× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csaknem kétszáz vándort látott vendégül Algyő

|
2021. szeptember 20. | Sport

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

Már ötödik alkalommal szervezte meg a háromnapos kajak-kenu túráját az NKM Szeged Vízisport Egyesület, ezzel csatlakozva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség VíziVándor programjához. Augusztus 10-én Csongrádról indultak, majd az éjszakát Mindszenten töltötték, ahonnan augusztus 11-én Algyőre eveztek el a Vajda Attila Regionális Akadémia sportolói. A településen idén is az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) látta vendégül a gyerekeket és a felnőtteket.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, hogy minden évben az érkezés és a vacsora közötti időt igyekeznek kitölteni, így az algyői civil szervezetekkel közösen gyümölccsel, sós és édes süteménnyel vendégelték meg a kajakosokat és a kenusokat, akiknek szórakoztató programmal is készültek. Mindemellett pedig arról is gondoskodtak, hogy a hajókat biztonságban el tudják helyezni a vendégek, valamint a sátraikat is legyen hol felállítani.

A túrán egyébként csaknem kétszázan vettek részt idén, a célba, Szegedre pedig augusztus 12-én érkeztek meg. Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője arról számolt be, hogy az egyesületnél hagyománnyá vált a háromnapos evezés, viszont 2021-re úgy kinőtt magát a túra, hogy nemcsak a szegedi és az algyői sportolók vettek részt rajta, hanem a szövetség által létrehozott akadémia tagjai is. Így a békésiek, a kecskemétiek, a szarvasiak és a Körös Kajak Sportegyesület tagjai is a Csongrád-Csanád megyei sporttársakkal tartottak.

Különlegessége volt a túrának az is, hogy az akadémia névadója, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is csatlakozott kisfiával, Dáviddal, valamint versenyezőivel evezte végig a távot.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Vizivándorok Algyőn (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Hazai pályán kapott ki az Algyő

2021. október 12. | Sport Bővebben

Az ATIVIZIG a vízszintszabályozó műtárgyakat ellenőrzi.

2021. október 06. | Gazdaság Bővebben

Algyő három ponttal távozott Mórahalomról, és szerzett értékes győzelmet: habár a hazaiak előtt felcsillant a pontszerzés reménye a fordulást követően, végül a szerencse is rákacsintott az Algyőre, és győzött.

2021. október 06. | Sport Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az Emberi Erőforrás Minisztériummal együttműködve kiírja a 2022. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2021/2022. tanév második és a 2022/2023. tanév első félévére vonatkozóan.

2021. október 04. | Oktatás Bővebben

Szeptember elején két napos katasztrófavédelmi gyakorlat zajlott községünkben, amelyen több mint kétszáz szakember és önkéntesek is részt vett.

2021. szeptember 30. | Rendőrség Bővebben

×