× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csomópontot építenek az Algyői úton, így változik meg a forgalmi rend

|
2020. július 28. | Rendőrség

Korszerű jelzőlámpás csomópontot építenek az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas találkozásánál. A munkálatok miatt augusztus 3-ától négy héten át forgalmi korlátozásokra, terelésekre kell számítaniuk a közlekedőknek. – tudtuk meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleményéből.

A Szegedről kifelé közlekedőket a főútról az azzal párhuzamosan futó szervizútra terelik a Délceg utca–Balatoni utca közötti szakaszon. A szervizútnak ez a szakasza a felújítás ideje alatt egyirányú lesz Hódmezővásárhely felé, és tilos lesz a megállás, a parkolás az útszakasz mindkét oldalán. Azok a város felől érkező autósok, akik a Ladvánszky utcába akarnak kanyarodni, a Délceg utcai terelésnél tovább hajthatnak a 47-es úton, és nem kell a szervizútra térniük.

A Délceg utca egyirányú forgalmi rendje megfordul: csak az Algyői út felől lehet majd behajtani, és ez a felújítás után is így marad. A Diadal és a Balatoni utca zsákutcává alakul, ezekből nem lehet kihajtani a szervizútra. A Ladvánszky utcából csak jobbra lehet kifordulni az Algyői útra. A Hódmezővásárhely felől a 47-esen érkezők sávterelés és sebességkorlátozás mellett az átépítés ideje alatt is a főúton közlekedhetnek.

A 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek – a menetrend szerinti buszok kivételével – az Algyői úton nem tudnak kijutni a városból.

Kerülő útként használhatják az M43-as autópálya Sándorfalvi út és 47-es főút közötti szakaszát, ahol az augusztus 3-a 7 óra és 30-a 20 óra közötti időszakban autópályadíjat nem kell fizetniük, csak a HU-GO rendszerben szedett útdíjat.

Az autópályadíj fizetése alól csak a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek mentesülnek.

A forgalmi terelést ideiglenesen kihelyezett táblákkal jelzik a Római körút–József Attila sugárút és a Brüsszeli körút–Csongrádi sugárút kereszteződésében.

A kerékpárosok a csomópont átépítésének ideje alatt nem használhatják a szervizutat a Délceg és a Balatoni utca között. Ezt a szakaszt a Délceg utca–Balatoni utca, illetve Balatoni utca–Délceg utca útvonalon kerülhetik el. Az Algyői úton való gyalogos átkelést biztosítják a csomópontban vagy annak közelében.

Fokozott körültekintéssel közlekedjenek, figyeljék a jelzőtáblákat. A fejlesztés eredményeként a forgalmas főúton kerékpárral és gyalog is biztonságosan lehet majd átkelni, az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok pedig előnyben részesülnek. Fontos változás lesz az is, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik majd, szemben a Diadal utcával.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Algyőnek számos olyan lakosa volt az idők folyamán, akik hírét vitték községünknek. Tehetségükkel, munkájukkal és odaadásukkal példát állítva mindenki elé. Egy elhivatott algyői fiatalember is erre az útra lépett, és hétről hétre méretteti majd meg magát a TV2 Dancing with the Stars – Mindenki táncol című műsorában...

2020. október 20. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet az Algyő, Búvár u. 9. emelet 6. szám alatt megüresedő költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására.

2020. október 19. | Önkormányzat Bővebben

Régi edények és különböző használati tárgyak, de még a nyolcvanas évekből származó Grundig tévé is van abban – a hétvégén átadott – algyői Látványraktárban, aminek a tájházban találtak helyet.

2020. október 19. | Kultúra Bővebben

Egy török pipát is rejtett a kert Algyőn, még mindig egészben van, a tulipános minta is látszik rajta. Emellett Árpád-, bronz- és avarkori tárgyak maradványai is előkerültek a föld alól, tárlaton mutatják be ezeket.

2020. október 16. | Kultúra Bővebben

Mórahalom–Algyő 0–2 (0–0)

2020. október 14. | Sport Bővebben

×