× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csaknem kétszáz vándort látott vendégül Algyő

|
2021. szeptember 20. | Sport

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

Már ötödik alkalommal szervezte meg a háromnapos kajak-kenu túráját az NKM Szeged Vízisport Egyesület, ezzel csatlakozva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség VíziVándor programjához. Augusztus 10-én Csongrádról indultak, majd az éjszakát Mindszenten töltötték, ahonnan augusztus 11-én Algyőre eveztek el a Vajda Attila Regionális Akadémia sportolói. A településen idén is az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) látta vendégül a gyerekeket és a felnőtteket.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, hogy minden évben az érkezés és a vacsora közötti időt igyekeznek kitölteni, így az algyői civil szervezetekkel közösen gyümölccsel, sós és édes süteménnyel vendégelték meg a kajakosokat és a kenusokat, akiknek szórakoztató programmal is készültek. Mindemellett pedig arról is gondoskodtak, hogy a hajókat biztonságban el tudják helyezni a vendégek, valamint a sátraikat is legyen hol felállítani.

A túrán egyébként csaknem kétszázan vettek részt idén, a célba, Szegedre pedig augusztus 12-én érkeztek meg. Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője arról számolt be, hogy az egyesületnél hagyománnyá vált a háromnapos evezés, viszont 2021-re úgy kinőtt magát a túra, hogy nemcsak a szegedi és az algyői sportolók vettek részt rajta, hanem a szövetség által létrehozott akadémia tagjai is. Így a békésiek, a kecskemétiek, a szarvasiak és a Körös Kajak Sportegyesület tagjai is a Csongrád-Csanád megyei sporttársakkal tartottak.

Különlegessége volt a túrának az is, hogy az akadémia névadója, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is csatlakozott kisfiával, Dáviddal, valamint versenyezőivel evezte végig a távot.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Vizivándorok Algyőn (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzatnak kérésére a Gyeviép Nkft. munkatársai elkészítették az új bölcsődéhez szánt parkoló részt. Az épülettel szemben, az iskola vonalában mintegy 90 méter hosszan szórt útpadkát alakítottak ki.

2023. szeptember 21. | Önkormányzat Bővebben

Az Algyő Foltvarrók Köre augusztus 26-án, szombaton ellátogatott a Magyar Foltvarró Céh által szervezett Országos Foltvarró Fesztiválra, Budapestre a Kultúrszövőgyárba.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

Napjainkban meglehetősen gyorsan kézhez kaphatunk bestseller könyveket a saját anyanyelvünkön. Ez olyan természetessé vált, hogy bele sem gondolunk, hogy egy viszonylag frissen megírt, több száz oldalas idegen nyelvű regény hogyan kerülhet az éjjeliszekrényünkre magyarul. A fordítás rejtelmeiről Illés Róbert, algyői műfordítóval beszélgettünk.

2023. szeptember 21. | Kultúra Bővebben

A szabadstrand területén új kikapcsolódási és sportolási lehetőség nyílt az oda érkezők számára. 936.000 forint kivitelezés összegből kialakításra került ott egy új strandkézilabda pálya.

2023. szeptember 20. | Sport Bővebben

Füzesy István és az ALTE idén nyolcadik alkalommal rendezte meg a Tisza-Parti Partyt, amely nyolcadik alkalommal is nagy sikert aratott. Ezúttal a búcsú hétvégéjén várták a szabadstrandra a kikapcsolódni vágyókat.

2023. szeptember 20. | Napjaink Bővebben

×