× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csanád lett a tojás neve, kis gólya kel majd ki belőle

|
2020. június 08. | Napjaink

Ha fiú lesz, ha lány, a megyenév változás tiszteletére Csanádnak hívják majd azt a kis gólyát, amelyik hamarosan kikel a tojásból a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása keltetőjében. A tojás keltetőbe került. A madármentők nagyon várják a kis jövevény kikelését.

– Néhány nappal ezelőtt Algyőn áramütés ért egy gólyát. Erről a helyiek értesítettek bennünket. Siettünk a helyszínre, hogy mentsük, ami menthető – me­sélte Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője.

– Volt a gólyának egy rossz döntése. A helyiek elmondása szerint mindig a másik irányból közelítette meg a kéményt, most viszont nem. Ez az életébe került. Sajnos elpusztult. A tojást azonban kimentettük a fészekből. Most az állomásunkon van egy keltetőben.

Nagy Tímeától megtudtuk, az állomás saját keltetője tönkrement. Ezért, amikor kiderült, hogy az elpusztult gólya után maradt a fészekben egy tojás, kiírták a közösségi oldalra, hogy szükségük lenne ilyen berendezésre. Egy óra alatt 5 keltető is érkezett, volt, amelyik mellé még takarmányadományt is mellékelt a felajánló az állomás többi védencének. Mire visszaértek a mentésből, már bekapcsolva várta a gólyatojást a keltető.

– Nevet is adtunk a kis to­­jásnak, ami egyébként alig nagyobb egy lúdtojásnál. Te­kintettel arra, hogy megyénk neve június 4-én megváltozik, a kikelendő kis gólya, függetlenül attól, hogy fiú lesz-e vagy lány, a Csanád nevet kapta. Örömmel mondhatom el, jól ér­­zi magát a kis élet a keltetőben. Ápolgatjuk a lelkét. Állomásunkon vannak nagy gólyák is. Tőlük ellesheti majd, hogy hogyan kell gólyaként viselkedni – mondta Nagy Tímea.

forrás: www.delmagyar.hu (Kovács Erika)

 

További hírek

Ez az év sok szempontból más volt, de egy biztosan nem változott: az emberek szeretnek segíteni.

2021. január 22. | Napjaink Bővebben

Nem tudta megnehezíteni az NB II.-es Le­vendula Hotel FKSE-Algyő az NB I.-ben remeklő MTK Budapest dolgát a női kézilabda magyar kupa 3. fordulójában.

2021. január 17. | Sport Bővebben

Az Önkormányzat D-vitamin csomaggal támogatja a hivatal és intézményeinek dolgozóit. Molnár Áron polgármester elmondta, hogy fontosnak tartja a megelőzést és a szervezetünk támogatását ezekben az időkben.

2021. január 12. | Önkormányzat Bővebben

A tavalyi év nehézségeit nem kell bemutatnunk senkinek, a Fashion Street háza táján is kérdésessé vált, meg fog-e jelenni print magazinunk az évben. A limitált példányszám miatt a legizgalmasabb cikkeinket online is elérhetővé tesszük. Íme az egyik kedvenc anyagunk, egy rendkívül motiváló interjú egy nagyon fiatal, de annál eltökéltebb sportolóval.

2021. január 09. | Sport Bővebben

Utcán hagyott pótkocsinak ütközött egy jármű Algyőn. Ugyan a sofőr figyelmetlensége okozta a bajt, de a nemrégiben történt eset újra rávilágított ar­­ra a problémára a településen, hogy sokan az utcán tárolják a gépjárműveiket, olyan tehergépkocsikat, mezőgazdasági gépeket, pótkocsikat, amelyeknek az utcai tárolása a belterület döntő részén tilos.

2021. január 08. | Napjaink Bővebben

×