× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csaknem kétszáz vándort látott vendégül Algyő

|
2021. szeptember 20. | Sport

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

Már ötödik alkalommal szervezte meg a háromnapos kajak-kenu túráját az NKM Szeged Vízisport Egyesület, ezzel csatlakozva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség VíziVándor programjához. Augusztus 10-én Csongrádról indultak, majd az éjszakát Mindszenten töltötték, ahonnan augusztus 11-én Algyőre eveztek el a Vajda Attila Regionális Akadémia sportolói. A településen idén is az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) látta vendégül a gyerekeket és a felnőtteket.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, hogy minden évben az érkezés és a vacsora közötti időt igyekeznek kitölteni, így az algyői civil szervezetekkel közösen gyümölccsel, sós és édes süteménnyel vendégelték meg a kajakosokat és a kenusokat, akiknek szórakoztató programmal is készültek. Mindemellett pedig arról is gondoskodtak, hogy a hajókat biztonságban el tudják helyezni a vendégek, valamint a sátraikat is legyen hol felállítani.

A túrán egyébként csaknem kétszázan vettek részt idén, a célba, Szegedre pedig augusztus 12-én érkeztek meg. Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője arról számolt be, hogy az egyesületnél hagyománnyá vált a háromnapos evezés, viszont 2021-re úgy kinőtt magát a túra, hogy nemcsak a szegedi és az algyői sportolók vettek részt rajta, hanem a szövetség által létrehozott akadémia tagjai is. Így a békésiek, a kecskemétiek, a szarvasiak és a Körös Kajak Sportegyesület tagjai is a Csongrád-Csanád megyei sporttársakkal tartottak.

Különlegessége volt a túrának az is, hogy az akadémia névadója, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is csatlakozott kisfiával, Dáviddal, valamint versenyezőivel evezte végig a távot.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Vizivándorok Algyőn (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Második alkalommal került megrendezésre Algyőn a Finta János Emlékverseny. Az Algyői SK Asztalitenisz szakosztálya szervezte az eseményt, ahol vendégcsapat volt a Pincehelyi Asztalitenisz szakosztály.

2024. május 16. | Sport Bővebben

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magánbiztonsági és Önkormányzati Tanszék május 15-én ünnepelte 10 éves fennállását. Algyő biztonsága, a megfelelő intézkedések tervezése érdekében Dr. Füzesy István alpolgármester közreműködésével folyamatosan együttműködünk a Tanszékkel.

2024. május 16. | Rendőrség Bővebben

Gerendáson rendezte meg a Spárta Taekwon-do Klub a VII. Fehér Kupa és VII. Spárta Kupa nevű ITF Taekwon-do versenyt, melyen a Csongrád és Békés megyéből érkező klubok mellett, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do szakosztálya is 5 versenyzővel képviseltette magát.

2024. május 15. | Sport Bővebben

Algyőn a horgásztavakon került megrendezésre Sarok Krisztián és az Önkormányzat szervezésében 2024 május 11-én szombaton az első Családi horgászverseny.

2024. május 14. | Sport Bővebben

Az Algyői horgásztavak halállománya ismét szép háromnyaras potykákkal bővült. Reméljük az újoncok jól megmozgatják az I-es és II-es tavak törzsállományát. A hétvégi versenyen szép fogást és sok örömöt okozhat a családoknak, illetve vasárnaptól minden horgászni vágyónak.

2024. május 10. | Gazdaság Bővebben

×