× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Csaknem kétszáz vándort látott vendégül Algyő

|
2021. szeptember 20. | Sport

Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is a település vendége volt augusztus elején, Algyőn szálltak meg ugyanis már ötödik alkalommal a kajak-kenu szerelmesei. Az ALTE és a civil szervezetek gyümölccsel, süteménnyel és programmal készültek fogadásukra.

Már ötödik alkalommal szervezte meg a háromnapos kajak-kenu túráját az NKM Szeged Vízisport Egyesület, ezzel csatlakozva a Magyar Kajak-Kenu Szövetség VíziVándor programjához. Augusztus 10-én Csongrádról indultak, majd az éjszakát Mindszenten töltötték, ahonnan augusztus 11-én Algyőre eveztek el a Vajda Attila Regionális Akadémia sportolói. A településen idén is az Algyői Tisza Szabadidő, Sport, Környezetvédő és Rekreációs Egyesületet (ALTE) látta vendégül a gyerekeket és a felnőtteket.

Füzesy István, az ALTE elnöke elmondta, hogy minden évben az érkezés és a vacsora közötti időt igyekeznek kitölteni, így az algyői civil szervezetekkel közösen gyümölccsel, sós és édes süteménnyel vendégelték meg a kajakosokat és a kenusokat, akiknek szórakoztató programmal is készültek. Mindemellett pedig arról is gondoskodtak, hogy a hajókat biztonságban el tudják helyezni a vendégek, valamint a sátraikat is legyen hol felállítani.

A túrán egyébként csaknem kétszázan vettek részt idén, a célba, Szegedre pedig augusztus 12-én érkeztek meg. Sík Márton, az NKM Szeged Vízisport Egyesület szakmai vezetője arról számolt be, hogy az egyesületnél hagyománnyá vált a háromnapos evezés, viszont 2021-re úgy kinőtt magát a túra, hogy nemcsak a szegedi és az algyői sportolók vettek részt rajta, hanem a szövetség által létrehozott akadémia tagjai is. Így a békésiek, a kecskemétiek, a szarvasiak és a Körös Kajak Sportegyesület tagjai is a Csongrád-Csanád megyei sporttársakkal tartottak.

Különlegessége volt a túrának az is, hogy az akadémia névadója, Vajda Attila olimpiai bajnok kenus is csatlakozott kisfiával, Dáviddal, valamint versenyezőivel evezte végig a távot.

forrás: Algyői Hírmondó


Kapcsolódó galéria: Vizivándorok Algyőn (8 db kép)

Galéria további képei
 

További hírek

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

×