× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csirkecsont horror Algyőn

|
2010. október 21. | Rendőrség

Feltehetőleg illegális vágásból származó csontokat találtak Algyő közelében. A bomladozó húscafatok miatt a rendőrség is nyomoz.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület ebrendészetét az állategészségügyi hatóság, és a rendőrség értesítette kedden, hogy az Algyő – Irmamajor erdős területén nagy mennyiségű szárnyas állatcsontot dobott ki. A feltehetően illegális vágásból (vagy kifőzdéből) eredő dög maradványok veszélyes hulladéknak minősülnek, melyre eredetileg egy természetjáró akadt rá. A bomladozó csont-és húscafatok akár fertőzést is terjeszthetnek, melyek közterületen hagyása természetkárosító bűncselekménynek minősülnek.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület a természetben található szennyezett területet több órás munkával sikeresen megtisztította. Aki az ügyben érdemi információkkal tud szolgálni, az keresse a területileg illetékes hatóságot. Az ügyben a rendőrség környezetkárosítás gyanúja miatt indított ismeretlen tettes ellen eljárást.

  

 

További hírek

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/02175-2/2023. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2023. szeptember 30. – 2023. október 21-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2023. szeptember 26. | Gazdaság Bővebben

Az Algyő SK életében sok változás történik az idei szezontól, de a munka nem áll meg. Az edzők ugyanolyan lelkesen vetik bele magukat a legkisebbektől egészen a felnőtt korosztály trenírozásába, mint ahogy azt eddig is megszokhattuk tőlük.

2023. szeptember 25. | Sport Bővebben

Palya Bea Egyszálének koncertje nyitotta meg a Szent Anna napi búcsú rendezvénysorozatát a templomban. A művésznő hatalmas mosollyal és szeretettel érkezett meg, és már a beéneklésnél is betöltötte hangja a templomot. A koncert után pedig a Hírmondóval is beszélgetett kicsit.

2023. szeptember 24. | Kultúra Bővebben

×