× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

"Család Egészségkertje" pályázati felhívás

|
2015. május 15. | Egészség, életmód
Az Algyői Ezerjófű  Egyesület a 2015 május 23-i, „A Család Egészségkertje” című nyílt napja kapcsán pályázatot hirdet. A jelentkezők a gyógy- és fűszernövény ágyas pálinka, kedvenc gyógynövényem rajz, és az „Őrizzük meg őseink tudását” irodalmi kategóriákban mérhetik össze tudásukat. A beérkezett pályázatokból, kategóriánként ez első három helyezett értékes tárgyjutalomban részesül.

Gyógy- és Fűszernövény Ágyas Pálinka

A pályázat célja: A gyógynövényágyas pálinka készítés hagyományainak felelevenítése.

A nevezés feltételei: A pályázaton nevezhet bárki saját készítésű gyógynövényágyas pálinkával. Az a pálinkaágy minősül gyógynövényágyasnak, melynek jellemzően az ágyban lévő gyógyhatású fűszer és gyógynövény határozza meg karakterét. Abeadott pálinka minta mennyisége minimum 2 dl, légmentesen zárt üveg, vagy műanyag palackban. A palackot fel kell címkézni, melyen fel kell tüntetni a pálinka megnevezését, a használt ágy, jellemző alkotóelemeinek felsorolását, a felöntő pálinka megnevezését, alkohol fokát, és a beadó személy azonosítóját. A palackhoz mellékelni kell a beadó személy nevét és lakcímét egy lezárt borítékban, melyre nyomtatott nagybetűkkel rá kell írni a palackon is feltüntetett azonosítót.

Rajzpályázat: "A kedvenc gyógynövényem"

A pályázat célja: A gyerekek rajzaikban mutassák be a gyógynövények sokoldalúságát, hasznosságát.

A nevezés feltételei: A rajzpályázaton nevezhet minden gyerek 4 éves kortól. Felső korhatár: ebben az évben betöltött 14. év. Mindenki egy képpel pályázhat. A rajz tartalma az egészségmegőrzésről, ezen belül is a gyógynövények alkalmazásának változatosságáról szóljon. A képeket A4-es méretű papíron, rajzlapon (álló vagy fekvő formátumban), keretezés, összehajtás vagy törés nélkül várjuk. A kép hátuljára kérjük mindenképpen olvasható, nyomtatott nagybetűkkel feltüntetni: az alkotó tanuló nevét, életkorát, az alkotás címét. Az alkotás szabadon kiegészíthető akár rövid, 1–2 mondatos leírással is.

Irodalmi pályázat: "Őrizzük meg őseink tudását"

A pályázat célja: Az irodalom eszközével mutassák be a pályázók azokat a népi vagy természetgyógyászati módszereket, melyeket a családban ma is alkalmaznak, vagy alkalmaztak korábban.

A nevezés feltételei: Az irodalmi pályázaton nevezhet mindenki, aki ez évben tölti be 10. életévét, felső korhatár nincs. Maximum egy írással. Nincs műfaji megkötés, bármilyen próza, vagy vers alkalmas a nevezésre. Az írásokat A4 formátumú lapon, maximum négy egész oldal terjedelemben kell rögzíteni. Beadni az írás nyomtatott változatát kell, melyen fel kell tüntetni a nevező alkotó azonosítóját. A nyomtatott változathoz mellékelni kell az alkotó nevét és lakcímét egy lezárt borítékban, melyre nyomtatott nagybetűkkel rá kell írni a lapon is feltüntetett azonosítót.

A pályázati anyagot leadási határideje – mindhárom kategóriában - 2015. május 20. A leadás személyesen történik, Berek Ágotával (+ 36-30-605-3978) történt telefonos egyeztetés szerint.
 

További hírek

A Süli András Művészeti és Irodalmi Alkotói Kör pályázatot hirdet, Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a Gyevikult Nkft. támogatásával: JELEK 2024 Irodalmi Pályázat címmel.

2024. február 22. | Kultúra Bővebben

Az elmúlt hétvégén rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán. A viadalra 31 klub több mint 230 versenyzője adta le a nevezését, köztük az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztályának sportolói is.

2024. február 21. | Sport Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár tavaly októberben meghirdetett közös pályázata sikeresen lezárult, 173 művet küldtek az alkotók. Az Amikor a toll kibicsaklik című irodalmi és grafikai pályázatot Ménesi Lajosné értékelte.

2024. február 20. | Kultúra Bővebben

Magyar Kultúra Napja és a Faluház 30. születésnapja alkalmából kiállítás

2024. február 16. | Kultúra Bővebben

Ahogy a mondás is tartja, ápolnunk kell az örökségünket, hogy jövőnk legyen. Vannak, akik ezt a mindennapokban teszik munka és család mellett. Laukó Ivettnek a népviseletek lettek a szerelmei és kezei közül fantasztikus alkotások kerülnek ki, amelyek amellett, hogy gyönyörűek, a múltunkat, a kultúránkat őrzik.

2024. február 15. | Kultúra Bővebben

×