× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csomópontot építenek az Algyői úton, így változik meg a forgalmi rend

|
2020. július 28. | Rendőrség

Korszerű jelzőlámpás csomópontot építenek az Algyői út–Ladvánszky utca–Baktói utca–Diadal utca forgalmas találkozásánál. A munkálatok miatt augusztus 3-ától négy héten át forgalmi korlátozásokra, terelésekre kell számítaniuk a közlekedőknek. – tudtuk meg Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának közleményéből.

A Szegedről kifelé közlekedőket a főútról az azzal párhuzamosan futó szervizútra terelik a Délceg utca–Balatoni utca közötti szakaszon. A szervizútnak ez a szakasza a felújítás ideje alatt egyirányú lesz Hódmezővásárhely felé, és tilos lesz a megállás, a parkolás az útszakasz mindkét oldalán. Azok a város felől érkező autósok, akik a Ladvánszky utcába akarnak kanyarodni, a Délceg utcai terelésnél tovább hajthatnak a 47-es úton, és nem kell a szervizútra térniük.

A Délceg utca egyirányú forgalmi rendje megfordul: csak az Algyői út felől lehet majd behajtani, és ez a felújítás után is így marad. A Diadal és a Balatoni utca zsákutcává alakul, ezekből nem lehet kihajtani a szervizútra. A Ladvánszky utcából csak jobbra lehet kifordulni az Algyői útra. A Hódmezővásárhely felől a 47-esen érkezők sávterelés és sebességkorlátozás mellett az átépítés ideje alatt is a főúton közlekedhetnek.

A 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek – a menetrend szerinti buszok kivételével – az Algyői úton nem tudnak kijutni a városból.

Kerülő útként használhatják az M43-as autópálya Sándorfalvi út és 47-es főút közötti szakaszát, ahol az augusztus 3-a 7 óra és 30-a 20 óra közötti időszakban autópályadíjat nem kell fizetniük, csak a HU-GO rendszerben szedett útdíjat.

Az autópályadíj fizetése alól csak a 3,5 tonna össztömeget meghaladó járművek mentesülnek.

A forgalmi terelést ideiglenesen kihelyezett táblákkal jelzik a Római körút–József Attila sugárút és a Brüsszeli körút–Csongrádi sugárút kereszteződésében.

A kerékpárosok a csomópont átépítésének ideje alatt nem használhatják a szervizutat a Délceg és a Balatoni utca között. Ezt a szakaszt a Délceg utca–Balatoni utca, illetve Balatoni utca–Délceg utca útvonalon kerülhetik el. Az Algyői úton való gyalogos átkelést biztosítják a csomópontban vagy annak közelében.

Fokozott körültekintéssel közlekedjenek, figyeljék a jelzőtáblákat. A fejlesztés eredményeként a forgalmas főúton kerékpárral és gyalog is biztonságosan lehet majd átkelni, az Algyői útról a Ladvánszky utcába balra kanyarodó helyi járatú autóbuszok pedig előnyben részesülnek. Fontos változás lesz az is, hogy a Baktói utca közvetlenül az Algyői útba torkollik majd, szemben a Diadal utcával.

forrás: www.delmagyar.hu

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×