× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Ebéddel és élelmiszercsomagokkal segített az algyői Vöröskereszt

|
2020. december 24. | Napjaink

A Tisza-parti községben már több éves hagyománya van annak, hogy székelykáposztával és gyümölcskenyérrel vendégeli meg a rászorulókat a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének Algyői Alapszervezete.

Így történt ez idén december 23-án is, már reggel fél héttől azért dolgoztak a szervezet tagjai, hogy mindenkinek ebéd, sütemény és szaloncukor kerülhessen az asztalra a szeretet ünnepén.

Lapunknak Gonda Károlyné, a szervezet képviselője elmondta, ezúttal 190 személyt támogattak, sokan közülük nagycsaládosok. Őket a helyi nevelési és oktatási, valamint szociális intézmények dolgozóinak segítségével választották ki, továbbá a szervezet tagjai is rendszeresen járják az utcákat és figyelik, hogy kinek van szüksége segítségre – tette hozzá.

Megtudtuk, az adományban részesülők meghívót kapnak ilyenkor, a képviselő elmondása szerint már akkor sokaknak könny szökik a szemébe, az ételosztáskor pedig többen is elszokták sírni magukat, mindenki hálás a segítségükért.

Beszámolt arról is, hogy nemcsak ebéddel és szaloncukorral támogatják ilyenkor a nehéz sorsúakat, ugyanis vannak olyanok, akik tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot is kapnak mellé. Hozzátette, összesen 63 csomagot adnak át idén, mert van olyan is, aki ebédben nem, de ajándékcsomagban viszont részesül. Ezeket a termékeket adománygyűjtő akció során kapták, amit kétszer is megszerveztek egy élelmiszeráruház-lánc szegedi üzletében.

Gonda Károlyné elmondta, mindezt nem tudták volna megvalósítani, ha a helyi vállalkozók és magánszemélyek nem állnak a kezdeményezésük mellé, valamint az önkormányzattól nem kapnak pénzadományt.

forrás: www.delmagyar.hu (K.A.R.)

 

További hírek

Az Algyői Könyvtár könyvtárosai Olvasó Klubot indítottak a könyvek szerelmeseinek és azoknak is, akik még próbálgatják a könyvek varázsát magukba szívni.

2022. január 19. | Kultúra Bővebben

Több lakosunk jelezte, hogy gázszagot érez. A problémát jeleztük az illetékes hatóságok felé, akik megkezdték a probléma okának felderítését.

2022. január 19. | Gazdaság Bővebben

Az évi egy alkalom megszervezett lomtalanítás helyett a házhoz menő lomtalanításra tért át a szolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetést követően.

2022. január 13. | Gazdaság Bővebben

Az ünnepek után a fenyőfák elszállítását a Településtisztasági Nonprofit Kft. térítési díj nélkül, az ingatlanok elől elszállítja.

2022. január 08. | Napjaink Bővebben

Szentesen a lángok martalékává vált a városi sportcsarnok.

2022. január 02. | Sport Bővebben

×