× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Cukrászüzemmel barátkoztak az iskolások

|
2014. november 10. | Oktatás
Huszonhét szegedi általános iskolás látogatott el kedden a Vámos Cukrászat műhelyébe. A napokban ezer Csongrád megyei diák vesz részt üzemlátogatáson, hogy megismerkedjenek a különböző szakmákkal.

Csokis muffint és epres fagylaltot készített tegnap huszonhét szegedi általános iskolásnak Vámos Zoltán algyői cukrász, a cég Jura Ipari Parkban található üzemében. A cukrászat a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával kötött együttműködési megállapodás alapján 2007 óta gyakorlati képzőhely is. Ebben az évben 13 tanulóval kötött tanulószerződést.

A szegedi Rókus II-es, a Vörösmarty és a Gregor József általános iskola hetedik és nyolcadik osztályos diákjait előbb a 200 négyzetméteres, 1996-ban alakult üzem területén vezette körbe a tulajdonos, majd különböző aprósüteménnyel, minirétessel és croissant-nal kínálta őket.

A diákokat elkísérte Juhász Tünde kormánymegbízott is, aki elmondta, a szakképzés foglalkoztatáspolitikai kérdés, amelynek a munkaerő-piaci igényekhez kell igazodnia. – Ez nemcsak nemzetgazdasági érdek, hanem a családok érdeke is – fogalmazott.



Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja által közösen szervezett programsorozat részeként ezer diák vesz részt a napokban üzemlátogatáson. A diákokat 53 megyei cég fogadja.

Juhász Tünde hangsúlyozta, a pályaválasztásra tudatosan készülni kell. – Fontos, hogy a gyerekek olyan pályákra menjenek, amelyekre a nemzetgazdaságnak szüksége van – mondta. A megyei hiányszakmák közül az elektronikai műszerészt, hegesztőt, hentest, kertészt, kőműves-hidegburkolót, központifűtés- és gázhálózatrendszer-szerelőt és a női szabót emelte ki a kormánymegbízott.



Pályaválasztási napok

„Találd ki Magad!" címmel pályaválasztási napokra várják az érdeklődőket november 13–14-én a Szegedi Ifjúsági Házban – tájékoztatott Tóth Aranka, a megyei munkaügyi központ megbízott vezetője. A szakember elmondta, az általános és középiskolás tanulóknak, pedagógusoknak és szülőknek szervezett rendezvényen az egyetem mellett képzőintézmények és munkaadók mutatkoznak be. A Szent-Györgyi Albert Agórában november 15-én, szombaton családi pályaválasztási napra várják a szülőket és diákokat.
 

További hírek

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

×