× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Buszok járnak az esti és éjszakai tram-trainek helyett vasárnap és csütörtök között

|
2023. augusztus 22. | Gazdaság

Augusztus 21-től Szeged–Békéscsaba vasútvonalán Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között karbantartási munkákat végeznek, írja közleményében a MÁV. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egy időben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között.

A vasútvillamosok helyett az Anna-kút és Szeged vasútállomás között továbbra is a hónap elejétől megszokott pótlójáratok közlekednek a teljes üzemidőben, vasárnap estétől csütörtök hajnalig éjszakánként –19:05-től 5 óráig – Szeged vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között is pótlóbuszok járnak, melyek a szegedi városi szakaszon lévő megállók kihagyásával, gyorsítva közlekednek, Rókus vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között megállnak Algyőn és a hódmezővásárhelyi megállókban.

Ezek a pótlóbuszok Szegeden a „Rókusi II. Iskola” megállóban is megállnak, hogy biztosítsák az átszállást a 2-es villamoshoz. A szegedi városi szakaszon közlekedő tram-train szerelvényekhez a két város közti pótlóbuszok Rókusnál biztosítják a csatlakozást.

A Szeged–Békéscsaba vonal esti személyvonatai csak Hódmezővásárhely és Békéscsaba között közlekednek, Hódmezővásárhely vasútállomásnál a szegedi pótlóbuszokhoz biztosítják a csatlakozást. Az esti legutolsó, Hódmezővásárhelyről Orosházára induló személyvonat helyett pótlóbusz indul 23:26-kor.

A Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás közötti munkálatok miatt szeptember 21-ig kell számítani pótlóbuszos közlekedésre a két város között.

Javítási, karbantartási munkák miatt augusztus 22-én kedden délutántól szerda reggelig Szegeden több vasúti átjáróban is korlátozzák a közúti forgalmat. A korlátozás csak a gépjárművekre vonatkozik, a gyalogos és kerékpáros átkelést valamennyi átjáróban biztosítják. Érintett

  • a Szatymazi úti átjáró, melyet teljesen lezárnak, kedden 16 órától szerda 6 óráig,
  • a Vértói úti átjáró, melyet kedden 19 órától 23 óráig, illetve szerdán 4:35-től 8:35-ig fél pályán zárnak, illetve 23 órától 4:35-ig teljesen lezárnak,
  • a Sándorfalvi úti átjáró, melyet kedden 19 órától 23 óráig, illetve szerdán 4:35-től 8:35-ig fél pályán zárnak, illetve 23 órától 4:35-ig teljesen lezárnak,
  • a Pihenő utcai átjáró, melyet teljesen lezárnak kedden 18 órától szerdán 6 óráig,
  • illetve a Baktó elágazás közelében lévő földutak közti átjáró, melyet teljesen lezárnak, kedden 18 órától szerda 6 óráig.

A teljes lezárás idején valamennyi átjáró esetében kerülni az 5-ös számú főúton, a Dorozsmai úti átjárón, vagy az útdíjköteles M43-as autópályán át lehetséges. A vasúttársaság a lakosság és a közúton közlekedők megértését és türelmét kéri.

forrás: szegeder.hu (Balogh Gergő)

 

További hírek

Algyő Nagyközség Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő pályázatot hirdet az Önkormányzat 1/1 arányú kizárólagos tulajdonát képező Algyő belterület 1647 hrsz. alatti ingatlanon található nettó 22 m2 alapterületű felépítmény és 9,04 m2 nagyságú terasz határozatlan idejű hasznosítására.

2024. május 03. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete minden 65 év feletti lakos részére 15.000 forint pénzbeli támogatást ad. Ezzel kapcsolatban semmilyen teendőjük nincs.

2024. május 02. | Önkormányzat Bővebben

Algyő Nagyközség Önkormányzata a megemelkedett szúnyogszámra való tekintettel szúnyoglárva-irtó tablettával segíti a lakosokat.

2024. május 02. | Gazdaság Bővebben

Alkotó díjas kézműveseinket bemutató rovatunk áprilisi főszereplője Molnáré Süli-Zakar Zita, aki csodálatos alkotásokat készít agyagból. Műveivel sokszor találkozhattunk már algyői kiállításokon, most pedig azok elkészítésének hátteréről beszélgettünk.

2024. április 25. | Kultúra Bővebben

Megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. Most áprilisban az új burkolat körvonalainak kijelölésével és a beton bontásával megkezdődtek a munkálatok a Szent Anna templom körül. A projektet a Gyeviép Nkft. munkatársai végzik.

2024. április 24. | Önkormányzat Bővebben

×