× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Egészségben felnőni

|
2011. május 10. | Egészség, életmód

Térségünkben – földrajzi helyzetünkből adódóan – sokszor magas a légszennyezettség mértéke, ennek következtében sok a felső légúti megbetegedés. Szakemberek segítségét, tanácsát kértük, mit tudnánk ez ellen tenni.

Só szobát alakítottunk ki április 12-re megújult óvodánkban. Természetes parajdi kősót, Himalája sótéglát használtunk. A parajdi kősót már a római korban is bányászták. Az idők során megfigyelték, hogy a bányában dolgozó emberek jobb fizikai és egészségi állapotban vannak a társadalom többi tagjához képest. 1960 óta a parajdi sóbányát már terápiás célra is alkalmazzák. nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet (például fluor, nitrit, kalcium, magnézium, vas) tartalmaz. A sótömbök felületéről a sórészecskék könnyen a légtérbe, illetve onnan a légutakba jutnak. Ezt a folyamatot segíti elő a sófalba épített ventilációs rendszer, amely óránként 200 m3 levegőt áramoltat át a sótömbök felületén. nálunk, az algyői Szivárvány óvodában ilyen típusú sószoba kialakításával az úgynevezett száraz sóterápiát valósítjuk meg. A sószobában a gyerekek aktív időtöltés közben (ének, mese, báb, torna) élvezhetik a sóterápia pozitív hatásait, s vidáman tevékenykedhetnek a parajdi sóörleménnyel feltöltött „somokozóban” is.

Só szobánk színterápiás egységekkel és megvilágított himalájai sótéglákkal van felszerelve. A WHo Egészségben felnőni világméretű programjához csatlakozva a Boldog gyermekkor Alapítvány is támogatta célkitűzéseinket, az egészséges életmódra nevelést, hiszen Pedagógiai Programunkban ez kiemelt feladatunk egyike ebben a nevelési évben.

Az influenzás időszakban gyermekeink egészségének védelme mindenkinek fontos. nem elhanyagolható tény, hogy a szülők ez által kevesebbet lesznek táppénzen, ami ebben a nehéz gazdasági helyzetben nem hagyható figyelmen kívül.

 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×