× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csanád lett a tojás neve, kis gólya kel majd ki belőle

|
2020. június 08. | Napjaink

Ha fiú lesz, ha lány, a megyenév változás tiszteletére Csanádnak hívják majd azt a kis gólyát, amelyik hamarosan kikel a tojásból a Madárkórház Alapítvány Szentesi Madármentő Állomása keltetőjében. A tojás keltetőbe került. A madármentők nagyon várják a kis jövevény kikelését.

– Néhány nappal ezelőtt Algyőn áramütés ért egy gólyát. Erről a helyiek értesítettek bennünket. Siettünk a helyszínre, hogy mentsük, ami menthető – me­sélte Nagy Tímea, a madármentő állomás vezetője.

– Volt a gólyának egy rossz döntése. A helyiek elmondása szerint mindig a másik irányból közelítette meg a kéményt, most viszont nem. Ez az életébe került. Sajnos elpusztult. A tojást azonban kimentettük a fészekből. Most az állomásunkon van egy keltetőben.

Nagy Tímeától megtudtuk, az állomás saját keltetője tönkrement. Ezért, amikor kiderült, hogy az elpusztult gólya után maradt a fészekben egy tojás, kiírták a közösségi oldalra, hogy szükségük lenne ilyen berendezésre. Egy óra alatt 5 keltető is érkezett, volt, amelyik mellé még takarmányadományt is mellékelt a felajánló az állomás többi védencének. Mire visszaértek a mentésből, már bekapcsolva várta a gólyatojást a keltető.

– Nevet is adtunk a kis to­­jásnak, ami egyébként alig nagyobb egy lúdtojásnál. Te­kintettel arra, hogy megyénk neve június 4-én megváltozik, a kikelendő kis gólya, függetlenül attól, hogy fiú lesz-e vagy lány, a Csanád nevet kapta. Örömmel mondhatom el, jól ér­­zi magát a kis élet a keltetőben. Ápolgatjuk a lelkét. Állomásunkon vannak nagy gólyák is. Tőlük ellesheti majd, hogy hogyan kell gólyaként viselkedni – mondta Nagy Tímea.

forrás: www.delmagyar.hu (Kovács Erika)

 

További hírek

2023. augusztusában a Horgásztavak üzemeltetését a Gyeviép Nkft. vette át. A vízmennyiség és a környezet javítása érdekében akkor jelentős munkálatok indultak meg, amelyet vízügyi és halgazdálkodási szakemberek segítettek.

2024. március 28. | Önkormányzat Bővebben

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztály Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi Osztálya CS-I01/00954-2/2024. sz. határozata alapján Algyő Nagyközség közigazgatási területére 2024. március 30. – 2024. április 19-ig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el!

2024. március 27. | Gazdaság Bővebben

A Magyar Vöröskereszt "Tedd a jót!" algyői alapszervezete húsvéti csomagosztást szervezett 2024. március 26-án. Az előre elkészített adományokkal 20 családnak tették szebbé az ünnepét, hiszen vannak, akik nehezen engedhetik meg maguknak a húsvéti finomságokat.

2024. március 27. | Napjaink Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete nem támogatja az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola vezetője és a Szegedi Tankerületi Központ intézményi átszervezési törekvését.

2024. március 27. | Önkormányzat Bővebben

A Bartók Béla utcai és a Piac téri játszóterek új elemmel bővültek a gyerekek nagy örömére. Mind a két helyen drótkötélpályát alakított ki és épített meg a Gyeviép Nkft. A fejlesztésre 3,5 millió forintot költött Algyő Nagyközség Önkormányzata.

2024. március 26. | Önkormányzat Bővebben

×