× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ebéddel és élelmiszercsomagokkal segített az algyői Vöröskereszt

|
2020. december 24. | Napjaink

A Tisza-parti községben már több éves hagyománya van annak, hogy székelykáposztával és gyümölcskenyérrel vendégeli meg a rászorulókat a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének Algyői Alapszervezete.

Így történt ez idén december 23-án is, már reggel fél héttől azért dolgoztak a szervezet tagjai, hogy mindenkinek ebéd, sütemény és szaloncukor kerülhessen az asztalra a szeretet ünnepén.

Lapunknak Gonda Károlyné, a szervezet képviselője elmondta, ezúttal 190 személyt támogattak, sokan közülük nagycsaládosok. Őket a helyi nevelési és oktatási, valamint szociális intézmények dolgozóinak segítségével választották ki, továbbá a szervezet tagjai is rendszeresen járják az utcákat és figyelik, hogy kinek van szüksége segítségre – tette hozzá.

Megtudtuk, az adományban részesülők meghívót kapnak ilyenkor, a képviselő elmondása szerint már akkor sokaknak könny szökik a szemébe, az ételosztáskor pedig többen is elszokták sírni magukat, mindenki hálás a segítségükért.

Beszámolt arról is, hogy nemcsak ebéddel és szaloncukorral támogatják ilyenkor a nehéz sorsúakat, ugyanis vannak olyanok, akik tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot is kapnak mellé. Hozzátette, összesen 63 csomagot adnak át idén, mert van olyan is, aki ebédben nem, de ajándékcsomagban viszont részesül. Ezeket a termékeket adománygyűjtő akció során kapták, amit kétszer is megszerveztek egy élelmiszeráruház-lánc szegedi üzletében.

Gonda Károlyné elmondta, mindezt nem tudták volna megvalósítani, ha a helyi vállalkozók és magánszemélyek nem állnak a kezdeményezésük mellé, valamint az önkormányzattól nem kapnak pénzadományt.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata eladásra kínálja Ford Fiesta 1.4 TDCi típusú személygépkocsiját.

2021. január 22. | Önkormányzat Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

×