× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csanád lett a tojás neve, kis gólya kel majd ki belőle

|
2020. június 08. | Napjaink

Ha fiú lesz, ha lány, a megyenév változás tiszteletére Csanádnak hívják majd azt a kis gólyát, amelyik hamarosan kikel a tojásból a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása keltetőjében. A tojás keltetőbe került. A madármentők nagyon várják a kis jövevény kikelését.

– Néhány nappal ezelőtt Algyőn áramütés ért egy gólyát. Erről a helyiek értesítettek bennünket. Siettünk a helyszínre, hogy mentsük, ami menthető – me­sélte Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője.

– Volt a gólyának egy rossz döntése. A helyiek elmondása szerint mindig a másik irányból közelítette meg a kéményt, most viszont nem. Ez az életébe került. Sajnos elpusztult. A tojást azonban kimentettük a fészekből. Most az állomásunkon van egy keltetőben.

Nagy Tímeától megtudtuk, az állomás saját keltetője tönkrement. Ezért, amikor kiderült, hogy az elpusztult gólya után maradt a fészekben egy tojás, kiírták a közösségi oldalra, hogy szükségük lenne ilyen berendezésre. Egy óra alatt 5 keltető is érkezett, volt, amelyik mellé még takarmányadományt is mellékelt a felajánló az állomás többi védencének. Mire visszaértek a mentésből, már bekapcsolva várta a gólyatojást a keltető.

– Nevet is adtunk a kis to­­jásnak, ami egyébként alig nagyobb egy lúdtojásnál. Te­kintettel arra, hogy megyénk neve június 4-én megváltozik, a kikelendő kis gólya, függetlenül attól, hogy fiú lesz-e vagy lány, a Csanád nevet kapta. Örömmel mondhatom el, jól ér­­zi magát a kis élet a keltetőben. Ápolgatjuk a lelkét. Állomásunkon vannak nagy gólyák is. Tőlük ellesheti majd, hogy hogyan kell gólyaként viselkedni – mondta Nagy Tímea.

forrás: www.delmagyar.hu (Kovács Erika)

 

További hírek

A pályázat célja, hogy támogatást biztosítson a Fehér Ignác Tanulmányi Ösztöndíj segítségével a kiemelkedő tanulmányi eredménnyel rendelkező, tehetséges algyői tanulóknak.

2024. június 13. | Oktatás Bővebben

Választás napközbeni részvételi adatai

2024. június 09. | Önkormányzat Bővebben

Esztergomban rendezték meg az elmúlt hétvégén az idei Kick-Box Utánpótás Magyar Bajnokságot. Ezen az eseményen dőlt el, hogy kik kerülnek be a magyar válogatott keretébe és képviselhetik Magyarországot az augusztus végén, Budapesten rendezendő utánpótlás világbajnokságon.

2024. június 06. | Sport Bővebben

A Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott A Szakkör programon 2023-ban számos mesterség bemutatásával indult ingyenes foglalkozássorozat. Ezek közül a Gyevikult Nkft. nemezelést harmadik, vesszőfonás szakkört második alkalommal hirdetett meg az Algyői Tájházban. Az itt készült alkotásokból nyílt kiállítás.

2024. június 05. | Kultúra Bővebben

Hagyományőrzés új köntösben. Papp Csilla Alkotó-díjas kézművesünk a sujtás ékszerkészítés mestere. Olyan formákat álmod meg és hoz létre, amelyek nemcsak az ékszert teszik egyedivé, hanem annak a viselőjét is.

2024. június 04. | Kultúra Bővebben

×