× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Cukrászüzemmel barátkoztak az iskolások

|
2014. november 10. | Oktatás
Huszonhét szegedi általános iskolás látogatott el kedden a Vámos Cukrászat műhelyébe. A napokban ezer Csongrád megyei diák vesz részt üzemlátogatáson, hogy megismerkedjenek a különböző szakmákkal.

Csokis muffint és epres fagylaltot készített tegnap huszonhét szegedi általános iskolásnak Vámos Zoltán algyői cukrász, a cég Jura Ipari Parkban található üzemében. A cukrászat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával kötött együttműködési megállapodás alapján 2007 óta gyakorlati képzőhely is. Ebben az évben 13 tanulóval kötött tanulószerződést.

A szegedi Rókus II-es, a Vörösmarty és a Gregor József általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjait előbb a 200 négyzetméteres, 1996-ban alakult üzem területén vezette körbe a tulajdonos, majd különböző aprósüteménnyel, minirétessel és croissant-nal kínálta őket.

A diákokat elkísérte Juhász Tünde kormánymegbízott is, aki elmondta, a szakképzés foglalkoztatáspolitikai kérdés, amelynek a munkaerő-piaci igényekhez kell igazodnia. – Ez nemcsak nemzetgazdasági érdek, hanem a családok érdeke is – fogalmazott.Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által közösen szervezett programsorozat részeként ezer diák vesz részt a napokban üzemlátogatáson. A diákokat 53 megyei cég fogadja.

Juhász Tünde hangsúlyozta, a pályaválasztásra tudatosan készülni kell. – Fontos, hogy a gyerekek olyan pályákra menjenek, amelyekre a nemzetgazdaságnak szüksége van – mondta. A megyei hiányszakmák közül az elektronikai műszerészt, hegesztőt, hentest, kertészt, kőműves-hidegburkolót, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelőt és a női szabót emelte ki a kormánymegbízott.Pályaválasztási napok

„Találd ki Magad!" címmel pályaválasztási napokra várják az érdeklődőket november 13–14-én a Szegedi Ifjúsági Házban – tájékoztatott Tóth Aranka, a megyei munkaügyi központ megbízott vezetője. A szakember elmondta, az általános és középiskolás tanulóknak, pedagógusoknak és szülőknek szervezett rendezvényen az egyetem mellett képzőintézmények és munkaadók mutatkoznak be. A Szent-Györgyi Albert Agórában november 15-én, szombaton családi pályaválasztási napra várják a szülőket és diákokat.
 

További hírek

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően 2023. december 23. napjától 2024. január 1. napjáig az Algyői Polgármesteri Hivatalban igazgatási szünet lesz.

2023. december 09. | Önkormányzat Bővebben

Javult a határ menti folyóvizek állapota annak a 4,06 millió eurós (1,542 milliárd forintos) költségvetésű, uniós támogatással megvalósuló beruházásnak köszönhetően, mely során négy romániai és két magyarországi településen korszerűsítették a szennyvíz-kezelését – közölte Tóth Godó Valéria, a Szegedi Vízmű Zrt. projektvezetője szerdán Szegeden.

2023. december 08. | Gazdaság Bővebben

Az Algyői kétségkívül az egyik legjobb a Napfény Városának vonzásköréből, ha a halételeket vizsgáljuk. Persze még akkor is komoly vetélytárs a Kiskőrössy, az Öreg Kőrössy és a Fehértói. Amennyiben csak a halászlét vizsgáljuk, a magam részéről Kárpát medencei szinten az Algyőit halászcsárdáét tartom a legmeggyőzőbbnek a tiszai (szegedi) műfajban.

2023. december 07. | Gazdaság Bővebben

Már november 25-e előtt megkezdtük a készülődést a Gyevikult Nkft. által szervezett adventi kézműves programjára. Hiszen a rendezvény egyik foglalkozása a mézeskalács házikó készítés volt. A másik programelemünk ajtódísz készítés volt.

2023. december 05. | Kultúra Bővebben

Székelyhídon került sor a XVII. Érmelléki Kórustalálkozóra, melyen immár másodjára vett részt az Algyői Búzavirág Dalkör.

2023. december 04. | Kultúra Bővebben

×