× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ebéddel és élelmiszercsomagokkal segített az algyői Vöröskereszt

|
2020. december 24. | Napjaink

A Tisza-parti községben már több éves hagyománya van annak, hogy székelykáposztával és gyümölcskenyérrel vendégeli meg a rászorulókat a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének Algyői Alapszervezete.

Így történt ez idén december 23-án is, már reggel fél héttől azért dolgoztak a szervezet tagjai, hogy mindenkinek ebéd, sütemény és szaloncukor kerülhessen az asztalra a szeretet ünnepén.

Lapunknak Gonda Károlyné, a szervezet képviselője elmondta, ezúttal 190 személyt támogattak, sokan közülük nagycsaládosok. Őket a helyi nevelési és oktatási, valamint szociális intézmények dolgozóinak segítségével választották ki, továbbá a szervezet tagjai is rendszeresen járják az utcákat és figyelik, hogy kinek van szüksége segítségre – tette hozzá.

Megtudtuk, az adományban részesülők meghívót kapnak ilyenkor, a képviselő elmondása szerint már akkor sokaknak könny szökik a szemébe, az ételosztáskor pedig többen is elszokták sírni magukat, mindenki hálás a segítségükért.

Beszámolt arról is, hogy nemcsak ebéddel és szaloncukorral támogatják ilyenkor a nehéz sorsúakat, ugyanis vannak olyanok, akik tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot is kapnak mellé. Hozzátette, összesen 63 csomagot adnak át idén, mert van olyan is, aki ebédben nem, de ajándékcsomagban viszont részesül. Ezeket a termékeket adománygyűjtő akció során kapták, amit kétszer is megszerveztek egy élelmiszeráruház-lánc szegedi üzletében.

Gonda Károlyné elmondta, mindezt nem tudták volna megvalósítani, ha a helyi vállalkozók és magánszemélyek nem állnak a kezdeményezésük mellé, valamint az önkormányzattól nem kapnak pénzadományt.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×