× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egészségben felnőni

|
2011. május 10. | Egészség, életmód

Térségünkben – földrajzi helyzetünkből adódóan – sokszor magas a légszennyezettség mértéke, ennek következtében sok a felső légúti megbetegedés. Szakemberek segítségét, tanácsát kértük, mit tudnánk ez ellen tenni.

Só szobát alakítottunk ki április 12-re megújult óvodánkban. Természetes parajdi kősót, Himalája sótéglát használtunk. A parajdi kősót már a római korban is bányászták. Az idők során megfigyelték, hogy a bányában dolgozó emberek jobb fizikai és egészségi állapotban vannak a társadalom többi tagjához képest. 1960 óta a parajdi sóbányát már terápiás célra is alkalmazzák. nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet (például fluor, nitrit, kalcium, magnézium, vas) tartalmaz. A sótömbök felületéről a sórészecskék könnyen a légtérbe, illetve onnan a légutakba jutnak. Ezt a folyamatot segíti elő a sófalba épített ventilációs rendszer, amely óránként 200 m3 levegőt áramoltat át a sótömbök felületén. nálunk, az algyői Szivárvány óvodában ilyen típusú sószoba kialakításával az úgynevezett száraz sóterápiát valósítjuk meg. A sószobában a gyerekek aktív időtöltés közben (ének, mese, báb, torna) élvezhetik a sóterápia pozitív hatásait, s vidáman tevékenykedhetnek a parajdi sóörleménnyel feltöltött „somokozóban” is.

Só szobánk színterápiás egységekkel és megvilágított himalájai sótéglákkal van felszerelve. A WHo Egészségben felnőni világméretű programjához csatlakozva a Boldog gyermekkor Alapítvány is támogatta célkitűzéseinket, az egészséges életmódra nevelést, hiszen Pedagógiai Programunkban ez kiemelt feladatunk egyike ebben a nevelési évben.

Az influenzás időszakban gyermekeink egészségének védelme mindenkinek fontos. nem elhanyagolható tény, hogy a szülők ez által kevesebbet lesznek táppénzen, ami ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem hagyható figyelmen kívül.

 

További hírek

A szegedi rendőrök a társhatóságok munkatársaival közösen ellenőriztek egy engedély nélküli rendezvényt. A rendőrség közleménye szerint most Algyőn csaptak le a driftelőkre.

2024. április 10. | Rendőrség Bővebben

Algyő kiemelt feladatának tekinti a hazai és a határon átnyúló gazdasági fejlődés elősegítését, támogatását a rendelkezésére álló gazdaságfejlesztési eszközökkel. Ennek az együttműködésnek a részeként napjaink magyar-szerb gazdasági kapcsolatait elemző rendezvény került megrendezésre 2024. április 5-én pénteken az Algyői Faluházban.

2024. április 08. | Gazdaság Bővebben

Az Interreg VI-A IPA Magyarország-Szerbia Programon belül Algyő 152.234.269,- Ft vissza nem térítendő 95%-os támogatást nyert 2 sávos rekortán futópálya kialakítására és workshopokra, közös táborra és rendezvényre.

2024. április 04. | Önkormányzat Bővebben

Március 27-én tartotta meg következő eseményét a kamara Kommunikációs és Reklámklubja. A téma az volt, hogy miként lehet fokozni a helyi gazdaság versenyképességét a fenntartható közlekedési eszközök népszerűsítése által. Mivel a közelmúltban Algyőn mérték fel a közlekedési szokásokat, ezért a jelenlévők a Tisza-parti község példáján keresztül...

2024. április 04. | Gazdaság Bővebben

A Nemzeti Választási Iroda által biztosított informatikai rendszerben rendelkezésre bocsátott adatok alapján Algyő választópolgárainak száma 4.392 fő, így a polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások száma: 132 darab, az egyéni listás jelöltállításhoz, képviselőjelöltséghez szükséges ajánlások száma: 44 darab.

2024. április 04. | Önkormányzat Bővebben

×