× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csékája szerint a szerencsével áll hadilábon az Algyő

|
2014. november 07. | Sport

Ritkán látható gól után ünnepelhetett szombaton a megyei I. osztály 12 fordulójában az algyői közönség: a hazaiak középpályása, Podonyi Norbert szögletből talált az UTC kapujába, anélkül, hogy bárki beleért volna a labdába.

„A pénteki edzésen kimondottan csak a pontrúgásokat gyakoroltuk. Akkor egészen jól mentek a rögzített szituációk, szabadrúgások, sarokrúgások. Ugyanakkor nem volt bennem olyan szándék, hogy mindenképp betekerjem egyből a labdát a kapuba, de úgy csavartam középre, hogyha nem ér bele senki, akkor talán bepattanhat. Persze, amikor elindultam a szöglethez, eljátszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha bemenne. Végül szerencsém is volt” – idézte fel portálunknak az esetet a játékos. Bár a különleges góllal csapata szerzett vezetést az összecsapás 63. percében, a győzelem végül nem jött össze a hazaiaknak, mivel Balogh Ádám a hosszabbítás utolsó pillanataiban egy tizenegyessel egálra mentette az állást.

Mindez azt jelentette, az Algyő idénybeli hetedik hazai mérkőzésén ötödjére maradt nyeretlen. Takács Zoltán legénysége 11 pontjával a megyei élvonal 12. pozícióját foglalja el, ami mindenképpen az ősz egyik meglepetése. „Ahogy mondani szokás, ez egy vereséggel felérő döntetlen volt. Nem feltétlenül azért, mert a két csapat között akkora lett volna a különbség, de bosszantó dolog az utolsó percben egy büntetőgóllal pontot veszteni. Az egész csapat, játékosoktól az edzőig azon volt, hogy megszakítsuk azt a gyengébb periódust, amiben vagyunk, mert a mienk alapvetően nem egy rossz együttes. A játékosállomány nem indokolja a táblázaton elfoglalt helyünket, de azt hozzá kell tenni, hogy tényleg nagyon szerencsétlen sorozatot tudhatunk a magunkénak. Az FK Szeged ellen is a hajrában vesztettünk pontokat, de Csongrádon is hasonló volt a helyzet, amikor szintén egy tizenegyesből egalizált az ellenfél az utolsó percekben. A Tápé és a Szentes elleni két meccsen pedig összesen öt kapufát rúgtunk. Egyszer sem pattant befelé a labda, ha ez egyszer megfordulna, biztosan jobban menne a csapatnak is” – fogalmazott Podonyi Norbert.

Hozzátette, vesszőfutásuk ugyanakkor nem kizárólag Fortuna sara. „A csapat edzésen és a mérkőzéseken is megfelelő akarattal, hozzáállással teljesít. Azt gondolom viszont, egy igazi támadó mindenképpen hiányzik a keretből, egy olyan jellegű befejező csatár, akiről bárhogy képes a kapuba pattanni a labda, ha kell. Vannak támadó szellemű játékosaink, de vérbeli csatár nincs, aki képes lenne eldönteni a találkozókat. Remélem, hogy télen sikerül egy ilyen típusú játékost igazolnia a klubnak, mert akkor biztosan több pontot tudnánk gyűjteni tavasszal” – mondta az algyőiek csékája.

Elvonultak a viharfelhők az Algyő II. fölül

A Makó, majd a Szeged 2011 színeit viselve az NB II-ben is megfordult játékos az Algyő megyeegyes alakulata mellett edzőként a megyei harmadosztályban játszó második csapatnál is szerepet vállal. Bár a fakó a Homokháti csoport abszolút középmezőnyében tanyázik féltávhoz közeledve, a gárda fontos fejlődésen ment át a tavaszi állapotához képest. A tavalyi bajnokság 21. fordulójában például közel 60 perces emberelőnye ellenére kapott ki 7-0-ra a Pázsit vendégeként az Algyő II., a meccs utáni nyilatkozatában pedig Podonyi Norbert már akkor változtatásokat helyezett kilátásba a jövőre vonatkozóan.

„Egy-két ember jelezte a nyáron, hogy nem szeretné tovább folytatni, csak sajnos ez már érződött néhány játékoson a szezon vége felé is. Elég nehéz olyasvalakit motiválni, akinek nincs kedve játszani, de például csak vele van ki a csapat. Sokszor hátráltattak minket munkahelyi elfoglaltságok, eltiltások, sérülések, de a nyári szünet során átbeszéltük, hogy tényleg csak az vállalja a szereplést, aki az egész szezont, vagy legalább egy fél szezont komolyan végig tud csinálni. Persze, a megyeháromról beszélünk, de ha elindulunk egy sorozatban, akkor ne menjünk ki úgy a pályára, hogy mindegy, mi lesz az eredmény” – mutatott rá utólag a korábbi problémákra a tréner. „Úgy gondolom, stabilizálódott a helyzet, aki itt maradt, belátta, hogyan kell helyesen hozzáállni ahhoz, amit csinálunk. Érzésem szerint ezen a téren már nincs különösebb baj. Sőt, a mutatott játék is jobb, még ha az eredményeink ezt nem is tükrözik igazán” – tette hozzá.

Újabb nehéz próba előtt az algyőiek

A hétvégén a megyei I. osztály egyik újoncához, a Mindszenthez látogatnak Takács Zoltán tanítványai. Egy győzelemmel az Algyő megelőzhetné Korom Ernőéket, ugyanakkor nem lesz könnyű feladat két vállra fektetni a stabil középcsapat szerepét betöltő riválist saját otthonában.

„A héten változtatunk kicsit az edzésmunkán. Nem azért, mintha eddig bármi baj lett volna e téren, de megpróbáljuk, hátha ezzel is hozzá tudunk járulni, hogy a szerencsét a magunk javára fordítsuk. Az biztos, hogy a Mindszent hazai pályán önbizalommal fog játszani a Makó elleni siker után. Semmiféleképpen sem számítunk könnyű mérkőzésre, főleg annak tükrében, hogy a mindszentiek előttünk állnak a tabellán. Ettől függetlenül a három pontért utazunk, nem fogunk beállni védekezni, mert a döntetlen számunkra nem elégséges” – fogalmazott elszántan Podonyi Norbert.

 

További hírek

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

Az idén 30 éves Faluház a közösségi élet központja a településen. A három évtized alatt számtalan programnak, élménynek és közösségi eseménynek adott otthon. A kezdetekre talán már nem sokan emlékeznek, de Némethné Vida Zsuzsannával megpróbáltuk feleleveníteni az indulást.

2024. április 23. | Kultúra Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata összevezetéses oltást szervez.

2024. április 23. | Gazdaság Bővebben

A mai napon ünnepelték az algyői Bóbita Bölcsődében a bölcsődék napját.

2024. április 22. | Önkormányzat Bővebben

×