× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

"Család Egészségkertje" pályázati felhívás

|
2015. május 15. | Egészség, életmód
Az Algyői Ezerjófű  Egyesület a 2015 május 23-i, „A Család Egészségkertje” című nyílt napja kapcsán pályázatot hirdet. A jelentkezők a gyógy- és fűszernövény ágyas pálinka, kedvenc gyógynövényem rajz, és az „Őrizzük meg őseink tudását” irodalmi kategóriákban mérhetik össze tudásukat. A beérkezett pályázatokból, kategóriánként ez első három helyezett értékes tárgyjutalomban részesül.

Gyógy- és Fűszernövény Ágyas Pálinka

A pályázat célja: A gyógynövényágyas pálinka készítés hagyományainak felelevenítése.

A nevezés feltételei: A pályázaton nevezhet bárki saját készítésű gyógynövényágyas pálinkával. Az a pálinkaágy minősül gyógynövényágyasnak, melynek jellemzően az ágyban lévő gyógyhatású fűszer és gyógynövény határozza meg karakterét. Abeadott pálinka minta mennyisége minimum 2 dl, légmentesen zárt üveg, vagy műanyag palackban. A palackot fel kell címkézni, melyen fel kell tüntetni a pálinka megnevezését, a használt ágy, jellemző alkotóelemeinek felsorolását, a felöntő pálinka megnevezését, alkohol fokát, és a beadó személy azonosítóját. A palackhoz mellékelni kell a beadó személy nevét és lakcímét egy lezárt borítékban, melyre nyomtatott nagybetűkkel rá kell írni a palackon is feltüntetett azonosítót.

Rajzpályázat: "A kedvenc gyógynövényem"

A pályázat célja: A gyerekek rajzaikban mutassák be a gyógynövények sokoldalúságát, hasznosságát.

A nevezés feltételei: A rajzpályázaton nevezhet minden gyerek 4 éves kortól. Felső korhatár: ebben az évben betöltött 14. év. Mindenki egy képpel pályázhat. A rajz tartalma az egészségmegőrzésről, ezen belül is a gyógynövények alkalmazásának változatosságáról szóljon. A képeket A4-es méretű papíron, rajzlapon (álló vagy fekvő formátumban), keretezés, összehajtás vagy törés nélkül várjuk. A kép hátuljára kérjük mindenképpen olvasható, nyomtatott nagybetűkkel feltüntetni: az alkotó tanuló nevét, életkorát, az alkotás címét. Az alkotás szabadon kiegészíthető akár rövid, 1–2 mondatos leírással is.

Irodalmi pályázat: "Őrizzük meg őseink tudását"

A pályázat célja: Az irodalom eszközével mutassák be a pályázók azokat a népi vagy természetgyógyászati módszereket, melyeket a családban ma is alkalmaznak, vagy alkalmaztak korábban.

A nevezés feltételei: Az irodalmi pályázaton nevezhet mindenki, aki ez évben tölti be 10. életévét, felső korhatár nincs. Maximum egy írással. Nincs műfaji megkötés, bármilyen próza, vagy vers alkalmas a nevezésre. Az írásokat A4 formátumú lapon, maximum négy egész oldal terjedelemben kell rögzíteni. Beadni az írás nyomtatott változatát kell, melyen fel kell tüntetni a nevező alkotó azonosítóját. A nyomtatott változathoz mellékelni kell az alkotó nevét és lakcímét egy lezárt borítékban, melyre nyomtatott nagybetűkkel rá kell írni a lapon is feltüntetett azonosítót.

A pályázati anyagot leadási határideje – mindhárom kategóriában - 2015. május 20. A leadás személyesen történik, Berek Ágotával (+ 36-30-605-3978) történt telefonos egyeztetés szerint.
 

További hírek

Azokat a családokat várják a Bóbita Bölcsődébe április 17-én és 18-án, akik a 2024/25-ös nevelési évben bölcsődei szolgáltatást szeretnének igénybe venni. Délelőtt 9 és délután 3 óra között van mód a beiratkozásra a Tiszavirág utca 44. szám alatti intézményben.

2024. április 17. | Oktatás Bővebben

Algyő területén biológiai szúnyoggyérítést végzett a Szemp-Air Kft. 2024. április 16-án (kedden) a nappali órákban.

2024. április 16. | Gazdaság Bővebben

Átadásra került 2024. április 12-én a felújított Komp utca. A szabadstrandra és a kikötőbe tartó forgalom növekedése miatt nagy szükség volt az út javítására.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

Dr. Molnár Mária csecsemő és gyermekorvos két új telefonos applikációt ismertetne meg a lakossággal.

2024. április 16. | Egészség, életmód Bővebben

A Helyi Választási Iroda (Algyői Polgármesteri Hivatal, 6750 Algyő Kastélykert u. 40.) 2024. április 20. napján (szombat) 8.00 és 16.00 óra között az egyéni listás (képviselő) jelölt, a polgármester jelölt és a nemzetiségi önkormányzati képviselőjelölt részére ajánlóív igénylés és kiadás céljából ügyeletet tart.

2024. április 16. | Önkormányzat Bővebben

×