× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Civilek a Tisza élővilágáért – Civilek Napja Algyőn

|
2011. február 02. | Napjaink

„Az 1994-ben alakult Civil Parlament 1997-ben február 1-jét jelölte meg a Civilek Napjának. Az eseményről elsőként 1998-ban emlékeztek meg. A civilek napja arra hívja fel a figyelmet, hogy ha nem működnek kellő számban civil szervezetek, akkor az önkormányzatokra sokkal több feladat és felelősség hárul. Csak a civilek, a civil szervezetek felelősségvállalása, társadalmi munkája, jelenléte teheti jobbá az élet számos területét.” /Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség/

„2000. január 31-én a Szamos felső folyásának vízgyűjtő területén működő román-ausztrál tulajdonú Aurul nevű bányavállalat cianiddal és nehézfémekkel szennyezte a Szamos és a Tisza folyókat Romániában. A szennyeződés február 1-12. között vonult le a Tiszán ökológiai katasztrófát okozva a folyó élővilágában. A magyar országgyűlés erre emlékezve 2000. június 16-án elfogadott határozatának 10. pontjában február 1-jét a Tisza élővilágának emléknapjává nyilvánította.” /Neumann-ház – Irodalmi Szerkesztőség/

Az Algyői Faluház, Könyvtár és Tájház az szeretettel meghívja Önt és kedves családját, barátait A Civilek Napja Magyarországon, illetve A  Tisza élővilágának emléknapja alkalmából 2011. február 5-én, szombaton 17 órára az Algyői Faluház színháztermébe (6750, Algyő, Búvár u 5.).

Fellépnek:

  • Szőke Tisza Algyői Nyugdíjasklub
  • Algyői Tollforgatók Köre
  • Algyői Hagyományőrző Citerakar és az Algyői Hagyományőrző Asszonykórus 
  • Lele Krisztián (Algyői Mozgáskorlátozottak Csoportja)
  • Pál Anita (Móra Ferenc Népszínház)

A belépés díjtalan, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

INFO: Algyői Faluház, T.: 62/517-172, www.algyo.hu, www.algyofaluhaz.hu

 

További hírek

Felelősségteljes, valós alapokon nyugvó gazdálkodás eredményeként az öt éves ciklus végére a gazdasági szempontból országos és nemzetközi szinten is nehéz, több válságelemet tartalmazó körülmény ellenére az Önkormányzat vagyona növekedett.

2024. május 06. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

×