biciklisek rendelkezésére, amelyekkel orvosolhatóak lesznek a tekerés közben felmerülő problémák.

2023. március 22. | Egészség, életmód Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00747-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. április 1. – 2023. április 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. március 21. | Gazdaság Bővebben

Március 11-én rendezték meg Veszprémben az év egyik legnagyobb hazai ITF Taekwon-do eseményét, a 2023. évi Gyermek, Serdülő, Ifjúsági és Felnőtt Magyar Bajnokságot. A rendezvényre az ország minden tájáról, 36 klub 351 versenyzője nevezett.

2023. március 21. | Sport Bővebben

A február 25-én tartott Sportbál keretein belül adták át az Algyő Jó Tanulója–Jó Sportolója kitüntetéseket, amelyet mind a sportban, mind a tanulásban eredményesen szereplő fiatalok kaptak meg.

2023. március 14. | Sport Bővebben

×