× Hírek Önkormányzat E-Ügyintézés Turisztika Hasznos információk Események Facebook oldalunk Youtube oldalunk Instagram oldalunk
hu

Buszok járnak az esti és éjszakai tram-trainek helyett vasárnap és csütörtök között

|
2023. augusztus 22. | Gazdaság

Augusztus 21-től Szeged–Békéscsaba vasútvonalán Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás között karbantartási munkákat végeznek, írja közleményében a MÁV. A korlátozás első hetében, augusztus 28-ig a vasútvonalon és a villamoshálózaton egy időben zajló munkálatok miatt jelentősen változik a közlekedési rend Szeged és Hódmezővásárhely között.

A vasútvillamosok helyett az Anna-kút és Szeged vasútállomás között továbbra is a hónap elejétől megszokott pótlójáratok közlekednek a teljes üzemidőben, vasárnap estétől csütörtök hajnalig éjszakánként –19:05-től 5 óráig – Szeged vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között is pótlóbuszok járnak, melyek a szegedi városi szakaszon lévő megállók kihagyásával, gyorsítva közlekednek, Rókus vasútállomás és Hódmezővásárhely vasútállomás között megállnak Algyőn és a hódmezővásárhelyi megállókban.

Ezek a pótlóbuszok Szegeden a „Rókusi II. Iskola” megállóban is megállnak, hogy biztosítsák az átszállást a 2-es villamoshoz. A szegedi városi szakaszon közlekedő tram-train szerelvényekhez a két város közti pótlóbuszok Rókusnál biztosítják a csatlakozást.

A Szeged–Békéscsaba vonal esti személyvonatai csak Hódmezővásárhely és Békéscsaba között közlekednek, Hódmezővásárhely vasútállomásnál a szegedi pótlóbuszokhoz biztosítják a csatlakozást. Az esti legutolsó, Hódmezővásárhelyről Orosházára induló személyvonat helyett pótlóbusz indul 23:26-kor.

A Szeged-Rókus és Hódmezővásárhelyi Népkert állomás közötti munkálatok miatt szeptember 21-ig kell számítani pótlóbuszos közlekedésre a két város között.

Javítási, karbantartási munkák miatt augusztus 22-én kedden délutántól szerda reggelig Szegeden több vasúti átjáróban is korlátozzák a közúti forgalmat. A korlátozás csak a gépjárművekre vonatkozik, a gyalogos és kerékpáros átkelést valamennyi átjáróban biztosítják. Érintett

  • a Szatymazi úti átjáró, melyet teljesen lezárnak, kedden 16 órától szerda 6 óráig,
  • a Vértói úti átjáró, melyet kedden 19 órától 23 óráig, illetve szerdán 4:35-től 8:35-ig fél pályán zárnak, illetve 23 órától 4:35-ig teljesen lezárnak,
  • a Sándorfalvi úti átjáró, melyet kedden 19 órától 23 óráig, illetve szerdán 4:35-től 8:35-ig fél pályán zárnak, illetve 23 órától 4:35-ig teljesen lezárnak,
  • a Pihenő utcai átjáró, melyet teljesen lezárnak kedden 18 órától szerdán 6 óráig,
  • illetve a Baktó elágazás közelében lévő földutak közti átjáró, melyet teljesen lezárnak, kedden 18 órától szerda 6 óráig.

A teljes lezárás idején valamennyi átjáró esetében kerülni az 5-ös számú főúton, a Dorozsmai úti átjárón, vagy az útdíjköteles M43-as autópályán át lehetséges. A vasúttársaság a lakosság és a közúton közlekedők megértését és türelmét kéri.

forrás: szegeder.hu (Balogh Gergő)

 

További hírek

Nagyon jó hangulatban zajlott az Algyői Könyvtár szervezésében megrendezésre került 2. "Kocsmakvíz" est a Szent Anna Teraszon. A nyertes csapatok a 'Csontdarálók' Nagy Sanyi kapitánnyal és a 'Tolni' csapat Boros Kriszta kapitánnyal. Szoros verseny volt az újonc 'Első helyezett' csapattal, akik a legjobb gyüttmönt csapat címet vihették haza.

2023. szeptember 29. | Kultúra Bővebben

Az Algyői Parlando Énekegyüttes felvételt nyert a Csongrád-Csanád Vármegyei Értéktárba. Az együttes 22 éve ápolja és törekszik megőrizni a magyar operett hagyományait. Fellépéseikkel sokakkal megszerettették ezt a műfajt. A kulturális örökség szakkategóriába sorolt Parlando munkájának méltó elismerése ez.

2023. szeptember 28. | Kultúra Bővebben

A Gyevi Art Kulturális Egyesület Tollforgatók Köre és az Algyői Könyvtár irodalmi és grafika pályázatot hirdet „Amikor a toll kibicsaklik” címmel.

2023. szeptember 27. | Kultúra Bővebben

Az algyői Bóbita Bölcsőde harmadik hónapja nyújt szolgáltatást az újonnan átadott épületben, amely a Tiszavirág utca 44. szám alatt található. Az intézmény népszerű, betelt a 60 férőhely.

2023. szeptember 26. | Oktatás Bővebben

A tabella másodikja, az Algyő az edző váltó Balástya otthonában gyűjtötte be három pontot. Itt is vezetett az esélyesebb vendégcsapat, majd jött az egyenlítés, a meccs végén mégis az Algyő örülhetett, hiszen a 76. percben Csányi Ádám gólja eldöntötte a találkozó sorsát.

2023. szeptember 26. | Sport Bővebben

×